1845 Celebration Ale fra Fullers
1845 Celebration Ale
Navn 1845 Celebration Ale
Bryggeri Fullers
Første bryg 1995
Øl type English Barleywine
Alkoholprocent 6,3%

Beskrivelse
Fuller’s 1845 Celebration Ale er en øl med historie. Selvom brygningen daterer sig tilbage til 1654 på Griffin Brewery ved bredden af River Thames, blev samarbejdet mellem Fuller, Smith & Turner grundlagt i 1845. I 1995, for at hylde 150 året for denne milepæl i bryggerihistorien, bestilte Fuller’s en speciel jubilæumsale. 1845 blev resultatet. En mere lykkevarslende start på brygningen kunne den ikke have: den første humle blev tilføjet til bryggerkedlen af ingen andre end HKH Prinsen af Wales, under et royalt besøg på Fuller’s!

Lanceringen var så succesfuld at 1845 hurtigt blev det mest sælgende flaskelagrede ølmærke på det engelske detailmarked, og er på nuværende tidspunkt markedsledende i England indenfor flaskelagrede øl.


Genanmeldt af Sigmund
9. november 2011 23:13 af Sigmund
50 cl flaskekondisjonert, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. 6,3%.
Fullers 1845 er en English Strong Ale, og ble første gang brygget i 1995, da bryggeriet Fuller, Smith & Turner (Fuller's Griffin Brewery) fylte 150 år. Ølet ble en umiddelbar suksess, og har derfor blitt brygget hvert år siden. Den kjente engelske ølskribenten Roger Protz har Fullers 1845 som et av sine favorittøl! Malttypene er pale malt (en blanding av Pipkin, Maris Otter og Halcyon - for de spesielt interesserte), amber malt og krystallmalt. Humlen er erke-engelske Goldings.
Vakker rødbrun farge på ølet, moderat kremfarget skum.
Moderat aroma av fruktkake og karamell på en humlet bakgrunn.
Herlig smak, som innledningsvis er litt søt med maltpregede og fruktige toner (fruktkake igjen), mens avslutningen er krydret (muskat), tørr og distinkt humlepreget. Lang humlet ettersmak.
Dette er, kort sagt, en klassiker. "Frightfully English!"
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
25. oktober 2008 19:13 af Sigmund
Flaskekondisjonert, 50 cl, en byttehandel med min engelske ølvenn Mark (maeib).
Oransje til brun farge på ølet, bra skum med en ferskenaktig til beige teint.
Da jeg hadde hatt mange britiske ales med en glimrende aroma før jeg smakte denne, forventet jeg at aromaen til 1845 skulle være minst like god. Det var den ikke, men det betyr ikke at aromaen var dårlig heller. Moderat fruktkake- og karamellaroma på en humlet bakgrunn.
Smaken er maltet med noe krydder og anstendig humle, men er ikke VELDIG kompleks. Alkoholstyrken lar seg merke, men alkoholen dominerer ikke smaken. Humlebitterhet i ettersmaken.
En anstendig øl, men ikke den beste jeg har hatt.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
25. oktober 2008 09:48 af Gamlegrå
Købt i Fakta

Efter en lang dag & efter have smagt mest central Europæiske øl et stk trængte jeg til noget m mere "krudt" i.
Herlig Mahognirmørk farve og et meget velduftende skumlag. Det dufter af pibe tobak - kakao - nødder - ristet malt - karamel humle. Virkelig en liflig og lokkende duft. Og jeg blev heller ikke denne gang skuffet af smagen lang og fyldig m en god let brændt eftersmag. England er en sikker 2èr på min liste over øllande.......meget sikker
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
17. april 2007 21:29 af kask
Farven er rødbrun, og en anelse diset, hvilket må skyldes at den er flaskelagret. I bedste engelsk stil er den lavt carboneret, på etiketten står der at den smager af frugtkage, om det er banankage eller æblekage står der intet om, jeg synes nu ikke der er noter af frugtkage. Det er en let krydret ale, malten er let ristet med noter af karamel og tobak, denne tobaksnote er noget jeg genkender fra danske ales som Carls Ale og ´Brygmesterens egen pils´, 1845 er dog en langt bedre ale, den forholdsvis høje alkoholprocent giver en let varme og ikke mindst en god fylde. Bitterheden er ikke så kraftig som jeg kunne ønske mig, men humlen er dog med til at give en frisk tørhed.
Det er en ganske velsmagende ale, dog mangler den lige det sidste for at komme på min favoritliste.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
5. september 2006 15:27 af Gamlegrå
Købt hos Hillgård i Vorupør

Skøn farve - mahognirødt m et fast skum - dejlige nøddedufte - malt - let humle - en mild smag med en dejlig ramt længde på eftersmagen , som r god og kraftig m nødder - karamel - humle m.m . En god Ale
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 17:33 af Janchik
Jeg må tilstå at jeg er enig med de andres bedømmelse af skummet. Krop og humle er jo desuden skumstabiliserende så det ser rigtigt lækkert ud. Øllen er mørkerød til rødbrun med et allerede sagt stort skum. Duften er vinøs, malt, karamel, tung frugt og humle, som alt går igen i smagen. Udover dette har øllen en flot krop og dejlig konsistens. Hvornår smager en Fullers bedst? HVER GANG!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
7. oktober 2005 12:04 af Mr_Bungle
Øllen danner et virkeligt flot skum, men det er ikke rigtigt nok til, jeg kommer mig over den lidt kraftige smag af sød lakrids, som jeg på mange måder ikke er særlig pjattet med i øl. Men ellers er øllen rigtig god og har en fin bitter efterklang.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
7. april 2005 19:33 af Pman
Sikke et skum - ikke dårligt! Og det holder længe. Duften er mærkbar og mild. Smagen er mild, og alligevel på en underlig måde kraftig. Måske det er alkoholen som ligger akkurat under det smagbare eller noget. Alt i alt en rigtig god ale, som jeg klart må prøve igen. Tak for gaven Jonas ...!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. marts 2005 11:44 af Maria
Flot skum og mørk ravfarve. Duften er præget af frugt og blomst, og smagen har masser af frugt og lidt karamel, og der er noget lettere vinøst over den. Bitterheden er lige som den skal være. En dejlig ale!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875