Mikkeller 10 fra Mikkeller
Mikkeller 10
Navn Mikkeller 10
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2010
Øl type English IPA
Alkoholprocent 6,9%


Anmeldt af KilkennY
18. november 2010 19:22 af KilkennY
Som rosinen i ende af rækken af denne fantastiske Pale Ale humle serie, kommer denne 11. øl også kaldet 10. Her har man, så vidt jeg har fået fortalt, kombineret humlen fra alle de foregående og altså fået skabt en øl med hele 10 forskellige humletyper. Overraskende nok er den ikke overdrevet humlet, hvorfor man må formode at man har brugt 10 % af humlen fra hvert bryg.
Farven er flot svag diset orange og skummet hvidt og stort som på alle de foregående. Duften er frisk citrus og har en anelse sød frugt over sig. Smagen er sød på en sukkeragtig måde, og faktisk ganske lidt maltet. Den har noget sydlandsk frugt over sig, og er lettere klæbrig som om der også er tilsat honning.

Alt i alt er det en god og dejlig Pale Ale, men jeg synes den vil i lidt for mange retninger rent humlemæssigt og synes nok mere om de 10 ’Originaler’ frem for denne 10’er.

  • Stemningsbilleder (3)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
31. august 2010 08:52 af Maria
Mikkeller, 10, 6, 6,9%
Det er en diset bronzefarvet øl med et stort, cremet skum og en pragtfuld duft af af frugtig humle, mest citrus og gran. Smagen er moderat sød med noter af frugtig humle, citrus, gran, mango og karamel. Finalen er dejlig let tør og bitter – en harmonisk og charmerende øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
15. maj 2010 21:15 af kask
Farven er orangegylden og lettere uklar. Skummet er af moderat størrelse.
Duften er dejlig frisk med noter af citrus, fyrnåle, papaya og fersken.
I den kraftige smag er der noter af karamel, lakrids, fyrnåle, papaya og garvesyre.
Balancen er helt i top. Karboneringen er lav. Mundfølelsen er rund og blød.
Med hele ti forskellige humlesorter havde jeg håbet på en vanvittig opvisning i dybde og kompleksitet, men det er ikke tilfældet, der er nok en grund til at de bedste IPA´er kun består af tre til fire humlesorter. Når det er sagt, så er det en rigtig fin IPA.
Karakter: 8 ud af 10.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125