Blålys fra Albani Bryggerierne
Blålys
Navn Blålys
Bryggeri Albani Bryggerierne
Første bryg 1960
Øl type Traditional Bock
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Blålys blev tappet første gang i 1960, og dermed var endnu en dansk juletradition skabt. Blålys er en af de stærkeste julebryg på det danske marked. Den er brygget på Albanis gode håndværksmæssige traditioner, er fyldig og kraftig. Albani Bryggeriernes kirkelignende svalebakketårn er afbilledet på både Blålys' og Rødhættes etiket.


Anmeldt af wallenstein
9. august 2012 22:04 af Wallenstein
En dåse fundet inderst i skabet, her hvor den sidste sommer buldrer ind. Ja, jeg har drukket den før og ja, det er jo nok mere klassiker- end julestemning, der bærer den igennem. Meget har den ikke i forhold til de nyere juleøl. Lad os starte med det positive: den er billig, ret fyldig og med en god men noget ubestemmelig maltfylde. Hertil kommer at man bliver hurtigt fuld - (såfremt det er det der er ønsket) skummet er flot og farven ligeså. Også eftersmagen er ganske god. Men nogen mindeværdig øl er der ikke tale om. Julestemningen er det så som så med, og spritten dominerer lidt ubehageligt besk over de øvrige noget udtværede smagsindtryk. Men til silden og især snapsen ikke så skeløjet, og etiketten er da ganske flot. Jeg gav vist i sin tid vistnok en 5'er efter jul. Som standard dansk klassisk juleøl fin til prisen, men som andre også skriver: I forhold til de nyere danske juleøl har den nu overlevet sig selv.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
7. december 2009 20:06 af Gamlegrå
Hillgard 8 kr
Ravgyldent lys gennem øllet mod lyset - et ok skum , moderat duft , indeholder bla maltsødme - en smule frugtighed . Den blev nydt til sildemadder , hvor den bla smagte af en smule humle - mere maltsødme og ender faktisk i en hæderlig finale - synes til prisen den gør det ok
  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
23. januar 2008 22:06 af 2meterSmølf
Tja tja tja ... hvad skal man dog skrive om denne øl. Jeg syntes det er en skuffende juleøl. Den er for kedelig og smager af for lidt. Efter min mening er den blevet overhalet inden om af så mange jule bryg fra de mange små danske mikro bryggerier. Det bedste formål jeg umiddelbart kan finde på med denne øl er druk og fuldskab da der er temmelig mange procenter. Anbefaling: Tja skal du være fuld?
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
23. januar 2008 18:17 af Maria
Det er et mørkt ravfarvet bryg med et hastigt svindende hvidt skum. Duften er præget af let sødme, malt og svage strejf af frugt. Smagen har sødme, noter af malt, alkohol og en svag, men noget skarp/uharmonisk citruspræget bitterhed.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

7,910156E-02