Limfjordsporter fra Thisted Bryghus
Limfjordsporter
Navn Limfjordsporter
Bryggeri Thisted Bryghus
Første bryg 1989
Øl type Baltic Porter
Alkoholprocent 7,9%

Beskrivelse
Kom fra Thisted Bryghus i 1989 efter syv års eksperimenter. Navnet stammer fra Urban-bryggeriet i Aalborg, hvor brygmesteren fra Thisted Bryghus i slutningen af 70érne ”slog sine folder”. Her fik han første gang ”smag” for provinslivet og denne særlige øltype, som ofte i Thisted-regi betegnes som øllets gentleman. Navnet købtes efter Urban-bryggeriets lukning i 1986. Limfjords-Porteren ”kredsede” brygmesteren om frem til 1997, hvorefter han ikke mente længere at kunne forbedre produktet. Den rette blanding af maltene var opnået. Af usædvanlige ingredienser skal nævnes røgmalt og engelsk lakrids, der tilsammen giver en smagsmæssig balance på et lidt højere niveau end det sædvanligvis ses. Brygmesterens personlige favorit og ”hjertebarn”.


Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
6. november 2010 17:42 af KilkennY
Fra fad på The Wharf i 9000 AA. Sort som en kulgravers med nougatbrunt skum. Duften er af ristede malte, røg og chokolade. Smagen er chokolade, røg, ristede malte og masser af engelsk lakrids.
Klasse øl og fra fad er den ganske simpelt dobbelt klasse.

~ Anmeldt fra min Yphone via mobil.g2b.dk ~
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Masn
29. januar 2010 22:49 af Masn
Jamen, det skulle jo ske, nu da vi sidder her på 4. sal på Duelorts Allé i Aalborg og med udsigt over de kolde vande, der skiller byen fra Nørresundby, at denne øl blev sat på bordet.
Jeg synes dette er en af de bedste "ældre" danske klassikere, en øl af vedvarende høj kvalitet, som man aldrig går forkert af.
Og det må jo være en kvalitet i sig selv.

 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
4. august 2009 23:21 af Ment0
Anmeldelsesbold Ment0 vs. Masn
Så opløb dagen hvor jeg officielt blev aalborgenser. Dette er meget underligt eftersom at jeg hele livet har boet i Esbjerg, men når det nu er sket, hvad er så mere nærliggende end at nyde en Limfjordsporter og derefter skrive et par ord om den.

Voldsomt, utroligt, imponerende, sort – de 4 ord beskriver temmelig godt Limfjordsporteren. Her er virkelig en porter som vil glæde alle de mange porterfans. Personligt så hopper jeg fra når den skal spises med ske, og det er vi tæt på her. Den er kulsort og optager alt lys i lokalet samtidig med at den kaster voldsomme aromaer fra sig – sod, tjære, brændt karamel, engelsk lakrids – men ikke røg. De næsten 8% er i starten godt skjult, men dukker op når bunden er nået.

Hvis man skulle sammensætte en pakke af de bedste øl brygget i Danmark, ville Limfjordsporter helt sikkert repræsentere "mørk porter" genren. Jeg ved ikke hvordan den ville udvikle sig, hvis den fik lov at så bagerst i skabet i nogle år, men det er da et forsøg værd.

(edit: Billedet er fra første G2B Work Week-end her i Aalborg)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
18. december 2007 23:04 af 2meterSmølf
Wauv, hold da fast. Kan en Porter smage så godt. Jeg kan godt forstå at den er Brygmesterens personlige favorit og ”hjertebarn”. Jeg har igennem flere år hørt folk omtale denne øl men jeg har aldrig taget note af den hvilket ærger mig i dag. Ved første øjekast ligner øllen en røg øl og den duften en smule af røg malt. Det er dog så tilpas lidt røg malt i den og det balancerer godt med den engelske lakrids. Jeg skal helt sikkert have flere af denne øl ved nærmeste lejlighed da smagen er helt i særklasse. Anbefaling: Kom nu op af sofaen, ud af din kontorstol og køb et par stykker af denne øl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Hojvaelde
17. april 2007 15:58 af Hojvaelde
En øl som jeg har drukket i mange år.
Jeg køber normalt en kasse når jeg er påfamiliebesøg i Thisted (desværre ikke ansat på briggeriet)
Den fylde er sommetider så stor at jeg hellere vil spise den med ske, men det kan jeg dog ikke få mig til. Den eneste det kommer op i nærheden af Limfjordsporter er Knark (som Thisted har brygget for Duelund).

