Westvleteren Zwalf fra Westvleteren
Westvleteren Zwalf
Navn Westvleteren Zwalf
Bryggeri Westvleteren
Første bryg
Øl type Belgian Specialty Ale
Alkoholprocent 10,2%


Anmeldt af Wallenstein
21. november 2013 21:25 af Wallenstein
Kongen eller? Der er delte meninger ofte i sammenligning med Rochefort 10. Denne har jeg haft liggende 4 år efter sidste salgsdag, og det er nu tredje gang jeg smager den. Sidst var for 4 år siden, denne er så nummer to af de 3 jeg da flotte mig med at købe. Jeg har tidligere ment, at Rochefort 10 var bedst, men her efter at have smagt dette smørrunde lagrede eksemplar af Westvleteren er jeg bestemt ikke sikker længere. Rochefort leverer et fyrværkeri af fine fyldige indtryk. Westvleteren 12 spiller på færre tangenter: gær, mørk frugt, især svesker og figner, brun karamel, kandis og så en humling, som jeg husker langt skarpere i den 4 år yngre flaske. Jo lagringen har bestemt ikke gjort den dårligere, tværtimod. Eftersmagen er utrolig lang og lækker og som fylden næsten overvældende. Sødmen er høj men virker utrolige afbalanceret mod humlingen. Selvfølgelig er herlighedsværdien medvirkende i indtrykket, men ... Der er altså noget meget majestætisk i både duften og det massive smagsindtryk. Om denne trappist er majestæternes majestæt, kan jeg ikke sige på stående fod, men god er den. Utrolig god, og jeg har meget svært ved at mindes, at jeg har smagt noget bedre. Man ranker næsten uvilkårligt respektfuldt ryggen, hver gang man nipper til glasset. Og så kan jeg godt lide selvtilliden og foragten for markedsføring eller den totale mangel på samme. Den taler for sig selv og synes at sige: "vores øl behøver hverken etiket eller reklamer. Vores tegn er blot en ophøjet glaskant på flaskehalsen - en lille undseelig glorie. Vores øls værdi ligger i det indre - smagen og kun den. Vi kommer ikke til dig eller vifter med noget flag. At få del i denne herlighed er udelukkende op til dig, og du afgør selv, om du vil dele den med andre".
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Mr_Bungle
26. september 2007 17:46 af Mr_Bungle
Gensmagt i forbindelse med en ølaften jeg afholdt. Her smagte vi på alle de mørke trappistøl, og jeg må sige, at Westvleteren 12 faktisk skiller sig markant ud. Til forskel fra alle de andre lige fra Achel til Rochefort, har Westvleteren 12 en ufattelig blød fylde, næsten som en blanding af karamel og smør, og en kompleksitet af både bitterhed og sødme, der virkelig er fuldendt. Den ER noget specielt, og den ER kongen af belgierne.

- Det eksemplar vi drak, havde 3 år på bagen i kælderen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
26. marts 2007 19:56 af Gamlegrå
Hjembragt 04
Denne øl har jeg smagt 3 gange men aldrig fået anmeldt...Et smukt cremet , brunligt skum - duftene r meget som 8èren - mere sprittet dog uden at være for meget - Smagen r fantastisk - kan huske den sammen m osten på den "lille" cafe dernede overfor - en herlig brændende smag efter at smagt dadel - rom - røget spæk - rosiner m.m . Absolut en klasseøl , men foretrækker 8èren dog .....Har heldigvis flere af begge stående i skabet endnu
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
15. marts 2007 19:24 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt hos Pivni Galerie, Praha/Prag.
Disig mørk rødbrun farge, med et enormt lysebrunt skum.
Deilig kompleks aroma av frukter, eik, lær og krydder.
Smaken er overraskende bitter - humlen, selvfølgelig, men muligens også døde gjærceller? Etterlater en (ikke gjennomført behagelig) bitter ettersmak bak på tungen min. Smaken har ellers elementer av eik, karamell, toffee og krydder. Varmende munnfølelse som forventet.
Opplagt et øl i toppdivisjonen, men jeg foretrakk klart Rochefort 10 fremfor (denne flasken) W 12. Prøver så gjerne en ny (helst stor / naturkorket) flaske, hvis jeg bare kan finne den ...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Christian
15. marts 2007 01:50 af Christian
Der er mange former for religiøs propaganda. Den mest geniale (og mest tiltalende for mit vedkommende) er den belgiske ide med at koncentrere paradis og evigt liv på flydende form og tilsætte 10,2% helligånd. Duften spænger alle skalaer. Hæld en lille deciliter i dit cognacglas, store vinglas, belgiske pokal eller lignende. Duft. Kør det lidt rundt i glasset og duft igen. Hold det lidt og lad det varme op. Duft, kør rundt, duft. Der er mørke tørrede frugter og måske lidt jord til at starte med. Valnødder, kirsebær, solbær, æble, mango og lidt egetræ. Og først sent dukker der alkoholnoter op i form af cognac, portvin, sherry og deslige.
