Westvleteren Acht fra Westvleteren
Westvleteren Acht
Navn Westvleteren Acht
Bryggeri Westvleteren
Første bryg
Øl type Belgian Specialty Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Der er desværre ingen officiel beskrivelse af denne øl.


Anmeldt af JanLaursen
4. november 2010 22:09 af JanLaursen
Uklar brun, på kanten af sort i farven. Flot højt cappucino-farvet skum. Floral duft af dadler, svesker, blomsterhonning. Smagen er også sød, men i god balance med bitterhumle og krydderier, lidt karamel og anis fornemmes også i den komplekse symbiose af smag og duft. Det er spitzenklasse!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
16. juli 2010 23:43 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt hos Voldby Købmandsgård (DKK 75). Alk. er 8%.
Uklar mørk brun farge, digert og varig beige skum.
Aroma av tre, mørke frukter og krydderier, hint av lær.
Fremragende smak med eikede og vinøse toner, også toner av mørkt kandisukker og mørke tørkede frukter. Ganske søt, moderat humle i avslutningen.
Kostbar, men verdt det!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
13. juli 2008 21:11 af kask
Nydt på caféen over for bryggeriet.
Det er en meget mørkebrun øl, kun en anelse lys slipper igennem. Skummet er højt og tæt.
I duften er der sødme og mørke tørrede frugter.
Smagen rummer noter af mørke tørrede frugter, ristet malt, og sukker. Alkoholen er godt skjult, den giver en god varme, men den rummer ikke den samme særegenhed som Westvleteren 12.
Carboneringen er lidt for voldsom, men er man tålmodig og venter et minuts tid er det ikke noget problem. Øllet har en god fylde, den har en passende restsødme, og den er i det hele taget ganske velbalanceret, men sammenligner man Westvleterens 8 med 8´eren fra Rochefort, eller Westmalle Dubbel, ja så blegner den, jeg savner noget mere kompleksitet og dybde. Westvleteren 12 er i suveræn verdensklasse, mens 8`eren blot ligger i den øvre del af midterfeltet.

Bedømt ud fra 13 skalaen, får den 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
26. marts 2007 19:49 af Gamlegrå
Hjembragt 04
Spændt åbnede jeg flasken - hældte det langsomt op i Floreffe glasset - så på det og snuste dybt ind - en herlig vinøs tung duft - Portvin - Malt - mørke søde bær - smagen r lang og nydelsfuld - masser af længde på den herlige Belgiske måde m en masse forskellige smage igennem hele forløbet - og tilsidst en dejlig brændende fornemmelse i svælget uhm

Nok den bedste Trappist jeg har smagt
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af Maria
7. september 2006 19:19 af Maria
07.09.06 Kapslen siger som på den forrige smagning med 99% sikkerhed stadig den 08.04.08, altså må denne øl være 17 mdr. nu (tak Jonas for at bidrage med oplysningen om tappedato 3 år før datoen på kapslen). Sidst jeg smagte en har den så været ca. 7 mdr. Jeg har ikke så meget at tilføje i forhold til den Alkoholen fornemmes ikke i duften længere, men det gør den til gengæld i smagen, og den mangler derfor stadig lagring set med min mund. MEN, når det så er sagt, er det stadig en pokkers god øl!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 11:12 af Janchik
Dette var mit andet møde med Westvleteren, efter at have lagt ud med den store 12'er. Denne øl er mindst lige så imponerende i sin klasse for at sige det med det samme. Farven er rødbrun med et stort fint skum. Duften er frugtig, karamel, kandis.....aaahhhh det koncept dufter lige godt hver gang Smagen er vidunderlig. Blød, med visse portvin nuancer, blommer, frugt, kandis, krydret og herlig vinøsitet - det kan ikke blive ret meget bedre kan det?
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Habanero
4. marts 2006 17:29 af habanero
Off-white foamy head. Deep amber colour. Lovely fruity aroma. Palate with notes of caramel, raisins and malt. Little sweet/ bitter aftertaste. Praise God who inspirited the monks to create this little miracle.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. november 2005 19:54 af Maria
Det er en brun/sort trappist med et meget flot skum, der efterlader en tyk blonde. Jeg var jo blevet lidt overrasket (og lidt skuffet) da jeg som den første fra Westvleteren smagte 6'eren/blonden.
Men heldigvis kan jeg allerede ved at dufte til brygget konstatere, at det bliver jeg ikke over denne!
Der er masser af frugter, mest mørke, ristet malt og alkohol. Smagen er sødlig og meget kompleks med noter af mørk frugt, krydderier, citrus, humlebitterhed, karamel og alkohol.
Det er en fuldkroppet, kompleks og dejlig øl, men f.eks. er den ikke på højde med Rochefort 10. Jeg glæder mig til at lagre nogle flasker - og til at smage den berømte storebror 12 ved en ganske speciel lejlighed!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 23:46 af Mr_Bungle
Denne øl er af mange blevet udråbt til verdens måske bedste. En påstand, der har sin hjemmel i øllens utrolige kompleksitet, og som nok ikke mindskes af dens sjældenhed. For mig er det den perfekte harmoni mellem den maltede sødme og så den let krydrede karakter, der skaber hele miraklet. Sammenligner man denne med en Westmalle dubbel, vil man finde en del ligheder, men Westvletern 8 har en om muligt endnu større smagseksplosion, der næsten tvinger en til at nyde øllen i andægtig trappist-tavshed. Vel nok kongen af de belgiske dubbler.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1582031