Stille Nacht fra De Dolle Brouwers
Stille Nacht
Navn Stille Nacht
Bryggeri De Dolle Brouwers
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 12%

Beskrivelse
Stille Nacht er en prestigeøl fra De Dolle Brouwers, der brygges ved juletid. Det har den højeste tæthed af alle belgiske øl. Det har kogt i kedlen i mange timer og er brygget på pale malt og hvid kandissukker. Nugget humlen giver en ekstra bitterhed for at opveje den ekstreme sødhed på grunden af tætheden. Smagen er fuldendt med noget syrligt fra gæringen. Der er en meget interessant øl at gemme. Bryggeriet ligger inde med prøver af hvert bryg der lave indtil videre, og modningen medfører ikke et fald i kvaliteten af denne øl. Behold nogle eksemplarer og opbevar dem ved 10°C og mærk dem med årstal på kapslen.


Anmeldt af wallenstein
27. december 2012 20:09 af Wallenstein
Her har jeg vist fået fat i en af de virkelige juleklassikere, som jeg for et par år siden syntes var vel skarp, meget sprittet og lidt for sød. Jeg købte da to flasker og åbnede først idag den sidste. Den har unægtelig haft godt af de to ekstra år - eller også har jeg fået forfinet mine ølrettede smagsløg. Farven er diset brunorange, og skummet er flot hvidt men ret sparsomt og flygtigt som i de fleste meget stærke øl. Den virker i fin balance og humlingen mere afrundet end for de to år siden. Nu mere som et snert af umodne blommer end decideret bittert på normal humlefacon. Men humlebitterheden er der som suplement i kulissen, og den står fint til sødmen. Maltsiden (som jeg dog også dengang synetes var i orden) virker fin med sine smagsindtryk af karamel og lyse tørrede frugter fx. abrikos og pomerans. Hertil et godt skud af den lækre belgiske ølgær. Alkoholen er der stadig men det sprittede indtryk er rundet af til en lækker indre varme i maven. omend jeg stqadig gerne havde undværet en procent eller to. En rigtig dejlig juleøl, som kan anbefales at lade lagre mere end blot et par år. Desværre købte jeg kun de to, men jeg ville gerne have et par ekstra til at lukke op i løbet af de kommende år.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
28. september 2010 18:54 af Gamlegrå
Voldby for længe siden
Tappet 2004

Grumset orange / rød farve & et godt skum - karftigt bundfald ses tydeligt
Skøn duft af eks appelsin - likør - hedvin - modne frugter eks blommer / druer
Smagen er guddommelig----------------fantastisk dybde & længde hvor den udfolder både vinøse & stadig lette frugtige noter - imponerende brygkunst igen fra dem - på højde med de bedste jeg har smagt
Har en 2003 stående...........
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY - The Champion og Backgammon
9. februar 2010 07:41 af KilkennY
Stille Nacht årgang 2008, blev serveret af Ment0 ud på natten til en gang Backgammon og Faxe Kondi.

Øllet er i en klasse for sig selv, når vi kommer til denne type juleøl. Farven er mørk gul (næsten orange) og har et flot skær. Det er plumret, tykt og fyldt med store klumper af gær eller rester derfra. Skummet er hvidt, tykt med god holdbarhed.
Duften har masser af gær, citrus og alkohol. Alkoholen går igen i smagen hvor den som start varmer kroppen fra halsen og nedefter, for senere ligeledes at give varme og glød til kinderne. :o)
Øllet er tykt, har masser af fylde og kunne fint anvendes som substitut til franskbrødet, skulle det mangle på morgenbord. Jeg er dog lidt i tvivl om hvor godt den vil smage med marmelade på. :o) Tøhø.

Klasse øl, ganske enkelt.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
16. november 2008 01:26 af Ment0
årgang 2006... Jeg ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte... Men en oplevelse af de helt store, en "grand finale" er hvad vi er ude i...

Nu er det vist nok tredje gang jeg smager den - og jamen er du da så færdig for en oplevelse...

Jeg har ikke flere ord at tilføje, dette er en oplevelse som skal opleves.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
4. marts 2008 23:04 af Ivan
Flaske og det er årgang 06.
Ravfarvet og meget grumset øl med et fyldigt boblende skum, dufter og smager kraftigt af blomme, frugt og citrusfrugter, og har et noget gæret udtryk. atypisk juleøl med høje procenter der bestemt er et genkøb værd.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
23. november 2005 22:10 af Maria
Da jeg for næsten et år siden (skrivende stund november 05) fik muligheden for at købe et par lagrede Stille Nacht årg. 2003 slog jeg til. Den ene er nu blevet nydt i selskab med en øl lidelsesfælle, for så stærke øl egner sig glimrende til deling.
Det er en varmt gylden sag med masser af gærflager der leder tanken hen på stille snevejr en juleaften...
Duften er præget af sødme og frugt, og smagen er sød og præget af kandis, karamel, frugt, bl.a. fersken og citrus - samt ikke så lidt alkohol, der varmer og brænder lidt.
Den er på nuværende harmonisk og dog kantet, og jeg savner flere nuancer i smagen.
Det skal ikke læses som om jeg synes den er dårlig, for det er den bestemt ikke, men jeg håber den mister lidt af alkoholpræget ved yderlig lagring!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Kaj-Erik
9. februar 2005 12:34 af kaj_erik
Tja, jeg tror nedenstående er ganske fyldestgørende. Eneste ting jeg kan finde at sætte en finger på er den ret så overvældende sødme der er i øllet. Men så gemmer man den da bare til året efter så der ingen problem med sødmen længere og skulle man falde over en udgave fra 1984 på Bierhuis Kulminator i Antwerpen kan jeg kun anbefale at man sætter sig ned og nyder den. Så får man sig en af de bedste øloplevelser overhovedet.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Allan & Masn
16. august 2004 20:10 af Masn
Shhhh. mäste jeg be om absolut tüstness!!!
Her falder juleøllen tæt, med de ufiltrerede gær-partikler som sne-flokke i en gylden himmel. Sød juleeventyr, kraftig smag. Kan dog også drikkes på andre årstider.
Hurra for den belgier, der havde gær i overskud efter franskbrød-bageriet!! En rigtig dygtig øl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1875