Sommer-Hvede (2009->) fra Aarhus Bryghus
Sommer-Hvede (2009->)
Navn Sommer-Hvede (2009->)
Bryggeri Aarhus Bryghus
Første bryg 2006
Øl type Witbier
Alkoholprocent 5%

Beskrivelse
Nu kommer tiden, hvor det bliver varmt i luften og vi skal nyde ude-livet. Den mørke, kolde tid er forbi, nu er det tid til de lange lyse nætter med liv på fortovscafeerne og hjemme på terrassen ved havegrillen. Aarhus Bryghus Sommer-Hvede er en let øl med kun 5% alkohol, som kan nydes til alle ude-livets glæder.

Sommer-Hvede fra Aarhus Bryghus er en hvedeøl, idet halvdelen af malten, som er tilsat, består af hvedemalt. Derudover er der anvendt münchenermalt, karamelmalt og pilsnermalt, således at øllen får en flot gylden farve. Dermed er denne hvedeøl mørkere end de fleste.

Sommer-Hveden er undergæret. Det betyder at den karakteristiske aroma, man ofte forbinder med de tyske hvedeøl, mangler i denne øl. Den er til gengæld gæret meget varmt, for at give anledning til dannelse af frugtagtige noter i smagen.

Der er tilsat syltet appelsinskal og knust koriander under brygningen som krydderi sammen med aromahumlen. Det bidrager til at give en frisk, frugtagtig aroma.

Smagsmæssigt er Sommer-Hveden mild, domineret af de frugtagtige smagsindtryk fra den varme gæring og fra de tilsatte krydderier. Smagen får fylde af de mørke malte, som er med til at balancere humledoseringen. Anvendelsen af aromahumle giver en god fylde i munden.

Sommer-Hvede på fad er ufiltreret, mens den på flaske er filtreret.

Hvedemaltens indhold af protein er med til at sikre at der dannes et meget flot skum ved opskænkning. Øllen er livlig og perlende, så vær forsigtig ved opskænkningen.

Denne øl kan nydes som den er, eller den kan drikkes på terrassen til havefesten, hvor der grilles.

Aarhus Bryghus Sommer-Hvede nydes bedst ved cirka 6 grader, drukket af et glas på stilk.


Anmeldt af Sigmund
29. juli 2011 05:38 af Sigmund
60 cl flaske (sommer 2010) fra Voldby Købmandsgård. Alk. er 5%.
Krystallklar lys gylden farge, ølet er åpenbart filtrert. Moderat men varig hvitt skum.
Ingrediensene inkluderer hvetemalt, uraffinert rørsukker, syltet appelsinskall og koriander. Med andre ord er dette en slags hybrid mellom en belgisk witbier og en tysk Kristallweizen.
Krydret aroma, toner av belgisk overgjær, sitrus og grønne epler.
Forfriskende smak, akseptabel humle, med hint av koriander og sitrus. Noen mindre behagelige støvete og metalliske toner i ettersmaken.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
16. september 2010 17:00 af Maria
Aarhus Bryghus, Sommer-Hvede 2009>, 4-5, 5%
Det er en klar gylden øl med et cremet, hvidt skum og en let/meget mild duft af frugt, gær og hvede. Smagen er sød og lige så svag som duften, og den har de samme noter plus lidt citrus. Finalen er let præget af krydret gær. Den smager ikke dårligt, er bare alt for svag og derfor kedelig.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625