Old Gambrinus Dark fra Hancock Bryggerierne
Old Gambrinus Dark
Navn Old Gambrinus Dark
Bryggeri Hancock Bryggerierne
Første bryg
Øl type Doppelbock
Alkoholprocent 9,6%

Beskrivelse
Old Gambrinus Dark er brygget med lagermalt og en speciel bryggemetode. Den er et glimrende alternativ til rødvin, og kan med fordel lagres yderligere adskellige år, hvorved smagen nærmer sig en god portvin. Det tager mindst 180 dage at lave en Old Gambrinus Dark.


Genanmeldt af KilkennY
16. september 2014 22:15 af KilkennY
Old Gambrinus er en mørk vinøs, alkohol tung dansker med power.
Farven er klar brun. Duften er af alkohol, rugbrød, mørk ristet malt, moden blomme, rosin og så måske igen lidt mere alkohol. Smagen er mørk, fyldig, moden og ristet og rummer igen blomme, rosin, frugt og alkohol.
Fantastisk Bock øl. Sådan er det bare.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Wallenstein
25. juli 2014 20:56 af Wallenstein
En meget potent klassisk dansker, som lige har en tand for meget på procenterne. Ellers er der fine sødlige nuancer på malten, som med sine karamel, brændt malt, rugbrød og mørk tørret frugt primært i form af rosiner. Duften er vinøs sherrysødlig og humlingen behersket med lidt aroma og en lille bitter kant. Fin øl som skal nydes forholdsvis tempereret for at alkoholen ikke slår for kraftigt igennem. Den havde gjort sig bedre på kun 8 procent - altså normal doppelbockstyrke.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af sarek
23. juni 2009 21:01 af sarek
Da jeg i den henseende er så heldig at bo tæt på grænsen, gør det mig i stand til at købe Old Gambrinus til en tredjedel af prisen i Danmark. Så jeg køber gerne en hel kasse af gangen. Ofteste med det formål at gemme et par stykke til langt over sidste salgsdato (ikke at forveksle med mindst holdbar til). Desværre er det endnu ikke lykkes, fordi øllet smager så godt at jeg ikke kan lade det være.

Jeg skelner mellem Dobbelbock og Barley Wine på den måde om de er over- eller undergæret. Overgæret så er det en Barley Wine og omvendt. De bedste øl i hver deres type vil sikkert minde om hinanden. Dog har dobbelbocken et sødere præg i modsætningen til barley wines let syrlige vinøse præg, synes jeg.
Duelund Bryglades Den Grusomme Cowboy smager som en (fremragende) triplebock, men er en overgæret Barley Wine i følge bryggeriet. Så når kvaliteten er helt i top og der er anvendt de bedste råvarer, kan det blive svært at skelne mellem de enkelte type.

Jeg kunne dog godt ønske mig at vide hvilke former for råfrugt Hancock anvender i Old Gambrinus Dark. Det kunne være majs eller ris som kan hæve alkohol%, men også rørsukkker som ofte blive brugt i belgiske bryg. Er på grund af fylden i Old Gambrinus tilbøjelig til at tro at nærmere er det sidste end det første.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
15. maj 2009 17:27 af Gamlegrå
dato udløb 0806
Meget lidt skum - duften er mere sødlig nu - over i Portvin , som forventet - syltede bær/ frugter i duften - sødme - mild hedvin - % duftes overhovedet ikke
Har en - for mig - herlig vinøs smag nu , ikke den er dårlig som ny - men efter dette vil det kuvøseguf at drikke en ny.........
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
30. januar 2009 23:10 af KilkennY
Efter hårde 2 x 12 minutters ristning af kaffebønner til i morgen, hvor Pman the Coffee Connaisseur kommer på besøg for at få en kop frisk kaffe, fejres det vellykkede resultat med en lille Hancock Doppelbock.
Store øl kan godt komme i små flasker hvilket jeg synes bevises her. Den er, efter min mening, bryggeriets næst bedste bryg, kun overgået af light udgaven.
Old Gambrinus Dark er en fantastisk flot mørk øl med et rødligt skær. Skummet er hvidt og moderat i størrelsen. Duften er smækfyldt med maltsødme og alkohol, hvilket går godt i spænd i denne øl. Smagen er blød, mild og oser (på den gode måde) af modenhed, hvilket nok skyldes hvad teksten på flaskens etikette afslører "Mindst holdbar til 12-05-06".