En øl skal være sort som i en brøndgravers røv og smage af det indvendige af en skorsten.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
25. februar 2007 20:03 af Sigmund
En kraftig munnfull, fra et av Danmarks få overlevende uavhengige regionale bryggerier, som jeg alltid er glad for å kunne støtte når jeg befinner meg i den hyggelige egn Thy! Dette er utvilsomt bryggeriets beste øl som er i fast produksjon. Jeg syntes nok likevel lenge at Gl. Carlsberg Imperial Stout Porter (nå Carls Porter) var litt bedre etter min smak, men det er egentlig urimelig å sammenligne de to - de er nemlig ganske forskjellige i sin karakter. Limfjordsporterens røkpreg i smaken er virkelig noe utenom det vanlige. Men røkpreget er i harmoni med ølets øvrige elementer, det lukter og smaker ikke intenst av "røkt pølse" som tilfellet er med f.eks. tyske rauchbier. Limfjordsporter er et øl jeg anbefaler alle å smake!

Kommentar etter gjentatte smakninger:
Hei, dette ølet vinner seg bare ved gjentatt bekjentskap! Det er svart (okay, ekstremt mørk brunt) som arvesynden, med et moderat tykt lysebrunt skum.
Aroma og smak av tjære, harpiks og St.Hansbål. Overveldende røkpreget bitterhet. Smaker som det har vært lagret i bunnen av et vikingskip gjennom syv sjøslag og en verdensomseiling.
Rett og slett et eksepsjonelt øl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
22. februar 2007 22:11 af Ivan
flot kulsort stout med cremet mørkt skum.
dufter røget og af primært lakrids.
smager af chokolade, lakrids og et dejlig
maltet smag.
dejlig kraftig dansk stout.
tak til MPA for øllen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
1. juni 2006 08:48 af Gamlegrå
Ovenpå Porse ekstra tydede vi t denne , kraftige Stout - en herligt skum - fed og stabilt - masser af tjære - røg m.m i duften , og den første mundfuld r meget krads - munden skal lige vænnes t den

Men så r der masser af nydelse i det ozze - lang bitter , men alligevel m en del andre ting - chokolade - kaffe - ( jord mente en ozze )

Bør ikke nydes for kølig
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 15:14 af Janchik
Slynger lige noget ud i luften: Danmarks bedste øl - intet mindre! Man stikker næsen ned til et nedbrændt hus, dypper sig selv i lakrids og chokolade, og tilsidst bader i olie og øl - så ved man hvad denne øl består af Næsen er kompleks med røg, lakrids, brændthed. Øllen er sort som natten, med et fint kaffebrunt skum. Øllen er fed som jeg kan lide det, og blød, med tydelig, men ikke alt for voldsom røgsmag. Derudover er der engelsk lakrids, chokolade og en god afsluttende bitterhed. Øllen er desuden herligt varmende pga alkohollen og langt fra sprittet. Verdensklasse!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
27. september 2005 16:41 af kask
For en del år siden smagte jeg på denne øl, og dengang føltes det næsten som om at jeg var tæt på at få slået hul i maven. Men siden da, er der løbet en masse vand gennem åen, og jeg har heldigvis vænnet mig til de noget kraftigere øl. For Limfjords Porteren er bestemt en kraftig sag, den er voldsomt røget, nærmest tjæreagtig i smagen, men på grund af øllets kraftige fylde, stikker det ikke for meget ud. Derudover er det lakridssmagen som dominere smagsindtrykket.
Som et lille minus, virker lakridssmagen lidt ´tilsat´ og den kunne måske godt være lidt bedre integreret i helheden.
Men alt i alt er der tale om en dejlig smagsoplevelse.

Egentligt ærgeligt at Bryggeriet ikke forsøger sig med nogle nye bryg som ikke er i "Bock" genren, de kan jo godt lave øl der stikker ud.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:04 af Mr_Bungle
Ny Anmeldelse: I aften kom så den endelig overgivelse til dette pragteksemplar af en stout fra den mørke del af Jylland. Dette er en fantastisk øl, prisklassen taget i betragtning, og jeg blev helt opmuntret af endelig at kunne nyde denne så priste øl sammen med alle de mange andre fans,

Gammel Anmeldelse: Tænkte, at det hellere måtte være tid til at teste, om mine smagsløg var klar til at revurdere Danmarks mest kendte og priste porter/stout - og det var de. Oprindeligt har jeg været meget forbeholden over den røgede smag, men da jeg skænkede øllen denne gang, syntes jeg slet ikke, den var så markant og pågående som tidligere. Øllen er dybsort, med et flot tæt skum, der falder over i tykke gardiner. Duften er mest røget med antydninger af lakrids, mens smagen er brændt og jordet med tydelig præg af den tilsatte lakrids og med en fin bitter slutning. En øl man kan nyde over meget lang tid, og som jeg lod varme op til stuetemperatur uden den på nogen måde tog skade af det - tværtimod. Jeg bliver vist aldrig den helt store fan af stout med kraftig lakrids- og røget smag, men igen tvivl om, at denne øl hører til i topklassen inden for genren.

