Samichlaus fra Schloss Eggenberg
Samichlaus
Navn Samichlaus
Bryggeri Schloss Eggenberg
Første bryg
Øl type Doppelbock
Alkoholprocent 14%

Beskrivelse
Samichlaus brygges en gang om året den 6. december, og lagres og modnes efterfølgende i over 10 måneder før den tappes på flasker. Samichlaus kan modnes i mange i flasken; ældre årgang når en indviklet beskaffenhed og opnår dem cremede varme eftersmag. Denne øl kan serveres til tunge retter og desserter, specielt til chokolade - er god for fordøjelsen eller som meditationsøl. Ifølge Guinness Book of Records, er den den stærkeste lagerøl i verden med en alkoholprocent på 14% ABV og et indbrygningsprocent på 32°. Den brygges kun på naturlige råvarer efter Rheinheitsgebot. Samichlaus tappes på 0,33 liters designerflasker med indgraveret Schloss Eggenberg logo og i 15 og 30 liters tønder for eksport.


Anmeldt af André
31. december 2010 15:16 af kask
Farven er rødbrun. Skummet er meget småt.
Duften byder på maltsødme, blommer, appelsin og sherry. De samme noter går igen i smagen.
Alkoholen kan tydeligt mærkes, men det er på en behagelig hedvinsagtig måde.
Kroppen meget fyldig. Karbonering er der ikke meget af.
Den er meget sød, og derfor er det en øl som jeg helst vil nyde i små mængder.
Karakter: 7 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af renekolding76
28. juli 2009 15:10 af renekolding76
Stærk og kraftig øl.
Masser af malt, rosiner og alkohol i smagen.
Bliver lidt for anmasende i længden.
Ok øl, der dog ikke kan skjule de mange procenter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
19. januar 2007 19:18 af Sigmund
Flaske 2003, kjøpt i Norge (Vinmonopolet).
Dypgylden farge, moderat skum. Aroma av sukret alkohol og høy (hø).
Et grotesk overvurdert øl, ofte av folk som åpenbart er fascinert av den høye alkoholstyrken. Beklager, jeg har av og til problemer med å respektere at folk faktisk kan LIKE dette svineriet. Smaken er klebrig, klissete og opprørende søt, med alkohol, melasse, sukkersaus, sirup og mer sirup. Og alkohol. Nevnte jeg sirup? Og alkohol? Dette er fælt. Dette er VIRKELIG fælt. Halvparten ble tømt ut i vasken. Og jeg betalte nesten 60 kroner for denne flasken! (Hulk!)
Jeg tror nok at det ville hjelpe å lagre ølet i kjelleren i 30 år, men hvem gidder lagre noe som smaker så ille i utgangspunktet? Et så ekte "ned-i-vasken" øl som jeg noengang har sett. Jeg takker Vårherre for at jeg drakk den i november - "Samichlaus" ville ha ødelagt julen min fullstendig.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
19. januar 2007 08:08 af Gamlegrå
Da jeg r tilhænger af stærke øl - skulle den årg 2003 prøves - en herlig vinøs duft af dadler - rom - svesker - og % startede op - blev åbnet v ca 15 grader - smagen r lang og dejlig fyldt m tyngden af % - dadlerne - rommen ( ? ) - milde nødder - stærk nyslynget Honning - virkelig kræs for den fede her ........Fantastisk m en sådan styrke , som kan skjules diskret , men stadig tiite frem bag andre smage
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
19. juli 2006 10:52 af Mr_Bungle
Årgang 2004, smagt juni 2006. Jeg var meget spændt på at smage denne tunge julemand, som holder en frygtelig masse procenter. Frygt for alt for kraftig alkoholsødme fik sveden frem, men mine bange anelser viste sig heldigvis ikke at holde stik. Der er - i den 11/2-2 års lagrede udgave - tale om en tung øl, der gemmer sine procenter særdeles flot og udmærker sig ved en behagelig karamelsmag. Duften har rosiner og dadler gemt i sig og også til en vis grad en tydelig snert af alkohol. En øl, der passer perfekt som dessertøl, hvor man let kan være tre, måske endda fire om at dele den. Vi delte den to, og det var nok for få, da øllen godt kan gå hen og blive lidt kvalm, hvis man får for meget. Eneste minus ved denne øl er tilsætningsstofferne: ascorbinsyre og antioxidant. Dette burde vel være totalt unødvendigt for en øl med så mange procenter... Østrigerne holder sig tydeligvis IKKE til reinheitsgebot... :-/ En streg i regningen for en ellers pragtfuld dessertøl.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
27. november 2005 17:00 af Maria
Denne mørkt ravfarvede og meget stærke sag, har jeg længe glædet mig til at smage.
Det er en årgang 2004 smagt i november 05.
Duften er præget af ristet malt og mørke frugter, så man ikke forestiller sig at det er en lagerøl. Smagen er sød, men mest i første mundfuld, der er noter af ristet malt, kandis, mørke frugter og citrus hen mod finalen. den er utroligt rund og fyldig sine 14% til trods - og jeg fornemmer ikke alkoholen som jeg ofte gør i langt svagere lagerøl.
Det er kort og godt en imponerende øl!!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ania og Kim
12. oktober 2005 09:47 af granly
Den her øl er bare for meget.

