Skt. Nikolaus fra Thisted Bryghus
Navn Skt. Nikolaus
Bryggeri Thisted Bryghus
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 8,2%

Beskrivelse
Sk. Nikolaus er en belgisk Dubbel.

Denne overdådige julebryg bliver brygget et halvt år før den tappes på flaske. Udover den belgiske trappistgær, præges smagen især af en helt unik blanding af krydderier, brune sukkerstoffer og belgiske ristede malte. De sidste to måneder er den lagret på eg fra amerikanske vintønder, og resultatet er en næsten vinøs harmonisk kraftkarl, som næsten kalder på andestegen juleaften. Nydes bedst tempereret ved 10-12 grader celsius.

Skt. Nikolaus har en alkoholprocent 8,2 %.


Anmeldt af Sonir
26. december 2015 19:44 af Sonir
Jeg havde købt og gemt denne øl til julemaden den 24 december. Jeg havde læst og hørt godt om den, og med god grund.

Det er en flot øl, mørk i farven. Skumme daler meget hurtigt, hvilket er ærgerligt.

Duften er meget spændende. Den er krydret i næsen med en nærmest portvinsagtig duft indover. Sød, med malte og humle der blander sig i det hele. Meget spændende og lækker duft.

Smagen er en eksplosion af alt det duften også rummer, sødme, krydderier, portvinsagtigt nuancer, humle, malte. Igen meget spændende og rigtig lækkert.
Eftersmagen er lang og sødmefyldt. Det er en rigtig lækker øl, som har rigtig meget godt i sig, og som lever rigtig godt op til sine mange roser.
Jeg kunne og burde have brugt mere tid på den, men nu var der mad på bordet og godt selskab, så den fik nok ikke den opmærksomhed den fortjente. Men en stor anbefaling herfra.

Karakter: 8/10
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,046875