Salvator fra Paulaner Brauerei
Salvator
Navn Salvator
Bryggeri Paulaner Brauerei
Første bryg
Øl type Doppelbock
Alkoholprocent 7,5%

Beskrivelse
Paulaner Salvator med den kraftige typisk maltede malt er så at sige den ´originale´ Paulaner. Den undergærede Doppelbock øl forener den bedste humle med mørk bygmalt. Paulaner-munkene brugte øllen som næringserstatning under fasten. Den kendteste brygmester var Frater Barnabas, som ledede Paulaner bryggeriet fra 1773. Hans oprindelige opskrift er forblevet så godt som uændret indtil i dag. For at beskytte det originale produkt, lod Paulaner varemærket ´Salvator´ registrere i 1896.


Anmeldt af Wallenstein
7. marts 2016 21:25 af Wallenstein
Alle påskebrygs moder intet mindre og hvor er den herlig. Pænt beige skum og duft af mørk malt og krydret humle. Smag af kandis, mørkt friskbagt rugbrød, kaffe, ristede hasselnødder uhm.. og mørk karamel afsluttet af en lang krydret varmende eftersmag. Med navneendelsen -ator efterlignes den af alle andre doppelbocks lige fra Triumphator til Detonator selv om Terminanator dog endnu ikke ser set endnu - i hvert fald ikke af undertegnede . Men jeg bemærker dog, at nogle af Bayerns egne og måske også en anelse bedre bud nemlig Weihenstephans Korbinian, Weltenburger Klosters Assam Bock og Andechs Doppelbock Dunkel ikke efterligner med -ator endelsen eller har behov for at læne sig op af Paulaners klassiker. Drik den her til påske, ikke for kold og lad den gerne ligge et år eller to. Det bliver den bedre og mere afrundet af.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
24. december 2015 23:51 af KilkennY
Wauww en flot og dejlig påskeøl der nydes her juleaften efter at alle andre er gået til køjs.
Øllet står mega flot i rødvinsglasset og er specielt pænt når det når det holdes op mod brændeovnes flammer, og derved røber sine ellers skjulte røde nuancer i den ellers brune plumrede farve. Duften er af sød mørk ristet malt med en god snert af rugbrød. Smagen er fyldt med sødme, modenhed og en kende alkohol, og hvis nydes en kende for kold, lidt for meget malt-profil. Øllet fylder godt i munden, og eftersmagen føles lang og sød uden den store bitterhed.
En klassiker af de mellem-store, der er der ingen tvivl om .
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
21. maj 2010 23:46 af Masn
Jeg blev lidt overrasket, da jeg så at jeg endnu ikke havde fået anmeldt denne sværvægter af en klasse øl.
Det mest forbløffende er jo, at jeg har skamrost den i diverse anmeldelser og brugt den som sammenligningspunkt med andre dunkle bock, jeg nu engang havde i glasset. Men at komme så langt som til at give den et selvstændigt ord på vejen sker først nu - pinligt.
Jeg havde godt nok tidligere stiftet bekendskab med bock som begreb, men det var på dåse købt ved grænsen, men de smagte som py-ha og koncentreret hovedpine.
Denne var den første bock, der faldt i min smag, med sin brødede smag med tyngde og farven som tungt tysk møblement.
Og nu hvor jeg har været forbi så mange andre, er der kun 2-3 andre der kommer på højde, og derfor er Salvator altid et stensikkert indkøb, når jeg er ved grænsen.
Det er den bedste ned-gearings-øl jeg kender, for sådan 2/3 nede i glasset sniger en meditativ døsighed over mig, og de knaster der har været på dagens vej bliver lettere ligegyldige.
Slutteligt skal nævnes, at denne øl, sagtens kan klare at gå 1-2 år over tiden, det bliver den bare mere rund af!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Klaus
21. februar 2008 14:51 af klausbruun
Øllet har en flot gylden farve og dufter behageligt af malt og krydderrier.
Smagen er fyldig med en dejlig sødme som er flot afstemt med en mere beskeden humlesmag. Frugtnoter kan anes i eftersmagen men de er svære at identificere. Appelsin?
Glimrende påskeøl.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af kask
16. november 2007 20:27 af kask
Efter mere end to år siden jeg sidst smagte på en Salvator, er indtrykket meget mere posetivt.
Nu synes jeg det er en meget velbalanceret dobbelbock.
Maltprofilen er meget fyldig og kompleks, med noter af mørke frugter. Alkoholen giver et hedvinsagtigt præg.