Vi troede først den var for kold da vi startede på den. Smagen er for sprittet og der er en altoverdøvende sødme i finishen. Som Kenny skriver, så ændrer dette indtryk sig ikke det helt store når øllen er blevet varm.

Det endte med at Ania hældte sin bundslat ud i vasken. Jeg havde ingen som helst lyst til at drikke den for hende.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
20. juli 2005 03:44 af KilkennY
Ved ophældningen skummer øllet som en sodavand og efterlader absolut intet skum. Selv skænket i et Chimayglas efterlades/dannes kun en mindre skumcirkel på størrelse med en gammeldags femøre. Duften er vinøs og meget sprittet, hvilket kan skyldes ophældning ved ca. 10 grader.
Jeg lader den stå lidt…
Smagen lider under samme onde. Den er alt for sprittet. Udseendet er klart, har farve som bejdset kirsebærtræ og er egentligt ret indbydende at se på.
Efter ca. 20 minutter med håndvarmning og en formodet temperatur omkring de 20 grader har indtrykkene ikke ændret sig det store.
Alt i alt en øl som minder mig mere om en Barley Wine end en lager øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
12. marts 2005 07:56 af Rune
På flasken står der ´the strongest lager beer in the world´ - og med 14% er det da i hvert tilfælde deroppeaf. Desuden angiver bryggeriet på etiketten, at man med fordel kan gemme lagre øllen i op til flere år - dette skulle give en mere kompleks øl. Der er af denne grund angivet tappeåret på etiketten. Endelig skal det nævnes, at Samichlaus, der er et tysk udtryk for julemanden, kun brygges een gang om året - nemlig den 6. december; herefter lagres øllen til frigivelse året efter - den har altså allerede et godt stykke tid på bagen. Nå - øllen er rødgylden, uden skum men faktisk rigtig flot. Næsen er ganske kompleks - alkoholsødme er ikke overraskende en af komponenterne. Ellers er der nødder (friske/unge hasselnødder), bær, og en dejlig frisk frugtighed - sol og sommer! Styrken gør, at næsen nærmest er berusende. Eftersmagen er først og fremmest vinøs. Der er en del indtryk: sødme, frugtig, blomster (igen: sol og sommer) og en dejlig bitterhed. Øllen kan blive vammel - men ikke i en grad der minder om Master Brew eller Årgangsbryg. Man kan sagtens mærke alkoholen, men bryggen er ganske udmærket afstemt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
22. november 2004 16:21 af Masn
Skulle der komme et udtryk, der hedder "hed-øl", er denne en klar kandidat til kategorien.
Den er nærmest så brutal i sin styrke, at den er tumlet ovenud af skalaen.
At drikke en hel flaske selv, vil være en oplevelse af de ubehagelige.
Til gengæld vil den med sin toffee-agtige smag, egne sig fortrinligt til desserten, i et enkelt lille glas, skulle sherry-flasken være blevet tom.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,203125