Andechser Dunkel fra Kloster Andechs
Andechser Dunkel
Navn Andechser Dunkel
Bryggeri Kloster Andechs
Første bryg
Øl type Munich Dunkel
Alkoholprocent 4,8%

Beskrivelse
En øl tilsat bayersk 'krydderi' og ikke for stærk! Med en indbrygningsprocent på 12,5% og et alkoholindhold på 4,8% ABV, har denne varme, gyldenbrune øl en blød smag, som kommer fra brugen af kraftigt ristede malte. Det er en 'Andechs Dobbelbock Light', hvis man må sige det!


Anmeldt af Wallenstein
9. oktober 2011 21:12 af Wallenstein
Frisk rugbrød fra egen ovn med mørk skorpe. Lige præcis sådan dufter denne øl - lækker og maltet under det lysebrune skum. Smagen har samme rugbrødstoner tilsat en del saftig sort kaffe, brændt karamel og ristede nødder. Mundfølelsen er ganske let sødlig men mest på den tørre side og humlingen krydret og med en let bitter afstemning, som gør godt i eftersmagen. Her er meldt bayersk dunkel - en herlig type som er blandt mine absolutte favoritter. Andechs Export Dunkel (som er øllets fulde navn) er her blandt de absolut bedste sammen med fx Weltenburger Kloster Barock Dunkel. Hvor gør den godt med sin smukke gnistrende mahognibrune farve her i mit glas på denne efterårsaften i stuen, hvor vinden suser i træerne udenfor. Igen en fremragende øl fra Kloster Andechs.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
13. februar 2010 17:32 af Masn
Jeg medbragte en halv kasse Andechser øl, fra min seneste tur til Rendsburg. Både fordi de er gode, men mindst lige så meget fordi det er meget lang tid siden jeg har smagt dem sidst. (Og aldrig fået dem anmeldt)!!
Og det er jo en skam, når de nu gør sig så megen umage, for at lave godt øl, og det over så lang en tidsperiode.
Denne dunkel sidder lige i skabet, malten og humlen er i balance, med en lille smule brændt malt over sig.
Den er utrolig let-drikkelig, og burde serveres for alle, der er skræmte af mørkt øl.
Klasse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
6. juni 2008 23:29 af Sigmund
50 cl flaske, kjøpt hos Bier Spezi Hoheluft, Hamburg. Alk. var 4,9%.
Typisk dunkel klar rødbrun farge, meget flott og varig beige skum.
Meget fin aroma av moderat røstet malt, flakede nøtter, karamell og bakeri.
Smaken er maltet og nøtteaktig med toner av mørkt brød og karamell, ikke for søt.
Tysk dunkel som øltype er ikke "big beers" m.h.t. alkoholstyrke og humlebitterhet, men de er, når vellaget, en virkelig hyggelig drikkeopplevelse. Dette er en av dem.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
10. januar 2008 12:08 af Maria
Det er en mørk, rød ravfarvet øl med et slot skum. Duften er let sødlig og præget af ristet malt, karamel og en smule frugt. Smagen har en let sødme, og dejlige noter af ristet malt, karamel, kiks, et strejf af nødder og mørk frugt. Det er en blød og behagelig dunkel med masser af fylde og smag!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
17. maj 2007 18:47 af Gamlegrå
En Sydtysk Classic nærmest......mørk og indbydende farve - en let sødlig duft m en smule bitterhed - smagen r let og glider over i en mild karamelagtig eftersmag - ikke en dårlig øl , men til 22 kr kunne man finde noget ligeså godt , lidt billigere......
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn & Sims
4. november 2004 20:56 af Sims
Ved første øjekast... En dejlig rød farve! En øl uden nogen bemærkelsesværdig duft (nærmest ikkeeksisterende), og en smag der går over imod en karamelsmag uden at gøre sig bemærket. Den ene halvdel af denne anmeldergruppe (Masn) finder stor lighed med denne øls brødre indenfor familien Andechs.
En meget tilforladelig øl, som slukker tørsten uden at man fluks starter bilen og kører ned og henter flere!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625