Ægte Dansk Skibsøl fra Bryggeriet Refsvindinge
Ægte Dansk Skibsøl
Navn Ægte Dansk Skibsøl
Bryggeri Bryggeriet Refsvindinge
Første bryg 1994
Øl type Other Smoked Beer
Alkoholprocent 2,4%

Beskrivelse
Landets sidste skibsøl, der smager af tjæret tovværk og røg. En let krop, men smager nærmest af en hel skonnert. God til røget mad. Tidligere landstræner Richard Møller Nielsen nyder den gerne.


Anmeldt af Sigmund
14. juli 2010 17:57 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt i Danmark. Alk. er 2,4%. Farge (E 150) er tilsatt.
Meget mørk brun farge, nesten svart. Moderat lysebrunt skum.
Sterk aroma av røkt malt, røkt kjøtt, bål og tjære.
Tynn og lett syrlig munnfølelse, men forfriskende. Smaken er røkt malt fra A til B, ganske tørr. Moderat humle i avslutningen. Høyst drikkelig - en interessant opplevelse.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af -Kasper
1. august 2009 20:50 af -Kasper
Jeg må sige jeg er svært skuffet! Så skuffet at jeg er overbevist om at der er kommet det forkerte bryg på min skibsølsflaske! Her læser man side op og side ned om smag af skærsild og skonnert, og folk der er ved at kløjes og dø; så forventer man sgu også en øl med smag! Men jeg må sige min flaskes indhold nok havde egnet sig fortræffentligt til risengrød, for det smagte vitterligt ikke af spor andet end hvidtøl/nisseøl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
23. marts 2009 08:28 af Ment0
En yderst drikkelig "mini" røgøl - mangler måske lidt mere Bacon-smag for at den kommer helt op og ringe. Øllet er fyldigt og sort/brunlig i farven. Ved siden af Schlenkerla Rauchbier, både fad og flaske udgave, så er denne stadig i miniput stadiet. Men når det nu er en danske røgøl, så...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
9. september 2007 18:52 af 2meterSmølf
Jeg troede jeg skulle dø! Sikke en forfærdelig duft og smag.
Da jeg åbnede øllen kom hele køkkenet til at lugte så slemt at jeg måtte lufte ud. Jeg hældte øllen op i et stort vase glas og stak snuden helt ned i glasset og fyldte lungerne med luft. Jeg måtte støtte mig op af bordet for min krop var lige ved at bukke under.
Jeg følte mig lidt svimmel men tvang mig alligevel til at drikke en smule. Min mave var lige ved at vende sig.
Jeg lod øllen stå i 30 min hvorefter jeg prøvede den igen. Desværre havde smagen ikke ændret sig til trods for at den var blevet 5 grader varmere.

Dette er uden tvivl den værste "øl" jeg nogensinde har smagt. Anbefaling: Hvis du er i besiddelse af en Refsvindinge Skibsøl, kontakt da forsvarets bombe afdeling så de kan destruere den.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Michael
9. februar 2007 22:27 af Mr.Porter
Halløj skipper lad os runde Kaphorn,ja havde fornøjelsen at smage denne helt unikke øl i December 2006,og jeg må nok sige jeg røg ud i stiv kuling med det samme,for her er øllen for mænd med hår på brystet,røg og atter røgsmag ,tjære så smagsløgene i munden virkelig kommer på en prøve,enten kan man li denne øl eller så afskyr man den ,ps når jeg tænker tilbage på den kan jeg endnu smage den i min mund.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
29. september 2006 19:07 af Gamlegrå
Nød den anbefaling m et stk mad m masser af rullepølse - løg - sky m.m - og det passede åbenbart øllet godt , for den smagte mild - let rund m en klædelig bitterhed - røgsmag - ikke en øl som sætter sig i hukommelsen , men en positiv overraskelse
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
28. marts 2006 18:51 af KilkennY
Har man det ligesom jeg, at øl ikke kan blive for røget, for tykt og i det hele taget for ekstremt, vil denne øl absolut også falde i ens smag. Bryder man sig derimod ikke om disse ting, bør man nok holde sig langt væk.
Refsvindinges Skibsøl er tyk, flot, sort, røget og ikke mindst decideret ”tjæret”… Dejligt!
Øllet er virkelig i en klasse for sig selv, og overgås kun, som jeg ser det af fad-udgaven, som jeg huske som værende en lille smule mere blød og rund.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af P
25. marts 2006 11:03 af Pman
Efter at have spenderet en del timer med restaurering af gammel båd på havnen, så må jeg indrømme at denne rammer sømmet på hovedet. Den smager og lugter af gammelt skib! En speciel oplevelse, som dog ikke er uoverkommelig. Men vær beredt på en MEGET speciel oplevelse...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
17. juli 2005 13:46 af Maria
Jaaaa, hvad kan man sige - røg, tjære, saltvand og skib i en meget avanceret sammensætning!!!
Det er en kulsort og rigtigt tyk øl, og jeg kunne godt drikke den, det meste i hvert fald...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
15. juli 2005 11:13 af Mr_Bungle
Dette er smagen af skærsilden! Den er brygget på Dante-hummel og De Sade-malt. Efter en af dem holder man sin prætentiøse øl-kender-mund lukket og nyder for fremtiden al dansk vandpilsner med glæde - der findes værre skæbne end en Tuborg: Skibsøl!! for nu at parafrasere Rune T. Kidde lidt. Anbefales til vovehalse og folk uden halse i det hele taget. Den kunne have fået et halvt point, fordi jeg stadig har mareridt om dengang, jeg drak en enkelt tår, men dette kunne lede folk til at tro, at man rent faktisk burde prøve rædslen, og det vil jeg ikke risikere. Den vækker minder om en skosål, der gennem årelange pinsler har været tvunget til at gnide sig op ad askebægre på havneknejper for derefter at have fået hyre på bunden af en olietanker. Uha, uha....
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Hansen
15. juni 2005 21:51 af Hansen
Noget af en alkohol-svag øl! Mørk, mørk og tung i glasset. Duft og smag fyldt med frisk klar røg og måske lidt lakrids. Det er sådan en øl man kan drikke også selv om man skal køre og alligevel føler man at man har fået noget godt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
3. juni 2005 16:28 af kask
Dirch Passer skulle efter sigende også have drukket skibsøl, om det er den fra Refsvindinge skal jeg ikke kunne sige.
Jeg kan godt lide smagen af røgmalt , men med måde, røgsmagen er mindst tre gange stærkere end en røget makrel, og det bliver hurtigt for anstrengende.
Ud over røgen, smager øllet som bryggeriets juleøl/nisseøl, og det er ikke så dårligt, den er ikke for sød, og smagsnoter af hårdristet malt er tilpas fremtrædende.
En skibsøl light med halvt så meget røgsmag ville nok bedre falde i min smag.

 • Anmeldelsen

Anmeldt af NK/ The Beer Masters
5. juni 2004 11:31 af NKThe Beer Masters
En helt forfærdelig øloplevelse. Intet under at denne skibsøl er den eneste af sin slags på det danske marked. Den smager helt enkelt virkelig dårligt, og den røgede smag gør faktisk, at den er svær at synke. Brændt tovværk og tjære - tja, hvis man synes, at det lige er sagen i en øl, så er man ganske uenig med mig. At Richard Møller Nielsen godt kan lide denne øl understreger bare, at han har lige så meget forstand på øl, som har har på fodbold!!!
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,265625