Leffe Bruin fra Brasserie de L´Abbaye de Leffe
Leffe Bruin
Navn Leffe Bruin
Bryggeri Brasserie de L´Abbaye de Leffe
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Leffe Bruin er betydelig mere kraftfuld en Leffe Blond. Denne store variation kombinerer den kraftige duft af ristet karamel med en lettere sød eftersmag. Det er godt tilbehør til det solide, søde og velsmagende køkken.


Anmeldt af Sonir
23. december 2015 19:12 af Sonir
En ganske dejlig øl jeg har nydt mange gange, og igen igår.

I næsen er der en dyb frugt sødme, som er rigtig lækker og behagelig.
I munde. En okay fylde og en smag der matcher duften. Sød, frugtig, men der er og en let prikken på tungen, måske er det alkoholen der lige hilser på.
Eftersmagen er meget sød. Det er igen det frugtsgtige der hænger ved. Dog ikke voldsomt længe.

En lækker øl der kan nydes ganske som den er eller til maden.

3/5

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
29. marts 2008 22:04 af Sigmund
Mye bedre enn Leffe Blond! (Jeg er nok en "maltet" fyr.)
Temmelig søt; karamell, sjokolade, eik og tørkede frukter i aromaen, malt (noe røstet), karamell og eik i smaken, humle i avslutningen, litt for søt i ettersmaken.
Ingen dårlig øl!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
26. april 2007 19:49 af Gamlegrå
En almindelig kendt klassisk Belgisk Dubbel - en lokkende let brændt duft m en smule karamel i duften - smagen er dog ikke på højde m de fleste andre Belgiske Dubbeler - mangler længde og kraft i eftersmagen - som de andre gode Belgiere skal den nydes i dejlige mundfulde , hvor smagen rigtig kan lege i mundhulen - men denne mangler det sidste for at være med i denne dejlige leg...Skal det være Leffe bør man gå efter de mere specielle.....
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
25. april 2007 22:02 af Ment0
Et ganske godt bud på en Bruin. Jeg prøver at tænke over hvad det er den mangler... Måske er det noget mere bitterhed til at fjerne sødmen. Den er som omtalt meget mørk, og skummet er skjult (forskellige ophængninger er prøvet). Alt i alt ikke en dårlig øl, og et muligt genkøb – hvis ikke Maredsous Bruin kan er på lager...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Brian
22. august 2006 16:30 af TheDog
Købt i Netto for kr. 30,- for 75cl.
En okay mad øl, med behagelig smag af kandis og malt samt lidt noter af kaffe/mørk chokolade. Som Maria skriver har den dog en underlig duft af "apotek" eller hospital. Flot skum. Men jeg vil nødigt slippe kr. 40 - 45,- for denne øl på en pub/café. Det kan den ikke bære da den er for mainstream. Desværre er der bare for mange der har lært at bede om "en Leffe tak" på caféerne idag. I en westmalle eller Grimbergen er der noget mere fylde og kraft.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
20. august 2006 21:36 af kask
Den er mørkebrun og maltet i smagen, som det bør sig for en bruin eller dubbel. Den er ikke særlig cremet i skummet, maltsmagen har kun lidt diffuse noter af frugt og med lidt god vilje lidt nødder, bitterheden skærer skarpt igennem uden nogen eftersmag.
Leffe Bruin kommer efter min mening slet ikke i nærheden af feks. en dubbel fra westmalle eller Affligem.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mai-Britt & Henrik
11. august 2006 20:06 af Mai-Britt
Den har en fin mørk farve og smager af karamel og chokolade. Den smager som den skal, men man kunne godt ønske at smagen var lidt kraftigere!

Vi fik denne øl kl. 23 i 25 graders varme, og blev enige om at det ville være bedre med en lidt "lettere" øl!!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
24. maj 2006 19:05 af Ivan
flot mørk øl med flot skum.
en smule karamelisk i smagen og har et kraftig første indtryk der hurtigt blir erstattet af en fin bitterhed.
dejlig mørk øl, men set bedre.

  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:10 af Mr_Bungle
Leffe Brun har jeg smagt oftere på fad end flaske. Denne anmeldelse tager udgangspunt i netop fad-oplevelsen, da jeg fik en i går til en koncert. Leffe-glasset er karakteristisk som et typisk klosterøls-glas, men med en lidt højere stilk end normalt, og øllen lægger sig flot i glasset med et tykt og cremet skum, der er et par minutter om at falde. Første smagsindtryk er sødt og man fornemmer søde frugter og bær. Da jeg smagte denne gang, gik det op for mig, at der faktisk er en ret distinkt smag af røde vindruer uden øllen på nogen måde har vin-karakter. Men øllen har samtidig både en krydret karakter (om det er timian, som Mick Schack tilsyneladende har sat sig for at spørge alle belgiske brygmestre om, ved jeg ikke, men næppe ) og en let bitter eftersmag, som hænger ganske fint i munden. Øllen har fra fad en cremet karakter, og der bliver ikke frigivet så meget kulsyre. En øl jeg ikke har tal på, hvor mange, jeg har smagt, og den har aldrig skuffet mig, hverken på flaske eller fad.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
22. april 2005 12:06 af Maria
Skummet er flot og efterlader såvel gardiner som blonde. Farven er helt mørkebrun. Duften er sød og let maltet, måske også lidt frugt. Smagen er sød og syrlig (citrus), der er noter af krydderier, malt, kandis, frugt og et "strejf af apotek", som dog forsvinder, når den bliver varmere. Finalen er lang, og har et let syrligt præg.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1855469