O'Haras Celtic Stout fra Carlow Brewing Company
O'Haras Celtic Stout
Navn O'Haras Celtic Stout
Bryggeri Carlow Brewing Company
Første bryg 1998
Øl type Dry Stout
Alkoholprocent 4,3%

Beskrivelse
I april 2000, blev O´Hara´s Celtic Stout ved blindsmagning kåret som den bedste stout ud af 74 mulige af 33 internationale bryg eksperter. Afstemningen har været siden 1886 og er opfattet som en af mest respekterede bryg konkurrencer i verden. Dommerne skulle bedømme øllene ud fra 2 kriterier: først ud fra sanseindtrykkene (Smag, Lugt m.v.) og for det andet ud fra en kommerciel vurdering af øllen. O´Haras fik Champion titlen indenfor kategorien ´International Darks´, ´Milds´, stouts og portere, samt guldmedalje i dens egen kategori af øl med alkoholstyrke på mellem 4,2% og 6,9%. Det er en Kraftig og luksusbetonet blødhed i kombinationen af traditionelle stout humle, og en ekstra tilsætning af ristet byg og krystalklart irsk vand der gør O´haras Celtic Stout til en dejlig stout med tilstrækkelig sødme af malt til at opveje den tydeligt grillede eftersmag.


Anmeldt af Sigmund
2. april 2011 11:40 af Sigmund
Flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger, som O'Hara's Irish Stout, Også kjøpt i Danmark som O'Hara's Celtic Stout.
O'Hara's Irish Stout (også kjent som Celtic Stout) fra Carlow Brewing Company har moderat alkoholstyrke, men likevel rikelig med smak.
Fargen er svart (vel, meget mørk brun), med et meget bra og kremig lysebrunt skum, som etterlater et fint "kniplingsbroderi" i glasset.
Riktig god røstet og kaffelignende aroma, med noen toner av uraffinert rørsukker.
Smaken dreier seg fullt og helt om røstet bygg med kaffetoner, kanskje ikke spesielt kompleks, men likevel meget god. Tørr ettersmak.
Om du er en av Cardinals mange Guinness-entusiaster, skal du få lov å fortsette med det, men vi anbefaler deg likevel å prøve O'Hara's Irish Stout også. Du vil neppe bli skuffet.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
1. oktober 2006 08:03 af Gamlegrå
En let Stout af en ok klasse - Mangler dog mere dybde & cremethed , for rigtig at vinde - har sat mellem 2 stole - ikke helt så let som andre lette Stouts `, og mangler kraft for at være m de andre drenge i skolegården - men en ok øl , m en undertone af de klassiske dyder
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 15:34 af Janchik
Se - dette er også en dry stout efter mit hoved og som er den ægte vare. Sort, med flot kaffebrunt skum. Aromaen er fuld af tørre brændte nuancer og chokolade. Øllen er forholdsvis let, med en tør ristet smag, lakrids og fin afsluttende bitterhed. En fin ukompliseret stout der smager af mere
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
25. marts 2005 15:47 af Maria
Dejlig cremet skum og flot farve. Smagen starter med noter af karamel og lakrids og går derefter direkte over i en passende bittehed. Den er ukompliceret og let-drikkelig, men den måtte meget gerne have haft mere power...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
2. januar 2005 21:21 af Pman
En glimrende stout som gjorde godt på en hyggelig nytårsaften. Det eneste som skuffer er skummet som lidt for hurtigt braser sammen. Ellers en rigtig god øl med masser af krop og smag. Eftersmagen er lang og blid. Kan klart anbefales - og husk nu ikke at drikke den lige ud af køleskabet!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
19. juni 2004 08:43 af KilkennY
Ganske enkelt en fantastisk stout. Ved køleskabstemperatur minder den mest, om en god tysk Schwarzbier med en kraftig duft af moden blomme, men som temperaturen stiger bliver det faktisk en rigtig god stout, og får pludselig en dejlig snert af chokolade i både duft og smag. Denne øl er særdeles anbefalelsesværdig, og så er det jo glædeligt, at den kan købes så mange steder.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kim Granly
13. maj 2004 19:19 af granly
En næsten sort øl, med et kraftigt brunt skum, der dog ikke er helt så tykt som det man finder ved Guiness. Som med skummet så har denne Stout (heldigvis) ikke så meget tilfælles med sin den kendte irske øl af samme type. Smagen er kraftigere og meget behagelig. Der gemmer sig en tydelig bitter smag fra den ristede malt. Drik den ikke for kold (som jeg gjorde første gang), den vinder meget ved en højere temperatur.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625