Weinbrand Barrel Aged Red Ale fra Mikkeller
Weinbrand Barrel Aged Red Ale
Navn Weinbrand Barrel Aged Red Ale
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2010
Øl type Wood-Aged Beer
Alkoholprocent 10%


Anmeldt af Maria
20. oktober 2010 11:53 af Maria
Mikkeller, Weinbrand BA Red Ale, 5-6, 10%
Det er en smuk, mørk kobber rød øl med et cremet skum. Duften er weibrandpræget med noter af frugt, alkohol og karamel. Smagen er præget af malt, karamel og et tydeligt weinbrandpræg, der giver sig til kende med noter af frugt og ganske megen alkohol. Jeg er ikke den helt store fan af weinbrand, der i denne øl skinner lidt for meget igennem til mig.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
31. maj 2010 00:36 af Sigmund
Flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
Den danske fantombryggeren Mikkeller (Mikkel Borg Bjergsø) har brygget Weinbrand BA Red Ale hos De Proef Brouwerij i Belgia. BA er en forkortelse for Barrel Aged - ølet har altså blitt modnet 3 måneder på eikefat, som tidligere har inneholdt weinbrand (tysk brandy) fra vingodset Kollwentz-Römerhof.
Flaskekapselen er vokset, for dette ølet er beregnet til å kunne lagres i 10 år. Smaken vil utvikles med tiden, men ølet smaker utmerket allerede nå! Selv om Mikkel bare kaller dette en "red ale", tilsier alkoholstyrken på 10% at betegnelsen barleywine er nærliggende.
Malttypene som er brukt er pale, wiener (vienna) og cara-red, humlen er Zeus.
Uklar mørk brun farge på ølet, høyt beige sum.
Sterk søtlig aroma av eik, karamellmalt og brandy, vinøse toner.
Rik og fyldig munnfølelse. Smaken er eiket, maltpreget og vinøs, men er ikke for søt. Moderat men merkbar humle og sjokolade i avslutningen.
Ikke noen "kjapp tørsteslukker" dette her, men et øl til å nyte!

  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625