Sød og maltet smag der topper skalaerne uden at sprænge dem. Varmende alkohol, og lidt tør lakrids eller chokolade i slutningen af smagen. 33cl bør ikke drikkes på under en time med mindre du har en flaske mere...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 11:19 af Janchik
Skal jeg udpege en ynglingsøl over alle katagorier bliver det denne her. Flasken er IKKE kedelig - tværtimod - fine etiketter er bare reklame. En flot etiket gør ikke en øl god. Hvor mange gange har man ikke stødt på øl med etiketter som er så helvedes fine, og så bliver man slemt skuffet. Jeg kan langt bedre lide dette koncept - at skide højt og flot i poppede, glamurøse etiketter med den ene farve efter den anden. Wychwood kan lærer noget af dette her - fantastiske etiketter og så helvedes kedelig øl! Let the music do the talking eller rettere let the beer do the talking! Flot rødbrun farve, med en lidt sprittet duft, med kandis, frugt, parfumeret og krydderier. Øllen fylder godt i munden og forvandler sig til en ren oralorgasme og smagsfyrværkeri. Frugt, kandis, malt, kiks, krydderier, vinøs, alkohol på den gode varmende måde, og en vis bitterhumle går ind og balancere den, så den trods sin meget komplekse smag og styrke fremstår betydeligt lettere drukket end den burde være. Eftersmagen holder godt i sig og værer længe, med frugten, kandissen og malten......åååhhhhh hvor er den altså bare god!!!!!! Og at den så har verdens pæneste flaske i følge min mening er et ekstra plus men jeg er jo også kontroversiel
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Habanero
4. marts 2006 17:35 af habanero
Nice white stabile head. Dark brown colour. Lower carbonation. Aromas of fruits (cherry), buttery malts. Very sweet smelling overall. Flavors of sweet bread, smooth malts, dried fruits and roasted elements - all perfectly balanced. Finished crisp, with some bitterness and sweetness in the aftertaste. Highly recommended and exceptionally enjoyable.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
3. december 2005 20:05 af Maria
02.12.05 - min anmeldelse nr 1000 - trommehvirvler tak
Jeg har glædet mig som et lille barn til juleaften - både til at smage netop denne øl og til at runde det magiske tal, siden jeg 15.05.04 startede med at smage og anmelde specialøl.
Denne øl er udråbt som verdens bedste - så forventningerne er skruet helt i top!
Den tages af kælderen og stilles ved 18 grader ca. i et par timer inden servering. Jeg ved i grunden ikke hvad udløbsdatoen fortæller om tappedatoen (Rochefort er f.eks. 5 år før), men denne har udløb i februar 08 (selvom den naturligvis kan lagres i adskillige år derudover).
Det er en sort/brun øl med et moderat skum.
Duften er kompleks, men jeg fornemmer i hvert fald malt, figner, humle, frugt og egetræ.
Smagen er sødlig og særdeles kompleks, men atter skinner malten, figner og anden mørk frugt, karamel, nødder og humle igennem. Der er også let jord- og kælderagtige noter. Humlen har en særdeles aromatisk virkning - specielt i den utroligt lange finale, der er helt tilpas bitter.
Det er en helt fantastisk øl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:22 af Mr_Bungle
I aften er det fjerde gang, jeg smager Westvleteren 12, da jeg var så heldig at få 6 flasker til 38 kr. stykket sidste år. Denne flaske har således lagret i et års tid. Jeg drak den af det originale Westvleteren-glas, der er et klassisk trappist-´gral´-glas ligesom Achels og det normale Rochefort-glas. Øllen afgav et markant ´pffft´, da jeg åbnede den - en lyd af klasse! Da jeg skænkede øllen gav den et meget fint tæt skum, der var et par minutter om at lægge sig helt. Jeg må erkende, at jeg fra første gang, jeg smagte 12´eren har haft svært ved at definere både duft og smag - da den er så kompleks. Men jeg kan beskrive overgangen fra initial sødme til sen bitterhed, der præger hver eneste tår, som den baner sig vej gennem munden - det er en fremragende fornemmelse. Konsistensen er cremet og fyldig, og det er en tydelig snert af alkohol i efterspillet. Jeg ved ikke helt, om jeg ville give så mange ekstra penge for denne øl, som det ofte kræves - men den er helt sikkert blandt de mest komplekse øl, jeg har smagt; en øl man nok kan bruge mange år på at blive helt klog på, hvilket er fascinerende i sig selv. Jeg mener dog ikke, at dette er verdens bedste øl af klostertypen - her synes jeg faktisk Rochefort 10 og en lagret Chimay Bleu har mere at byde på.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Hansen
15. juni 2005 21:57 af Hansen
Øllen over dem alle! Kedelig flaske uden nogen form for etiket. Bare en kapsel, sort og med gult tryk. Allerede når man åbner den kommer der en herlig maltet duft ud af flasken. Hældt op i et pokal-glas kommer aromaen virkelig til sin ret: Malt og masser af mørke frugter, blomme, figen, daddel, rosin sammen med noget sødme fra malten. Selve smagen er hen i retning af rugbrød på flaske, altså rigtig god rugbrød. Alkoholen er selvfølgelig til stede, men på ingen måde generende, den øverdøves af alle smagsindtrykkene.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af kaj_erik
8. februar 2005 08:22 af kaj_erik
Dette er absolut en af Verdens bedste øl! Dens høje alkoholindhold er godt gemt i en fantastisk afrundet smag med nuancer af nødder. Flaskerne kan indholde temmelig meget gær så man skal være lidt forsigtig når man hælder den op i glasset.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,640625