Erdinger Weißbier Dunkel fra Privatbrauerei Erdinger Weißbräu
Erdinger Weißbier Dunkel
Navn Erdinger Weißbier Dunkel
Bryggeri Privatbrauerei Erdinger Weißbräu
Første bryg
Øl type Dunkelweizen
Alkoholprocent 5,6%

Beskrivelse
En weissbier fra de gode gamle dage.

Erdinger Weißbier Dunkel er en særlig kraftig og velsmagende øl fra Erdinger Weissbräu. Øllen opnår en fyldig smag fra aromahumle og mørk malt.

Øllen bliver brygget efter en gammel opskrift. Den krydrede smag kommer ligeledes fra den høje indbrygningsprocent på ca. 13%. Desuagtet, indeholder øllen med en alkoholprocent på 5,6% ABV ikke mere alkohol end en Erdinger Weißbier mit feiner Hefe.

Som alle andre Erdinger hvedeøl modnes Erdinger Dunkel også på flasken. Mangeårig brygerfaring og moderne teknologi garanterer en høj kvalitet.

En ægte specialitet for kendere.


Anmeldt af Wallenstein
19. juni 2011 19:42 af Wallenstein
Den er jeg sgu ikke så begejstret for. Det er mere en dunkel end end weissbier. Smagen er fyldig og ret blid, og skummet er da også pænt, men jeg savner de normale dunkelweisse karakteristika. Her er mere brændt malt end mørk karamel og næsten ingen banan- og hvedetoner. En rimelig dunkel som sådan, men som weissbier kan jeg bestemt ikke mobilisere den store begejstring. Nej lad mig bede om en Weihenstephaner, Schneider eller Paulaner dunkelweisse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
25. februar 2011 19:30 af Sigmund
Uh-ah - hadde jeg virkelig ikke anmeldt denne? Smakt første gang fra fat i Tyskland, smakt mange ganger siden både fra fat og flaske i Norge.
Passer veldig bra til et middagsmåltid som f.eks. svinekjøtt.
Uklar mørk brun farge på ølet, flott og varig skum.
Moderat aroma og smak av krydder og lettrøstet malt. Kanskje ikke den mest særpregete dunkelweizen, men god nok.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
25. februar 2011 16:14 af KilkennY
Smagt måske 100 gange men tilsyneladende aldrig blevet anmeldt. Det bliver den så nu.
Øllet står flot mørkebrunt i glasset og skummet stort og lysebrunt. Duften er sød, krydret og svagt af ristede malte. Smagen er dejlig mild, rund og sød og mundfølelsen utrolig mild, behagelig og fyldig.

Erdingers dunkel er en velsmagende tysk klassiker, der godt kan måle sig med de andre store bryggeriers dunkel som eksempelvis Paulaners eller Oettingers.

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
7. januar 2009 17:53 af Gamlegrå
Hillgaard 16 kr
Godt og fast skum som klarer fingerprøven m bravour - skummet r lidt grumset at se på - måske har den været rystet for nyligt ...nå ned m skidtet - den har en behagelig fyldig duft af hvede - lidt banan - en msule brændthed ozze som ebber lidt skarpt ud
Smagen r ok & fyldig - ikke videre kraftig men en ok øl midt i feltet - ikke så god som min favorit - Paulaner - men en absolut hæderlig og rimelig billig øl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
13. april 2006 00:45 af Janchik
En helt udmærket dunkel weisse der åbnede døren til denne klasse for mig. Øllen er nærmest sort med stort og flot cremet skum. Næsen er fyldt med mørk frugt og hvedens friskhed. Øllen er dog lidt tynd, men ok, med smag af hvede, figner, meget frisk og let chokolade.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
5. september 2005 20:24 af Mr_Bungle
Dette var en skuffelse i stor stil En mørk hvedeøl... og så er min gane allerede i færd med drømmerier, men i det her tilfælde blev det til mindre og ligegyldig dårlig søvn. Øllen har et flot, flot skum og tager sig i det hele taget prægtig ud. Duften lover også fine ting; den er let præget af hvede og med en mørk tysk lagerøl i baggrunden, hen ad karamel og ristet malt. Men smagen er alt, alt for skuffende. Den er syrlig og irrelevant, vandig og skuffende. Tænk sig, at man kan få en Aventinus ikke langt fra en Erdinger Dunkel - lige så kort afstanden er, lige så radikal er smagsforskellen. Og så koster den ovenikøbet en 17-18 kr. i Danmark at prøve.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
30. maj 2005 14:34 af Maria
Skummet er flot skum, som det nu en gang hører sig til en hvedeøl. Dens uigennemsigtige mørkebrune farve kan sikkert forskrække mange, der ikke bryder sig om mørke øl, men de kan trygt kaste sig ud i denne, der er blid som et lam, og intet har med "de sorte" at gøre. Aromaen rummer en diskret hvededuft og let syrlighed. Smagen har noter af malt og lidt hvede. Den er lidt for blid, men sikkert et godt sted at starte, da det på alle måder er en let øl, uden bitterhed og med stor læskende virkning.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
4. marts 2005 20:54 af Pman
Mann ... es gibt total-geil-viel schaum!!! Det er helt vildt så meget disse øl skummer når de hældes op! Men bortset fra det, så falder de jo igen i min yndlings-øl-klasse: weissbier. Og det er ikke en dårlig repræsentant. Smagen er fornøjelig og rund. En øl som kan anbefales - og så er den ikke dyr. Fås de fleste steder ved grænsen ...
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875