Andechser Weissbier Dunkel fra Kloster Andechs
Andechser Weissbier Dunkel
Navn Andechser Weissbier Dunkel
Bryggeri Kloster Andechs
Første bryg
Øl type Dunkelweizen
Alkoholprocent 5,5%

Beskrivelse
Dette vidunderlige bryg fremstiller de bedste egenskaber ved bayerske mørk hvede- og bygmalte. Brygget på traditionel vis i klostrets kælder, og den fine aromatiske Hallertau humlesmag er fastholdt ved en naturlig, ikke filtreret tapning. Indeholder kun 5,5% ABV alkohol og har en indbrygningsprocent på 12,5%.


Anmeldt af wallenstein
10. december 2010 20:08 af Wallenstein
Oven på julens mere eller mindre fortærskede standard sæsonøl kan det være en lise at vende tilbage til rødderne. Her i form af en af Bayerns allerbedste dunkel weissbier, som oven i købet kan hente yderligere herlighedsværdi i minderne fra et besøg på det idylliske Kloster Andechs ved Ammersee. Flot flot højt duftende tjavset beige weissbierskum og syrlig duft af banan og mørkristet hvedemalt. Den hårdt ristede malt, tonerne af mørk chokolade og rugbrød og den usædvanlige mørke kaffesorte farve er Kloster Andechs personlige kendetegn. For her har vi i den grad at gøre med en øl, som både formår at være typerigtig og byde på sin egen stilsikre fortolkning af den bayerske specialitet. Smagen er ret tør og frugtig med knap så tydelige banannoter og nellike/koriander som i fx typens klassikere Paulaner og Franziskaner. Kaffenoterne og den mørke karamel tegner skarpskåret i nuancerne øllets rygrad i perfekt sammenspil med en velafstemt humling. Der er virkelig ånd og personlighed over denne weissbier som i sin stil kan minde en del Weihenstephaners tilsvarende. Sammen med Schneider, Weihenstephaner og Aying er Andechs i Bayerns absolutte topklasse for dunkelweisse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
3. juni 2008 23:28 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt i Tyskland. Alk. er 5,0%.
Uklar mørk brun farge, enormt tykt og kremet beige skum.
Deilig aroma av brunt brød, gjær, kryddernellik, banan og karamell.
Smaken har malt, karamell, sjokolade og kryddernellik, noe humle i den rimelig tørre avslutningen. Jeg hadde den på egenhånd, den må være god til mat også. En meget fin dunkelweizen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
3. juni 2008 09:42 af Maria
Andechser Weissbier Dunkel, Klosterbrauerei Andechs, Tyskland, 6, 5%
Det er en mørk brun og uklar øl med et flot skum. Duften er præget af nellike, hvede og banan. Smagen er fyldig med tanke på, at det er en mørk hvede. Den har noter af nellike, karamel, hvede, banan og den er rigtigt, rigtigt lækker.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375