Franziskaner Hefe-Weißbier Hell fra Spaten-Franziskaner-Bräu
Franziskaner Hefe-Weißbier Hell
Navn Franziskaner Hefe-Weißbier Hell
Bryggeri Spaten-Franziskaner-Bräu
Første bryg 1907
Øl type Weizen/Weissbier
Alkoholprocent 5%


Anmeldt af Wallenstein
28. juli 2011 21:38 af Wallenstein
Fin münchener Hefe Weisse, som måske ikke ligger helt i toppen af Bayerns tilsvarende, men som ikke bestå mindre har gode rene typerigtige toner. Først og fremmest dominerer banan duften og smagen under det flotte kridhvide tætte skum. Der er virkelig moden banan, så det vil noget i supplement til de sædvanlige koriander og lyse karameltoner. Frugten er tydelig og ren, og øllet gør sig i modsætning til mange tilsvarende fint direkte iskold fra køleskabet. Husk det - hvis ellers denne sommer overhovedet har flere hede dage at byde på mere på terrassen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
22. maj 2010 16:19 af Masn
En allesteds-nærværende weissbier, som dog er i den bedre halvdel.
Det er blevet en tradition, at nyde en enkelt af disse i Hamborg lufthavn inden afrejse til diverse destinationer.
Den har alle de dyder en weissbier skal have, læskende højtskummende og let drikkelig.
God uden at være prangende.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ole
23. maj 2009 00:09 af Ole
Dette er vores hushvedeøl. Smagsmæssigt vil jeg henvise til ”2meterSmølf” ovenfor, som ganske præcist gengiver mine smagsindtryk. At det er blevet vores hushvedeøl skyldes to ting: Dels tilgængeligheden, som er stor både i diverse grænsebutikker og også i danske supermarkeder. Men det skyldes også i høj grad smagen, som ikke alene er god, men også er stabil. Der er tale om en ren klassisk hvedeølsmag, som er den samme, hvad enten den købes på flaske eller på dåse. (Ifølge 2meterSmølf dog et niveau højere på fad). Der findes også andre gode tyske hvedeøl, men Franziskaner er bare den bedste blandt ”de store” tilgængelige hvedeøl. (Og så er de ikke sponsor for FC Bayern München! )
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
3. oktober 2007 11:02 af Sigmund
50 cl flaske.
Typisk "hefe" i enhver henseende: Uklar gylden farge, enormt skum, deilig aroma av modne bananer og kryddernellik, forfriskende crisp smak med kryddernellik.
Meget god.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
27. september 2007 07:30 af Gamlegrå
Hillgaard i Vorupør 16,95
Skøn sommerlig duft på denne skønne sensommerdag - Banan - Honnigmelon m.m. Rigtig lækker i solen
Smagen - efter skummet langsomt havde lagt sig lidt - er dejlig tydelig Banan - sødme , m en fin bitterhed til sidst . Man får lyst til store mundfulde af denne her - havde egenligt smagt den for længe siden , ville nu bare lige smage igen - og den er meget bedre end jeg huskede den til - Men ingen Paulaner...........
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
25. august 2007 14:19 af kask
Diset gul farve, højt og holdbart skum.
Middelfyldig hvedeøl. Smagen rummer noter af af hvede, banan, lidt citrus, og så noget der minder om muscat.
Selvom jeg er mest til dunkel udgaven, synes jeg nu det er en udmærket hvedeøl, men der måtte gerne være lidt mere citrus så den blev mere frisk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
10. april 2006 13:42 af 2meterSmølf
Som Mr_Bungle syntes jeg også denne øl er nem at sammenligne med Erdinger og igen syntes jeg også at denne øl er en klasse bedre. Faktisk vil jeg gå så langt og sige at Franziskaner Hefe-Weißbier Hell er min ynglings øl. Hvis jeg må vælge en hvilken som helst øl på dagen til hvad som helst så vælger jeg i de fleste tilfælde en Franziskaner Hefe-Weißbier Hell. Maria skriver at hun kan smage bananer og Citrus... Hmm jeg kan ikke smage banan men måske en anelse af Citrus. Dog er der ikke så meget Citrus i som i en Hoegaarden Witbier. Den ufiltreret gyldne farve og perfekte mængde skum samt den søde duft indikere allerede inden man har drukket af denne øl at den bare er i en klasse for sig selv. Jeg skal lige kraftigt anbefale at drikke den fra fad og ikke fra flaske. Der er meget stor forskel og det er der selvfølgelig ved mange øl alt efter om det er fra fad eller flaske men det jeg vil fortælle er at på denne ene øl mener jeg personligt at der er rigtig rigtig stor forskel og selvfølgelig er det fra fad der er bedst.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
1. november 2005 23:57 af Mr_Bungle
Et fint eksemplar af en hvedeøl. Flot tæt skum med duft af hvede, koriander og banan, som fortsætter ud i smagen. Typisk tysk på den gode måde. Samenligner man med den anden store mainstream-hvedeøl neden for grænsen, Erdinger, er denne klart en klasse bedre.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
24. maj 2005 11:14 af Maria
Denne gyldent ravfarvede og disede hvedeøl har et flot, hvidt skum. Duften er som jeg forventer det af en hvedeøl og mundfølelsen er prikkende. Smagen er let sødlig og har et tydeligt hvedepræg med noter af banan og citrus. Den kunne godt være mere fyldig i smagen, men den er helt klart en rigtigt OK hvedeøl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875