Schwarzbier fra Köstritzer Schwarzbierbrauerei
Schwarzbier
Navn Schwarzbier
Bryggeri Köstritzer Schwarzbierbrauerei
Første bryg
Øl type Schwarzbier (Black Beer)
Alkoholprocent 4,8%

Beskrivelse
Original Köstritzer Schwarzbier er en berømt ølspecialitet med en århundredgammel tradition.

Brugen af specielt forædlet bygmalt giver Original Köstritzer Schwarzbier dens enestående farvning og den særlige aroma.

Med en indbrygningsprocent på 11,4 og et alkoholindhold på 4,8% ABV hører ´den sorte med den lyse sjæl´ til typen af undergærede øl, og kan i styrke sammenlignes med øl brygget efter pilsner metoden. Dette gælder også for energiindholdet på 41,5 kcal/100 ml (svarer til 173 kJ/100 ml), hvorfor den kalorie-bevidste ølkender værdsætter Original Köstritzer Schwarzbier. Vidste du at den samme mængde æble- eller appelsinjuice indeholder flere kalorier end en Köstritzer Schwarzbier?

Original Köstritzer Schwarzbier kendestegnes udover sin lette, sprudlende karakter af en uforligneligt fin maltaroma ved en let humlet bitterhed.


Anmeldt af Sigmund
9. marts 2011 12:51 af Sigmund
Hm, hadde jeg ikke anmeldt den tidligere? Smakt flere ganger, 50 cl flaske og boks, bl.a. på Cardinal Pub & Bar, Stavanger. "Das Schwarze mit der Blonden Seele".
Nokså svak men anstendig aroma, lukter som tysk Schwarzbrot.
Røstet maltsmak med kaffe og brent toast. Litt vandig munnfølelse (er det den bryggeriet mener med "den blonde sjel"?).
For all del, dette er en meget drikkelig Schwarzbier, men stilen synes uheldigvis å mangle den rike fløyelsaktige munnfølelsen til en god stout eller en Baltic porter.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
9. marts 2011 11:46 af KilkennY
Denne tyske klassiker af en sort øl i fem liters tønde, smagte jeg – meget passende – til fastelavns-tøndeslagning i egen have. Der skal i den forbindelse lyde et stort tillyke til Frederikke der blev Kattedronning.
Original Köstritzer Schwarzbier er sort som navnet antyder og skummet mokkabrunt med et gulligt skær. Duften er af ristede maltede, mens smagen er præget af en ristet bitterhed sammen med en chokoladeagtig sødme.

