Mikkeller Single Hop IPA Series Citra fra Mikkeller
Mikkeller Single Hop IPA Series Citra
Navn Mikkeller Single Hop IPA Series Citra
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2011
Øl type English IPA
Alkoholprocent 6,8%

Beskrivelse
Denne øl er den del af Single Hop IPA serien fra Mikkeller. Vi lancerede denne serie for at præsentere de enkelte humlesorter. Dette giver forbrugeren muligheden for at dufte og smage de unikke karakteristika ved ver sort og forhåbentlig hjælpe med til at uddane folk i den vidunderlige humleverden. For hver øl, er den enkelte humlesort tilsat med samme vægt af hensyn til bitterhed, duft og smag og i form at tørhumling. Alle 19 udgaver af single hop øllene i denne serie blev brygget den samme uge og med malt fra den samme batch, med samme type gær og ved samme gæringstemperatur. Dette er gjort for bedre at kunne sammenligne de enkelte humlesorts karaktertræk.

Denne øl er brygget ved brug af Citra humlen. Teoretisk IBU: 88


Anmeldt af Sigmund
17. februar 2012 22:50 af Sigmund
33 cl flaske, fra Ølkonsortiet, Aalborg. Alk. er 6,8%, teoretisk IBU 88.
Dypgylden til rav farge på ølet, digert off-white skum.
Behagelig aroma av Citra-humle, med de forventede tonene av sitrus, også toner av blandede tropiske frukter.
Smaken har innledningsvis noe karamellsødme, så overtar Citra-humlen. Sitrustoner selvsagt, men også harpiks og en distinkt bitterhet. God øl, men jeg tror de mer subtile smaksnyansene ved denne fine humlevarianten ville kommet enda bedre fram om Mikkel hadde lagt seg på et litt mer moderat IBU-nivå.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. januar 2012 19:29 af Maria
Mikkeller, Hop Series Citra, 6-7, 6,8%
Alle i denne serie med de 19 “videnskabelige humler” er smagt sammen med min mand, Anton. Det er en diset bronzefarvet øl med et stort, cremet skum. Den har en lækker frugtig aroma med noter af citrus og eksotiske frugter. Smagen er sød med masser af citrusfrugter, mest træder appelsin og grape frem, desuden eksotiske frugter og finalen er let tør og bitter. Det er en rigtigt lækker humle.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625