Strong Ale fra Theresianer
Strong Ale
Navn Strong Ale
Bryggeri Theresianer
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 8,5%

Beskrivelse
Ales er traditionelle, overgærede og meget specielle. Denne Strong Ale med en mørk rav-rød farve er produceret på førsteklasses malt, hvilket giver den karatistiske søde smag. Rig på cremet boblende skum efterlader den en behagelig eftersmag af humle. Det er en typisk kraftig øl, og nydes bedst sammen stærk mad.


Anmeldt af Sigmund
24. maj 2011 00:21 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 8,5%.
Fra italienske (engang østerrikske) Theresianer Antica Birreria di Trieste (Alte Brauerei Triest 1766) kommer denne Strong Ale som nok ligger nær engelsk stil, men som sannsynligvis også har en del til felles med de sterke overgjærete øl som var populære blant overklassen i det østerrikske keiserdømmet, før lagerølet på 1800-tallet overtok helt i denne regionen.
Rødbrun farge på ølet, moderat off-white skum med bra varighet.
Søtlig aroma av karamell, melasse og alkohol.
Den ganske søte smaken har også toner av karamell og melasse, hint av mørke tørkede frukter og lakris. Humlen er meget moderat. Alkoholen er godt merkbar.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ole
5. august 2009 22:45 af Ole
Jeg smagte denne øl for nogle år siden. Den var indkøbt på den lokale Shell-tank! Foruden Theresianer øl havde de Grøn Tuborg og Harboe Bjørnebryg o.l. Sjov blanding. Jeg husker den som en rigtig god øl. Nu har jeg netop gensmagt den fra fad på et værtshus i Italien. Den er fantastisk - intet mindre. Den var sat på en hane, hvor der tidligere havde været en eller anden skotsk strong ale (skiltet sad der stadig, men påsat et lille Theresianer klistermærke). Og det er netop hvad den smager af - ikke klistermærke, men skotsk vinøs, blød og varmende ale med en masse smagsnuancer, som jeg ikke vil kaste mig ud i at beskrive. Smag den, hvis du finder den!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
7. august 2008 20:25 af Gamlegrå
Vin & Kunst Struer 30 kr
Flot ravfarvet bryg m et ok skum - en vinøs duft som bla indeholder Stjerneanis - rørsukker- sveske - let ristet malt - tilsammen delikat som bare.........
Smagen r dyb og kompleks - har sveske og rosiner - dadler - de herlige % viser sig ozze lidt i form af hedvins smag - nydt - m streg under nydt - alene og lidt sammen m hot wings & flutes m løvstikkesmør - satme godt sammen det hele.....En herlig hyggeøl
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
9. april 2004 23:53 af KilkennY
THERESIANER STRONG ALE, THERESIANER STRONG ALE, THERESIANER STRONG ALE! Så er det sagt tre gange, og husk det så til næste gang, denne øl dukker op på din vej.
Denne komplekse øl er en af de helt store oplevelser for både øjne, næse og mund. Øllet er klart, ravfarvet, og har rødgule reflekser, og skummet er tykt og kompakt. Duften er markant, og antyder lakrids, ristet kaffe, humle og måske en smule tørret frugt. Specielt lakridsen synes at være dominerende. Hvad angår smagen, er det den søde smag, som er førsteindtrykket, og derefter overraskelsen af hvor korrekt og fejlfrit denne sublime øl er skruet sammen. -THERESIANER STRONG ALE- passer efter min mening perfekt til stærk mad og godt selskab.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375