Single Hop Tomahawk IPA fra Mikkeller
Single Hop Tomahawk IPA
Navn Single Hop Tomahawk IPA
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2009
Øl type English IPA
Alkoholprocent 6,9%

Beskrivelse
Tomahawk er en rigtig amerikansk humle. Højt alphasyre-indhold, og massere af florale indtryk. Denne Single Hop IPA er en rigtig kraftkarl, der nok vil skræmme flere end den vil fornøje. Men for et vaskeægte humlehovede, der altid er på udkig efter nye bittere oplevelser, er denne IPA intet mindre end himmelsk.
Ingredienser :
Vand, malt (pilsner, cara-crystal og munich), havreflager, humle (tomahawk) og gær.


Anmeldt af Sigmund
3. juli 2010 15:54 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
Den danske fantombryggeren Mikkeller har leiebrygget sin "pedagogiske" serie med Single Hop IPA hos De Proefbrouwerij i Belgia. Det dreier seg om samme grunnoppskrift, hvor malt-typene er pilsner, cara-crystal og münchener, og det i tillegg er tilsatt noe flaket havre - men hvert øl i serien er altså brygget med forskjellig humle, og det brukes bare én humletype i hvert øl. Samme humletype brukes altså som både bitter-, smaks- og aromahumle i ett øl, uavhengig av hvordan denne humletypen "normalt" klassifiseres og brukes. Dermed får man en gylden anledning til utforske den enkelte humletypens egenskaper, noe som er av uvurderlig verdi for dem som lurer på å starte med hjemmebrygging, eller bare er overbeviste ølentusiaster - men også for "den jevne øldrikker" er der nok flere aha-opplevelser å hente her. Så kan man selvfølgelig mene at flere av humletypene er best når de de kombineres med andre, men det er nå engang ikke det som står på dagsorden her. Og Mikkeller er ikke akkurat kjent for å brygge dårlige øl ...
Oransje farge på ølet, høyt og varig off-white skum.
Behagelig aroma av amerikansk Tomahawk-humle, med fruktige / sitrusaktige toner. (Tomahawk er mest kjent som bitterhumle, men den lukter jammen bra også!)
Smaken er distinkt humlepreget gjennom det hele, med moderat fruktige og furuaktige toner først, før en intens bitterhet overtar i avslutningen og den lange ettersmaken.


  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
31. marts 2010 23:59 af kask
Farven er rødbrun. Skummet er mellemstort.
Duften er ikke så kraftig som forventet, noterne er fyrnåle, citrus og lidt fersken. Smagen rummer noter af lakrids, garvesyre/grape og så igen fyrnåle. Den er meget frisk, jeg ved det lyder mærkeligt, men jeg synes at humlen nærmest virker kølende, måske skyldes det en difus note af mynthe, det er noget jeg genkender fra Hornbeers Happy Hoppy Viking. Bitterheden er ret hæftig, man er ikke i tvivl om at det er en af de mest bitre humletyper der findes, alphasyren, som indikerer bitterstofferne i humlen er mellem 14-18%, til sammenligning ligger alphasyren for Simcoe mellem 12-14%.
Det er en meget velbalanceret IPA, faktisk er det en af de mest vellykkede i single hop serien
Karakter: 8 ud af 10.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625