En fantastisk øl, der i 5 liters Party fad/keg, egner sig fint til de fleste små arrangementer. 
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
22. april 2007 12:35 af Christian
Jeg er nok også en af de porter-elskere der har det svært med kontinental schwarzbier. Og skal det endelig være har den sødere tjekkiske lidt mere dybde efter min mening - men havde den været sødere kunne den jo ikke konkurrere med æblejuice mht. kalorier... Aligevel vil jeg sige at Köstritzer har en meget elegant karamel duft og diskret ristet smag.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
26. oktober 2006 23:08 af Finn
Jeg er har ikke smagt vildt mange øl af typen Schwartzbier, men denne øl har dog overbevist mig om typens charme. Det er en mørk og velduftende øl, med et fint skum, som dog (lidt for) hurtigt svinder hen. Smagen er præget af velsmagende "brændt"/ ristet malt, som jeg hurtigt blev ret begejstret for. Det er derfor en øl-genre jeg fremover vil have mere øje for - og helt sikkert ikke den sidste jeg har haft i glasset. Fik den forærende af naboen for at have passet deres kat, medens de tilbragte efterårsferien i heksenes "hovedstad", Bloksbjerg - hvor øllen også er indkøbt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
13. april 2006 00:30 af Janchik
Jeg er en varm fortaler for denne øl. Om sommeren med alle de lyse øl man hælder i sig, er det godt med noget anderleds ind i mellem som ikke føles forkert at drikke med tanke på årstiden. Samtidigt vil jeg placere den i klassen "rigtig god hverdagsøl". Duften er lækker med figner og chokolade. Farven er mørkebrun, med et for mig vellykket skum. Man mærker med det samme at dette er ikke en porter-wanne-be. Jeg vil ikke påstå at den er tynd, men med duften i mente, forventer man sig ofte en noget fyldigere øl og så kan man let tro at dette også gælder denne. Men sådan er det ikke! Den er middelfyldig, med en smag af figner, chokolade, let brændtenuancer og middelstor bitterhed som sætter den ind. Samtidig er den frisk og letdrukket. Et godt og solidt håndværk som man ikke kan få nok af.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ole
27. august 2005 11:14 af Ole
Da jeg smagte denne øl første gang, var jeg af samme opfattelse som Maria - tyndbenet porter/stout. Men da jeg fik overbevist mig selv om, at denne øl ikke forsøger at være en porter/stout, men at den tilhører en god gammel tysk kategori, som skal smage som ”sort/brændt” pilsner, blev jeg gradvist mere og mere glad for den. Hvis jeg boede tættere på den dansk/tyske grænse, ville den også være fast hyldevare i mit køleskab. En lille advarsel! Jeg købte for nylig i Real en hel kasse Köstritzer bestående af 4 x 6`er-pak, men da jeg kom hjem, opdagede jeg, at der var listet et par stykker ud af pakkerne. (Man ser det ikke, i al den sorte emballage). Selvom det økonomiske tab højst løb op i 10 kr., gjorde det rigtigt ondt. Når jeg på et tidspunkt tager den sidste Köstritzer, vil jeg blive mindet om, at der burde have været et par stykker mere.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
2. marts 2005 12:10 af Maria
Farven er brun/sort og skummet er godt. Smagen starter med godt "bid" og rummer noter af lakrids og ristet malt. Der er noter af malt, gær, sødme og en fin bitterhed. Jeg kunne dog godt tænke mig mere dybde i indtrykkene, og det er klart en øl, der skal gensmages en anden dag.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kilkenny
23. december 2004 01:13 af KilkennY
Jeg kan kun tilslutte mig nedenstående hvad angår rumklang i skabe/øl-reoler. Da denne er min sidste af slagsen, kan jeg kun deraf konkludere, at der ikke vil gå længe, før min lille bil snart skal på endnu en tur til Flensborg....
Skal man nævne, den måske eneste negative ting om øllet, må det være dens lidt flade skum, men det er nu ikke noget, som gør oplevelsen dårligere, for den er nemlig, bortset fra det, helt perfekt.
Smagen er dejlig sød, og selve øllet er utrolig cremet når man smager på det. Hvad duften angår så er den overraskende "ikke-tysk". Den har nemlig ikke den duft af jordslåethed, som de fleste tyske øl, (og Vestfyen´s øl) har, som jeg tidligere har prøvet.
Konklusion: Er man, eller skal man i nærheden af den dansk/tyske grænse, skal det hermed på det kraftigste opfordres til, at man køre de ekstra 20 kilometer, og henter sig et par kasser af netop disse vidunderlige øl til billige penge...... Som før nævnt!!!...

LIVET ER FOR KORT TIL SKABE MED RUMKLANG.......!!!!! (ECCO I TØNDER)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
16. august 2004 19:50 af Masn
Lige som i det virkelige liv, er det ikke altid kassens smukkeste, livligste, mest højtråbende eller moderigtige, man forelsker sig i.
Sådan har jeg det med denne øl.
Dejlig velafbalanceret, godt håndværk. En øl jeg har lige stor glæde ved at få til fire halve, såvel som en dvæle-øl til aftenens afslapning.
Står der ikke Köstritzer i et af mine skabe, er der "rumklang" i mit køkken.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875