Piraat 10 pct fra Brouwerij van Steenberge
Navn Piraat 10 pct
Bryggeri Brouwerij van Steenberge
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 10,5%

Beskrivelse
Piraat er en "levende øl", hvilket betyder at den efter den første gæring på fadet, forsætter øllen med at udvikle sig under eftergæringen i flasken eller tønden.
Dette er en førsteklasses gylden øl. Amerikanske ølkendere giver en 98 ud af 100 mulige. Ingen anden øl gør dette bedre. Smagen er så kompleks og så kraftig at ethvert synk giver fremmaner nye ideer. Bemærk den krydrede lette sødme, hvilket er velbalanceret i forhold til den kraftige bitterhed i humlen. Det er et øleventyr, en gave.

En stærk øl som Piraat er blevet brygget I tusinder af år, til brug på langfart. Specielt vikingerne var kendt for denne potente type øl. Piraat har en høj næringsværdi, holder sig i mange år og styrker kroppen og moralen hos pirater og andre søfarere. Det er en sund energibombe.

Piraat går fint sammen med både kød og fiskeretter, eller kan bare nydes som en afslappende drik, alene eller sammen med venner. Piraat kan også nydes som en delikat øl som afslutning på et smagfuldt måltid. Cigarrygere sværger at der ikke findes en bedre øl til at nyde sammen med en god cigar.

Vidste du at der ikke normalt var drikkevand ombord på skibe? Folk drak ikke vand når de var på land, så hvorfor skulle de tage vand med til søs? For 1200 år siden, i Vikingetiden, forsøgte folk for første gang at tage på langfart i længere perioder, så de havde behov for stærk og nærende øl, som ville holde dem sunde og raske i lang tid. En daglig pint af Piraat gav piraterne og andre søfarer modet til at møde den voldsomme vejr til søs og den mange andre farer, såsom pirateri fra andre skibe.

Piraat 10% er en gylden øl med en eftergæring på flasken eller tønden. Øllen kan holde sig op til 2 år efter den er tappet på flaske.


Anmeldt af Wallenstein
12. december 2013 21:19 af Wallenstein
Kanon belgier for os der elsker de høje procenter, nemlig den der giver varme helt ud i tæerne . For alkoholstyrken har Pirat et forbavsende højt blivende skum omend laget på overfladen relativt hurtigt bliver tyndt. Dufter sødligt friskende af malt og humle fra den varme orangegyldne glød her i mit kære Duvel glas. Med glasset for munden kommer der virkelig blus under smagsløgene med masser af moden melon og citrus i form af grape med et strejf af appelsin. Hertil så lidt lys karamel og et godt skud af den gode belgiske ølgær. Fra munden breder der sig en dejlig rund vinøs varme - først og fremmest fra alkoholen, der sammen med en god aromabitter humle giver en pikant skarp kant til de relativ søde frugtige malttoner. Denne dejlige belgier er i topklasse og hænger forbandet godt sammen. Anbefales meget varmt som ultimativ depressionsdræber .
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
27. august 2012 12:52 af kask
Farven er gyldent. Skummet er højt og flot.
Duften byder på melon og honning. Det samme gør sig gældende i smagen hvor der også er en masse alkohol.
Kroppen er fyldig, men desværre er den meget sprittet og vammelsød.
Karakter: 2 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Niels
6. november 2005 11:28 af Niller
Denne øl er en øl efter min smag. Den er rund i smagen og trods den høje alkoholprocent virker den ikke sprittet Den har ligeledes en flot farve.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

8,984375E-02