Mikkeller Single Hop IPA Series Galena fra Mikkeller
Mikkeller Single Hop IPA Series Galena
Navn Mikkeller Single Hop IPA Series Galena
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2011
Øl type English IPA
Alkoholprocent 6,8%

Beskrivelse
Denne øl er den del af Single Hop IPA serien fra Mikkeller. Vi lancerede denne serie for at præsentere de enkelte humlesorter. Dette giver forbrugeren muligheden for at dufte og smage de unikke karakteristika ved ver sort og forhåbentlig hjælpe med til at uddane folk i den vidunderlige humleverden. For hver øl, er den enkelte humlesort tilsat med samme vægt af hensyn til bitterhed, duft og smag og i form at tørhumling. Alle 19 udgaver af single hop øllene i denne serie blev brygget den samme uge og med malt fra den samme batch, med samme type gær og ved samme gæringstemperatur. Dette er gjort for bedre at kunne sammenligne de enkelte humlesorts karaktertræk.

Denne øl er brygget ved brug af Galena humlen. Teoretisk IBU: 94


Anmeldt af KilkennY
14. marts 2012 20:57 af KilkennY
Som alle øl i denne serie er Galena velsmagende og yderst behagelig at drikke. Farven er bronzefarvet mens skummet er lyst og cremet. Duften er meget speciel. Den er sødlig af moden frugt og nød, men samtidig rummer den også en god portion karamel. Smagen er som start både sød og frugtig, men drejer ret hurtig over i en tørhed og bitterhed præget af humlen. Øllet afsluttes tør (som Maria skriver), hvilket nærmest dræber eftersmagen og gør finalen meget kort.
Spændende øl og ikke mindst spændende at se at humlen har andre funktioner end blot bitterhed og aroma.
Karakter: 7/10
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. januar 2012 19:28 af Maria
Mikkeller, Hop Series Galena, 5, 6,8%
Alle i denne serie med de 19 “videnskabelige humler” er smagt sammen med min mand, Anton. Det er en diset bronzefarvet øl med et stort, cremet skum. I begyndelsen er der fyrrenål I duften, men den forsvinder og efterlader milde noter af frugt og karamel. Smagen er sød med en tør bitterhed og noter af frugt, citrus, karamel – og som duften ikke særlig kraftig i smag, den er mest bitter. Finalen er knastør.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,046875