Andechser Spezial Hell fra Kloster Andechs
Andechser Spezial Hell
Navn Andechser Spezial Hell
Bryggeri Kloster Andechs
Første bryg
Øl type Münchener Helles
Alkoholprocent 5,8%

Beskrivelse
Et typisk bryg fra Andechs som er kraftig og velafrundet. Med en indbrygningsprocent på 13,5% og et alkoholindhold på 5,8% ABV på den klassiske fest- og feriemåde. Gjort kendt på Andechs Bräustüberl, men kan også nydes derhjemme.


Anmeldt af JanLaursen
18. november 2010 10:48 af JanLaursen
Lys til korngul farve, ikke så inspirerende - det samme gælder skummet, der er hvidt men svagt. God duft af korn fra malten og af græs og urter fra den tyske humle. Frisk, midddelfyldig i sin smag, en vis sødme der balanceres af en moderat, men velafstemt bitterhed. En aboslut OK pilsner, god og stærk inden for genren - en rigtig tørstslukker.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
11. oktober 2010 08:33 af Wallenstein
Special Hell eller Festbier er ofte for omegnsbryggerierne ved Münchenbetegnelsen for Oktoberfestbier, idet denne betegnelse kun må benyttes af bryggerierne i selve München. Jeg vælger derfor at bedømme denne herlige øl på oktoberfest- og ikke på guldølspræmisser. Og her er den absolut i topklasse. Skummet er fint ret holdbart og farven er gylden. Duften er typisk for en mainstream oktoberfestbier: maltet og sødlig krydderhumlet. Til gengæld afslører smagen en noget skarpere profil i kraft af en kraftige humling (men stadig den samme blomsteragtige) end i normale oktoberfestøl, en faktor der sammen med de sædvanlige oktoberfest kendetegn af sødlig malt og en anelse karamel gør øllet til en fin ledsager til mad.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
6. juni 2008 23:41 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt i Tyskland. Alk. var 5,9%.
Lys gylden farge, høyt og varig hvitt skum.
Fruktig og gressaktig aroma, noe maltsødme også.
Myk munnfølelse, moderat kullsyre, moderat men anstendig humle som er fint balansert mot den lyse malten. Jeg blir sjelden ekstatisk over en "helles" (ikke over andre lyse lagerøl heller, for den saks skyld), heller ikke av denne, men Andechser Spezial er en vellaget og meget drikkelig helles, så langt som denne øltypen rekker til. Alle produkter sett under ett er nok Kloster Andechs et av Tysklands beste bryggerier.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
19. december 2005 19:21 af Maria
Det er en gylden pilsner med et dårligt skum. Duft og smag er ret maltet og let humlet uden nuancer eller finesser. Den er efter min mening lidt kedelig.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375