Original Dampfbier fra 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel
Original Dampfbier
Navn Original Dampfbier
Bryggeri 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel
Første bryg
Øl type California Common Beer
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
Ved århundredeskiftet var hvede og humle et sjældent råstof i Bayern. Wolfgang Pfeffer bryggede dog til trods for dette en fremragende overgæret øl ´Dampfbier´. Han brugte ingen hvedemalt, men udelukkende bygmalt med en let brunlig farve. Der skulle naturligvis spares på den kostbare humle. Forgæringen med overgær, foregik hurtigt i åbne trækar ved temperaturer fra 18 til 20 ° C. Dette medførte en kraftig kulsyreudvikling, der dannede store gasbobler ved i skumlaget over væsken. Disse bobler brast far tid til anden og gav indtryk af at ´øllet damper´. Navnet ´Dampfbier´ (dampøl) var født. Efter forgæringen blev øllet fyldt på store lagerfade af træ. Disse fade stod i de dybe kældre, hugget ud i klippen, der anvendes i produktionen den dag i dag. Udluftningsskakterne er hugget ud i klippen gennem 10 meter jord og klippe. Skakterne er blevet sikret med en tør-mur. Disse kan stadig beses ved indgan-gen til det historiske oplevelsesbryggeri. I anledning af bryggeriets 100 års jubilæum i 1989 blev dampøllet igen brygget efter overleverede opskrifter fra Wolfgang Pfeffer. Det modnes stadig i de gamle, dybe klippekældre.


Anmeldt af KilkennY
3. december 2005 00:55 af KilkennY
Dampfbier fra 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel er en dejlig "kasse" som vi da heldigvis købte nok af. Jeg vil gerne starte med at korrigere Masn, da vi købte disse til ca. 6 kr./stk. i Flensborg. Om det var fordi vi købte en hel kasse skal være usagt.
Øllet har en flot orange farve, og skummet danner en fin hinde. Humlen gør et fint indtryk, samtidig med at syrligheden blander sig godt i duften. Samme syrlighed præger smagen, og bitterheden gør sig igen gældende i eftersmagen.
Et Absolut godt bryg til fornuftige penge, skulle man havne syd for grænsen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
29. november 2005 19:42 af Maria
Jeg må tilslutte mig Masn - det er pånær et par Schwartzbier fra Neuzelle også til dato den bedste tyske øl, jeg har smagt!
Den har en mørkgylden, diset farve. Skummet er ikke stort, men det er til gengæld holdbart og lægger sig som en blivende hinde over drikken.
Duften er præget af malt, karamel og lidt humle. Det samme går igen i smagen, hvor jeg også fornemmer et hint af æble og meget lette strejf af lakrids et sted i finalen. Det er en spændende øl, som du bør prøve, hvis du kommer i nærheden af den.
Tak til GTB for denne præmie – som jeg modtog netop i dag. Jeg havde én stående i kælderen, og det er den jeg har smagt i dag, så nu kan jeg ved lejlighed genopfriske smagen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
16. august 2004 19:36 af Masn
Flot mørkgylden farve, med en rødlig snert. En overgæret øl, der smager utroligt godt. Første gang, jeg smagte denne øl, var jeg overbevidst om, at den ikke kunne være tysk.
Duften er "belgisk", smagen som en rund og blød ale og det til en pris af kun 11 kr/flasken i Flensburg, hvilket er et godt køb.
Alt i alt må jeg sige, at dette er det bedste jeg endnu har smagt fra Tyskland, incl. Ritter Sport!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125