Mikkeller Single Hop IPA Series Columbus fra Mikkeller
Mikkeller Single Hop IPA Series Columbus
Navn Mikkeller Single Hop IPA Series Columbus
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2011
Øl type English IPA
Alkoholprocent 6,8%

Beskrivelse
Denne øl er den del af Single Hop IPA serien fra Mikkeller. Vi lancerede denne serie for at præsentere de enkelte humlesorter. Dette giver forbrugeren muligheden for at dufte og smage de unikke karakteristika ved ver sort og forhåbentlig hjælpe med til at uddane folk i den vidunderlige humleverden. For hver øl, er den enkelte humlesort tilsat med samme vægt af hensyn til bitterhed, duft og smag og i form at tørhumling. Alle 19 udgaver af single hop øllene i denne serie blev brygget den samme uge og med malt fra den samme batch, med samme type gær og ved samme gæringstemperatur. Dette er gjort for bedre at kunne sammenligne de enkelte humlesorts karaktertræk.

Denne øl er brygget ved brug af Columbus humlen. Teoretisk IBU: 114


Anmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
29. juni 2012 23:34 af KilkennY
Så kom der gang i brændeovnen og en god øl kom i glasset. Her er tale om Columbus fra Mikkeller. 
Farven er flot diset mørk orange og skummet tæt cremet og hænger som sæbeskum på glassets kanter. Duften er vidunderlig humlet med undertoner af maltens sødme. Humlen giver frugt og citrus i stor stil, mens malten giver duften fylde i baggrunden. Smagen er bedre end duften, men faktisk meget ens. Den er som start utrolig behagelig frugtig med masser af velsmagen citrus, mens malten i baggrunden danner en gedigen bund. Eftersmagen er lang karameliseret sødmefuld og fylden decideret fed øltypen taget i betragtning. 
En fantastisk og anbefalelsesværdig øl. 
Karakter: 8 pil op/10
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. januar 2012 19:27 af Maria
Mikkeller, Hop Series Columbus, 5-6, 6,8%
Alle i denne serie med de 19 “videnskabelige humler” er smagt sammen med min mand, Anton. Denne adskiller sig lidt i farve fra resten af serien, den er mere over i flydende orangefarvet rav, og skummet er stort og cremet. Duften er præget af citrus, bær og overmodne citrusfrugter. Smagen er sød og tør med let bitterhed, og den har noter af overmodne citrusfrugter, karamel, frugt, lidt bær, og finalen er knastør og let bitter.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625