India Pale Ale fra Brøckhouse
India Pale Ale
Navn India Pale Ale
Bryggeri Brøckhouse
Første bryg 2002
Øl type English IPA
Alkoholprocent 5,5%

Beskrivelse
Brøckhouse' India Pale Ale er en meget kraftigt humlet overgæret øl, brygget på almindelig dansk pilsner-, karamel- og Münchnermalt. Specialmaltene tilfører øllet en smule restsødme, som afbalancerer den kraftige humlesmag. Alen er brygget med tre forskellige humletyper for at få et mere kompleks smagsbillede: De engelske Northern Brewer og Fuggle samt den amerikanske Cascade.
Brøckhouse' India Pale Ale har et forholdsvis lavt indhold af kulsyre, fordi kulsyren ellers nemt overskygger de mange finere smagskomponenter i øllet. Må ikke serveres for kold.


Anmeldt af gerhard
29. januar 2007 07:55 af Gamlegrå
En herlig frugtigt duft m en smule blomster / Honning - smagen r frisk og godt balanceret - m en dejlig finale - vinder v længere tid i glasset og lidt højrer temperaturer
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ole
19. september 2005 22:08 af Ole
Denne øl har jeg drukket enkelte gange tidligere med stor fornøjelse. I sidste uge fik jeg foræret et nyt eksemplar, som var indkøbt på Oslofærgen!! (Han er om sig den gode Allan Poulsen). Den glade giver mente, at det måtte være en helt speciel øl, når den var købt på Oslofærgen og tilmed var i en meget flot flaske. Og det har hun jo ret i - det er en helt speciel øl og så er den oven i købet ændret lidt i forhold til sidst jeg smagte den. Den er nu på 6 % og vistnok også filtreret. Det er helt i orden for mig med filtrering, hvis det kan sikre et mere ensartet og holdbart produkt. Den står nu helt klart i glasset og smager stadig helt forrygende friskt og med en dejlig blomsteragtig duft og smag. Verdensklasse.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 19:50 af Mr_Bungle
En fremragende IPA, der kan stå mere end mål med de britiske originaler. Humlesmagen er altovervældende, men når aldrig at blive for bitter. Den har en tør eftersmag, hvor humlebitterheden virkelig kommer til sin ret. Jeg har selv været så heldig at have besøgt Indien lige inden monsunen og lur mig, om man ikke kan fornemme en udpræget indisk duft over øllet, som om oceanerne i tidernes morgen har modnet malten på dens færd fra de britiske øer. Den hører uden tvivl til de bedste IPA´er, jeg har smagt - ja, måske er den endda den bedste serveret koldt fra fad, hvad jeg har været heldig at prøve et par gange på Carlsens Kvarter.   
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
21. april 2005 09:40 af Maria
Farven er kobberagtig og skummet er begrænset. Duften er lækkert humlet, og smagen har humlede noter og honning samt blomst. Finalen er dejlig lang og bitterheden udvikler sig og forandres gennem hele forløbet. En virkelig dejlig IPA, selvom jeg også godt kan li' de mere bitre amerikanske eksemplarer
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
7. december 2004 18:43 af KilkennY
Den første gang vi stiftede bekendtskab med dette bryg, var det ikke glad for at være spærret inde i flasken. Det skummede glad og lystigt ud, da vi åbnede den. Skummet var meget stort, og det varede længe inden det faldt så meget til, at man nåede ned til øllet. Brygget var ufiltreret, og der samlede sig store sedimenter i glasset.
Her et års tid senere har vi erhvervet os den endnu engang. Med stor ærefrygt listes patentproppen op, og et lille velment "puf" fylder lokalet. Denne gang er der ingen ølsprøjt eller højlydt knalden. Ved ophældning fremstår der et fint, tyndt lag skum, og det daler forholdsvis hurtigt ned. Øllet er stadig ufiltreret, gyldent og fyldt med små uklarhedspartikler. Det ser godt ud. Duften er frisk og let, og smagen er sød og humlet.
En af de små finurligheder ved mikrobryggerierne er vel, at man aldrig helt kan forvente den samme oplevelse fra bryg til bryg. Det er charmen ved humlen eller humlen ved charmen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
17. august 2004 11:53 af Pman
Yummmm ... har fået denne nogen gange efterhånden og synes den bør få lidt ros her på sitet. Den er fantastisk rund og har en knald-hamrende fed humlesmag ... Her har Brøckhouse-folket gjort det godt! Prøv den endeligt - og helst lige omkring stuetemperatur!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,125