Gammel anmeldelse: He, he - jeg tør dårligt nok......Først og fremmest er der ingen tvivl om, at denne øl opfører sig som en rigtig djævel. Tyk og med et flot brunt skum. Det er på alle måder æstetik af den grovere slags fra Thisted. Men jeg har det ikke godt med røgede øl....og jeg er dælme ikke stolt af det; for så er man jo lidt en smags-kylling. Ikke at Limfjords-porteren er overvældende i sin røgede karakter, men den er alligevel umiskendelig, og mine smagsløg reagerer, som havde de luret en skibsøl in disguise. Der er mange øl, især stouts og visse skotske ales, jeg ikke bryder mig om, alene af den grund, at de er røgede og med stærk lakrids-smag. Det er bare ikke mig; så undskyld folkens, at min karakter trækker i den forkerte retning. Det er en flot øl med en fyldig og meget stærk mundfornemmelse, men falder altså lidt ved siden af mine sarte smagsløg, der nok burde på kursus med B.S. Christiansen eller sådan noget.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
1. juni 2005 16:51 af Maria
Dette er en øl af verdensklasse - intet mindre!
Jeg havde beluttet mig til ikke at anmelde den endeligt, før jeg havde skrevet min anmeldelse nr. 500 og det gjorde jeg 30.05.05.
Hvorfor???
Jo første gang jeg smagte den, som en af de første "sorte" - var jeg mildest talt rædselsslagen! Jeg gjorde nu også den fejl at smage den inden en middag, og det er ikke indfaldsvejen til denne double brown stout, før man er mere garvet.
Da jeg begyndte at synes om stout steg den i karakter, for hver gang, jeg smagte den, og nu knap et år efter, får den top karakter!
Den har et brunt og cremet skum på sin kulsorte krop, og duften er præget af røg, tjære og lakrids! Mundfølelsen er fuldfed. Smagen er hovedsageligt præget af bitter chokolade og lakrids, men der er også noter af kaffe, røg, malt og meget mere. Det er som om jeg aldrig bliver færdig med at finde nye sider af denne øl...
Det er mærkeligt, sommetider er den "bidsk" som bare f..... - og sommetider er den blød og forførende som det dyreste sorte fløjl!
Som vinallergiker er det som oftes forbundet med triste og kedelige pilsnerøl til lækre middage, når man er inviteret til fest. Heldigvis er Thy som regel det mærke, der serveres på spisestederne her i Thy - og hvis jeg er rigtigt heldig, har de også Limfjordsporteren stående. De gange det er tilfældet - bliver festen lige dobbelt så sjov for mit vedkommende. Og det er så dejligt at kunne indvi de omkringsiddende i dens fortræffeligheder til f.eks. skaldyr - for slet ikke at tale om desert - specielt hvis der indgår chokolade i denne. Vantro miner bliver forvandlet til forundrende udtryk og anerkendede nik, når de får lov til at få en mundfuld!
Limfjordsporteren er også perfekt efter en god middag - en stor hyldest til den!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
30. december 2004 17:02 af KilkennY
Hvis man er til øltypen porter af den kraftige udgave, vil man uden tvivl blive voldsomt fascineret af dette bryg fra Thisted Bryghus. Det er en mørk, tyk øl med en kraftig smag af mørk, bitter chokolade, engelsk lakrids og sod. Vi mener ikke, den er decideret røget på samme måde som en traditionel rauchbier, men derimod mere brandmands-sodet. Duften er meget lig smagen, så det, man fornemmer ved første ”snus”, indfries i smagen. Eftersmagen er kraftig og varer ved behageligt længe. Vi kan på det kraftigste anbefale denne øl, da vi synes, det er en af de mere unikke øl fra de veletablerede, traditionelle danske bryggerier.
Udover, at Limfjordsporter smager suverænt som den er, kan man også nyde den som en ”Old School”-drink fra de gode gamle dage i form af en Støvle, Jule-mumme, Half-and-Half eller den mere sofistikerede udgave med champagne, Black Velvet.

 • Stemningsbilleder (2)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
12. september 2004 15:37 af Masn
Dette er en herre-porter, der giver dig hår ned af ryggen. Mørk som en brøndgravers røv og totalt uigennemtrængelig for lys.
Der er antydninger af chokolade i såvel skum som smag, dette giver dog ikke porteren nogen speciel sødme.
Smagen er herlig, og sammen med alkohol-niveauet, efterlader den ekkoer i mundhulen længe efter sidste tår er sunket.
Møller - øller - øller -
 • Anmeldelsen

Anmeldt af NK/ The Beer Masters
5. juni 2004 11:08 af NKThe Beer Masters
En noget voldsom og ikke særlig elegant Porter, men det behøver en porter nu heller ikke at være. Meget kraftig og stærk i smagen og absolut ikke rund. Smager meget af lakrids og har næsten karakter af at være røget!!! Alt i alt en porter på det jævne med både gode og dårlige sider.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,296875