Alt i alt en meget god øl, som for mig dog synes tættere på typen Barley Wine end doppelbock.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
7. januar 2007 23:37 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt i Danmark.
Mørk rødbrun farge, moderat skum. Aroma av eik og brunt sukker, forbedres etter som ølet varmes opp. Fyldig søt smak (kanskje litt FOR søt?), nokså alkoholpreget men likevel bra. Hancock har åpenbart gjort seg en del anstrengelser for å lage et godt øl her.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
16. marts 2006 17:30 af Gamlegrå
For en hulens masse år & kilo siden , var vi t fest i Skive & der var Gambrinus Dark i hobetal , og de var gratis.............. Ergo har jeg siden haft d lidt svært m dette Strålende bryg. For da jeg igen for ca et år siden tog mig mod til , blev jeg meget overrasket , Den r mild fyldig & ikke vammel jeg huskede ( stortset d eneste jeg kan huske fra festen ).

Som alt andet fra Hancock kan den anbefales stærkt & som Maria har jeg en del t lagring
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
8. oktober 2005 15:13 af Maria
Nu har jeg længe gået rundt om denne øl, men så blev det endelig dens tur til at miste kapslen.
Jeg var på forhånd ret sikker på at jeg ville kunne li´ den - og det kunne jeg!
Farven er mahognibrun og skummet er stort og gyldent. Duften er præget af malt/karamel, mørk frugt - ikke ringe!
Smagen er sød og har masser af mørk frugt (blomme, rosin f.eks.), karamel, portvin og lidt alkohol. Men ikke andet end som en dejlig varme, og slet ikke på en sprittet måde, som man kunne frygte.
Det er svært at forstå at dette "kun" er en mørk lager - den er helt klart den bedste danske lagerøl, jeg har smagt. Jeg skal have hamstret nogle flasker til langtidsopbevaring, det vil blive meget spændende!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
10. august 2005 15:31 af Mr_Bungle
I aften skulle jeg se Lord of the Rings, og da jeg ikke lå inde med en passende britisk øl, der ville kunne have tilfredstillet både Tolkien og hans kære hobitter, måtte det blive en ypperlig dansk varaint over den stærke müncher-type, dobbelt-bocken (ur-bocken), den fremragende Old Gambrinus Beer fra Hancock Bryggeriet i Skive. Etiketten er et mindre kunstværk i sig selv i mine øjne - lavet med en skrifttype, der får en til at føle, man drikker en ældgammel håndbrygget øl med kvalitet i højsædet. Eneste minus er, at man kan læse sig til, at der både er tilsat antioxidant, kuldioxid, citronsyre og råfrugt, hvilket får følelsen af ´ægte´ økologisk håndværk til at lægge sig lidt. Men nu skal man ikke bedømme en øls smag på sådanne forudsætninger alene.

Øllens skum lægger sig meget hurtigt til ingenting, da jeg hælder den op i et glas af øl/cognac-typen. Jeg vælger at tage den ved kældertemperatur som udgangspunkt og varme den løbende op for at smage, hvor den bedst kommer til udtryk. Farven er flot mørkebrun og duften er træ-agtig og jordet med en let sprittet ´top´. Spændt tager jeg min første tår, for jeg ikke har smagt denne øl i over halvandet år med mange gode minder at forholde mig til. På trods af den lidt sprittede duft har smagen et relativt mildt udtryk i denne henseende og fylder i stedet munden med indtryk af rosin, mørkt rugbrød og mørk chokoloade med en meget vinøs klang der næsten peger mod en god portvin - en fornemmelse der på alle måder tager til, som øllen nærmer sig stuetemperatur. Netop her var min første tanke, at man nok bør lagre et parti, som det også enbefales på bag-etiketten for at give denne vinøse øl en måske endnu mere udpræget karakter hen ad madeira og portvin. Den varmer godt i svælget, og må være en dejlig ting at have stående, måske ved kaminen på en god vinterdag godt lagret fra kælderen. En stor oplevelse fra Skive selv i sin meget unge form, som jeg have æren af at nyde her til aften.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Hansen
18. juni 2005 08:52 af Hansen
Noget bedre end Old Gambrinus light som er mest alkohol. Dark er stadig noget sprittet, men den mørke sødme giver lidt modspil til alkoholen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
21. juni 2004 20:39 af Masn
Der findes bil-producenter i den top-tunede klasse, der forlanger specialkøretimer af deres kunder, før de må køre bort i deres nytilkøb. Dette burde faktisk også gælde for denne øl, samt "lillebroderen" LIGHT!
Denne mørke væske, med sin distinkte duft af sødlig alkohol, er en sniger, der skal omgåes den største respekt - for den er farlig. Rigtig farlig god.
Denne øl emmer langt væk af solid herre-frokost med sild, snaps og hele svineriet. Men den kan dog også bruges til, at kick-starte en kollegiefest på rekord-tid.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,25