Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA fra Mikkeller
Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA
Navn Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2011
Øl type Spice, Herb, or Vegetable Beer
Alkoholprocent 6,9%

Beskrivelse
Den 6. januar holder Mikkeller release på verdens første kaffe-IPA. Den er brygget som en IPA med massere af amerikansk humle, og så er den afslutningsvis toppet op med friskbrygget let ristet etiopisk gourmetkaffe, fra de svenske kaffenørder Koppi.
Gå ikke glip af denne enestående chance for at få dig en helt unik smagsoplevelse.
Der er meget mere info om Koppi i den allernærmeste fremtid – alt sammen lige her på Mikkeller.dk


Anmeldt af Sigmund
24. maj 2011 22:54 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 6,9%.
Du skal være rimelig edru for å uttale hele navnet på dette ølet, så vi skal forsøke å decifrere det for det deg: Mikkeller er den danske "omstreifende" superbryggeren uten eget bryggeri, og nå har han igjen vært på eksperimentbryggeriet De Proefbrouwerij i Belgia og kokt ihop et nytt heksebrygg. Koppi antar vi er fremmedlandsk for kaffe, Tomahawk er en amerikansk humletype med høyt alfasyrenivå (= høy bitterhet), som er mye brukt i moderne India Pale Ale (IPA). Og Guji Natural Coffee er rett og slett en edel kaffesort fra Sidamo i det etiopiske høylandet, og vi antar det er de grønne kaffebønnene som er benyttet her.
Rav farge på ølet, svakt disig. Høyt off-white skum.
Aromaen har sterke toner av kaffe og kraftig Tomahawk-humle, en uvanlig kombinasjon, men hvorfor ikke?
Smaken har en betydelig sødme, fulgt opp av sterke toner av kaffe og harpiksaktig og fruktig humle. Ja, kaffe i stout er vi jo vant til etterhvert, men i IPA? Jeg innrømmer at kombinasjonen kan oppfattes som merkelig i starten, men det skyldes nok bare "vanens makt" - for jo lenger man kommer ned i flasken, jo bedre smaker det (og oppleves etterhvert som helt normalt). Etterpå får man bare intenst lyst på en flaske til ...

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. april 2011 09:20 af Maria
Mikkeller, Koppi omahawk x Guji Natural Coffee IPA, 5++, 6,9%
Det er en diset bronzefarvet øl med et stort, cremet og holdbart skum. Det er meget speciel øl, der på godt dansk kan siges at være mind blowing i såvel duft som smag; den har tydelig humle i form af citrus og eksotiske frugter, og kaffen er mindst lige så tydelig og finalen er præget af bitter kaffe og besk citrus. Det er en meget interessant øl, om det er en ny favorit stil, ved jeg nu ikke helt – men den er helt klart håndværksmæssigt i top.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

8,203125E-02