London Porter fra Fullers
London Porter
Navn London Porter
Bryggeri Fullers
Første bryg
Øl type Brown Porter
Alkoholprocent 5,4%

Beskrivelse
Fuller’s London Porter er en fortrinlig, prisbelønnet øl. Vi er stolte af at have fået guld og sølv ved International Beer & Cider Competitions i årene 1999, 2000 og 2002.

Den oprindelige porter daterer sig tilbage til London i starten af 19nde århundrede, da det var populært at blande to eller tre øl, normalt en gammel, vellagret eller ’doven” brown ale, med en ny brown ale eller en pale ale. Det var tidsrøvende for værthusholderen at tappe fra 3 fade for at skænke en pint, hvorfor bryggerne i London i stedet og producerede en ny øl, kendt som ’entire’, for at skabe noget der var magen til sådanne blandinger. Ved brug af ristede malt, var ’entire’ mørk, grumset og humlet. Den var nem at producere i store mængder og ideel at brygge på det bløde vand i London. Meget hurtigt blev den populær blandt dragerne (Porters) på markederne i Billingsgate og Smithfield, og lidt efter lidt, fik øllen navnet ’Porter’, i påskønnelse af deres hovedkunder.

Fuller’s London Porter fanger fuldt ud smagen af disse bryg, selvom man ikke i dag finder en grumset pint. Blød, kraftig og stærk (5,4% ABV), er vor London Porter brygget af en blanding af brown, krystal og chokolade malt for at opnå en cremet fremtræden der er balanceret med traditionel Fuggles humle.


Genanmeldt af KilkennY
18. januar 2009 00:00 af KilkennY
Gensmagt til aftenens kamp mellem Brasilien og Danmark (VM Håndbold 2009) hvor DK vinder ca. 40 mod 20+.

Øllet er sort og skummet cremet og blødt. Smagen er mild og fyldt med chokolade. Duften er lækker og indbydende... Ikke meget humlen til slut, men en god og let drikkelig porter er det.

God som jeg husker den er den, og den sagtens anbefales til dem som endnu ikke er til de mørke.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
19. januar 2007 18:56 af Sigmund
Dette er et øl som sto lenge på ønskelisten min, før jeg endelig fant det - i Danmark! 50 cl flaske. Meget mørk rødbrun farge, høyt lysebrunt skum. Aromaen er først og fremst mørk sjokolade, men også rugbrød, lær og eik. Smaken er igjen sjokolade på en fin røstet bakgrunn, god humle varer lenge i ettersmaken. Helt klart et førsteklasses øl - og det er sikkert enda bedre "cask conditioned".
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
19. januar 2007 08:00 af Gamlegrå
Dejlig duft m dog for lidt kraft t for alvor at toppe - smagen r rund , dernæst en kende røg - chokolade - en lille smule kaffe - mangler lidt styrke for at toppe - men en ok hyggeøl helt bestemt
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 17:28 af Janchik
Klassikeren blandt portere. Duften er præget af ristet malt, lakrids, chokolade. Øllen er på det nærmeste sort, med et ganske udmærket kaffebrunt skum. Smagen er dejlig med tydelig spor efter lakrids, chokolade, kaffe, ristede nuancer og stor bitterhed......proppet med smag kort og godt
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
7. april 2006 10:53 af Mr_Bungle
Sublim porter med tydelig præg af engelsk lakrids, kaffe og chokolade. Mesterværk, intet mindre, få procenter, stor smag, acceptabel pris, og stor tilgængelighed; man kan ikke rigtigt bede om mere. Det er selvfølgelig altid sjovere at smage en eller anden obskur porter/stout ingen mennesker har hørt om og rose den til skyerne, men her er der intet at rafle om: verdenskendt eller ej, den er fantastisk. Man skal ikke forvente et eller andet mørkt djævelskab, da den er afdæmpet og mild, men nu behøver alle portere og stouts heller ikke partout gøre en til sømand på mindre end et sekund. London Porter, ESB'en og London Pride fra Fuller's står som et vældigt britisk trekløver i min ølverden, og er sjældent overgået.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
19. marts 2006 20:26 af 2meterSmølf
Okay modsat de andre der har anmeldt denne øl må jeg nok sige at den ikke faldt i min smag. I andre har ret i smagen men den smag er bare ikke mig. Selv hvis man holder et lys op bagved øllen kan man ikke se flammen og den smager godt nok af chokoloade og lugter af lakrids. Meeen venner, hvor stor er forskellen fra denne øl og så til en Hvidtøl??? Jeg må nok indrømme at jeg kom til at tænke på risengrød og hvidtøl da jeg drak denne øl sammen med min fader. Vi kan aldrig finde på at drikke denne øl igen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
21. april 2005 12:01 af Pman
Kan kun tilslutte mig Kilkenny herover. Synes dette er en fantastisk porter, meget stor i munden (!!!), en god brændt og kraftig smag, samt et efter min mening flot mørkt skum. En øl som skal prøves igen - absolut.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. marts 2005 11:55 af Maria
Farven er sort/brun og den har et flot, brunt skum, der dog ret hurtigt falder! Duften rummer noter af lakrids, chokolade og malt. Smagen har noter af kaffe og røg med et ganske flygtigt strejf af engelsk lakrids og der er en god bitterhed. Det dejlig, traditionel porter. Den har "bid", men efter min ringe mening, mangler den raffinement i forhold til mange andre i sin klasse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
6. juni 2004 02:33 af KilkennY

Crème de la crème porter og absolut superb. Smagen er smækfyldt af chokolade, og det samme er duften. Denne "London Porter" er en af de bedste jeg endnu har smagt, og kan uden tvivl, betegnes som værende perfektibel for De som har hang til chokolade-stout.

Stemningsbilledet hører til genanmeldelsen.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1796875