Leffe Radieuse fra Brasserie de L´Abbaye de Leffe
Leffe Radieuse
Navn Leffe Radieuse
Bryggeri Brasserie de L´Abbaye de Leffe
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 8,2%

Beskrivelse
Leffe Radieuse/Vieille Cuvée kombinerer en meget kompleks smagspalette og den frugtagtige smag af banan, citrusfrugt, koriander og kryddernellike med en mild skarphed. Det er en øl der kan drikkes i stedet for vin, og sammen med sofistikerede og specielle retter.


Anmeldt af Sigmund
29. marts 2008 22:10 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt i Danmark. Alk. var 8,2%.
Høyt og tykt skum, klar rødbrun farge på ølet.
Overraskende svak aroma, men den som er der, er behagelig: Modne og tørkede frukter, bare et svakt hint av "bondegård".
Smaken har malt og krydder, og en betydelig varme fra alkoholen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
25. april 2007 22:11 af Ment0
Helt sikkert et genkøb… Selv om den har en del alkohol i sig, så er både smagen og eftersmagen helt i top! Sherryfarvet, og krystalklar. Helt blød og slet ikke kompliceret. En hygge øl, til når man har 30-40minutter som man ikke ved hvad man skal gøre ved, eller man ser Champions League bold... Jeg havde ikke de største forventninger til disse farvelade øl, men det har jeg da fået!! Og glæder mig nu til de næste i rækken..
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Brian
25. september 2006 17:54 af TheDog
Dette er en fantastisk god øl. Blød, rund og elegant. Flot skum og en dejlig duft af frugter, spreder sig når man skænker denne øl. Rund som en Amarone vin. Denne øl er som skabt til et godt stykke kød. Jeg har aldrig smagt en belgisk øl, der er bedre end denne! Wauu! Desværre er den ikke så nem at få fingrene i, da alle caféer og lignende kun fører Leffe Brune og Blond. De er kedelige og lidt for "Café-popsmarte" for mig. Bed om cuvee og smag et bid af himlen.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
5. juni 2006 19:57 af Gamlegrå
Udløb dec 05 - en særpræget øl - masser af smag , smuk farve - lidt svær at blive klog på - men absolut en af de bedre fra Leffe
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask :o(
17. april 2005 11:47 af kask
Efter at have læst de forrige positive anmeldelser af radieuse havde jeg sat mig op til en god smagoplevelse.

Men sikke en skuffelse, denne øl når slet ikke op på højde med andre Belgiske øl.
Bag på etikketen bedyres der ellers at det er en autentisk klosterøl, men smagen minder mere om en kraftig bockøl. En øltype jeg ikke bryder mig om.
Den er meget sprittet , kroppen mangler fylde og det gør den kraftige bitterhed upassende.
Smagsnoter af banan og anden frugt er til at overse, det er ihvertfald meget diskret.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
6. april 2005 18:24 af Maria
Skummet er smukt, og det efterlader en fin blonde. Farven er mahogni. Duften er præget af koriander. Mundfølelsen er rund og blød. Smagen er sødlig, men det opvejes fint af krydderier, som jeg ikke kan definere - ud over koriander. Faktisk synes jeg, at smagen er meget kompleks. Der er nu også et let citruspræg.
Finalen er lang og har en fin bitterhed, der akkompagneres af krydderierne.
Jeg har tidligere kun smagt Leffe Blonde - og det var meget tidligt i min "karriere" som entusiast. Men nu har jeg mod på at gensmage den og har lyst til at gensmage den og smage Brune.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
10. marts 2005 22:39 af KilkennY
Leffe Radieuse er et sammensurium af frugter og krydderier, som uden at blive en dårlig oplevelse, dog giver anledning til en smule forvirring hos undertegnede.
Man fornemmer både sødlige og syrlige frugter, samtidig med at duften er ved, at narre én til at tro, at man sidder med en fortyndet udgave af en god og kompleks krydder-snaps. Mundfølelsen er utrolig cremet og fyldig, mens den lidt livlige finish bliver en lille smule (tilpas) bitter.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,125