Det er en rigtig god smagsoplevelse.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
3. november 2007 13:05 af Ivan
Mørke gylden øl med et pænt fyldigt skum, dufter maltet, kornet og en snert af rosin.
Smagen er fyldig og ligeledes præget af rosin,nødder og malt.
Dejlig øl !!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
7. januar 2007 23:57 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt hos Bier Spezi (Hoheluft), Hamburg. Rødlig rav farge, høyt oransje til lysebrunt skum. Overraskende alkoholpreget aroma, elementer av melasse, karamell og sirup, hint av tørkede mørke frukter, portvin og eik. Smaken er også nokså alkoholpreget, maltet søt (litt for søt for meg) med rikelig karamell og melasse, en urtepreget krydring og moderat humle i avslutningen. Ikke på langt nær så god som den mye mørkere Weltenburger Kloster Asam Bock, men likevel et meget mektig/kraftig øl på alle måter. Avgjort en "winter warmer".
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
13. april 2006 19:38 af Gamlegrå
En af Påskens højdepunkter , r denne fantastiske fasteøl - masser af smag & fylde - og at der er en historie bag brygget r ikke skæmmende heller
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
13. april 2006 00:40 af Janchik
Dette er en klassiker der ikke går at komme uden om når det handler om dobbeltbocks. Det skal så lige tilføjes at det er min ynglingsøl i genren og den mest hyldede - mange bockøl har "ator" i deres navn og dette for at hylde denne øl (SalvATOR). Duften er sødlig, malt og bær, samt lidt alkohol. Farven er flot rødgylden med et stor skum, der synker lige en kende for hurtigt, men man skal huske at alkohol dræber skum, og der i modsætning til mange belgiske ales ikke indgår hvede i denne bryg. Øllen er fyldig og der er virkelig dømt morgenmad, frokost og aftensmad i en og samme flaske. Smagen består af bitre bær i stil med rønnebær, lidt blomstret, masser af malt og karamel, samt varmende men lidt tydelig alkohol. Helhedsindtrykket hos mig er at den er forbandet god - intet mindre!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
27. august 2005 19:03 af Mr_Bungle
Øllen afgiver et fint skum og en duft af karamel, mens smagen er krydret og præget af en for mig lidt for pågående sprittet krop. Først mindede den mig meget om Carlsbergs 47, men måske jeg bare hæftede mig ved ´tyngden´ af øllen. Det er en ok dobbeltbock, men jeg har nu svært ved at finde den helt store magi i brygget.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af P
9. juni 2005 21:23 af Pman
Her sidder jeg med et bryg som efterlader blandede indtryk. De første par tår var okay, de næste var gode og så knækkede filmen for resten af øllen smager af alkohol. Og det bryder jeg mig ikke ret meget om. Smagen er ganske udemærket, bare konstant irriteret af alkoholen. Duften er fuld og kraftig (meget malt). Alt i alt en spændende øl, som jeg dog ikke er sikker på får fast plads i køleskabet.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
20. marts 2005 13:26 af kask
Det skulle så være verdens første påskeøl, og man sporer da også tydeligt slægtsskabet med de danske kopier.
Salvator er en sød og sprittet øl, som skummer kraftigt lige når det er blevet hældt op, for hurtigt at falde sammen. Det har en rimelig bitterhed som mærkeligt nok virker en anelse sur, maltsmagen er ok, men det dominerende indtryk er den ´sure´ bitterhed og ikke mindst den alt for kraftige spritsmag, jeg er nok blevet forvent med Belgiske Ales hvor alkoholen ikke smager igennem, selv når procenterne er langt højere end 7,5 procent.
Dette er ikke en øl efter min smag.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
15. marts 2005 19:06 af Maria
Denne "verdens første påskebryg" som bryggeriet hævder, har et OK skum og en duft med lette noter af malt og humle. Mundfølelsen er fin og blød. Det første smagsindtryk er sødt og maltet med noter af tung frugt. Det er en rund dobbeltbock, der overrasker og faktisk er OK (for mig der har porblemer med "guldøl" sødme). Den har nemlig en bitterhed der opvejr tyngden fra det søde og tunge, så den ender uden det ufriske præg, som mange andre i klassen. Gemalens klokker ringer vildt over denne øl - og lyde som uhhhm og ahhh lyder efter hver mundfuld )
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
3. december 2004 21:39 af Ment0
En meget rar øl. Efter første tår er man glad for at flasken er en halv liter. Men når man drikker lidt videre, så syntes jeg der opstår et problem.

For at tage udgangspunkt i Winter Bock, så kan vil jeg sige at den er noget kraftigere, og også mørkere, hvilket jo heller ikke er noget problem. Problemet opstår når man har drukket lidt over det halve, så har man prøvet den og er helt sikkert klar til en anden.

Det skal for god ordens skyld nævnes at, jeg drak HELE øllen, ikke noget øl svineri her!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
27. september 2004 18:24 af Mary
Denne meget specielle øl fra Paulaner er virkelig et fund for pengene (i Tyskland). Smag og duft er domineret af mørk, kraftig og sødmefyldt malt, og det er en lidt tung øl, som konstant indbyder til endnu en tår.
Paulaner Salvator er en smuk, rødgylden øl, der gør sig flot i et højt glas, men sørg for at have nok at fylde op med, for det ser altså bedst ud med et fyldt glas, og øllet forsvinder forbavsende hurtigt.
NB: Jvf. Carlsberg skulle dette betyde, at man sad med en bitter øl (bitterheden skulle opfordre til at tage en tår mere), men det er den langt fra...
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,265625