Het Kapittel Prior fra Brouwerij van Eecke
Het Kapittel Prior
Navn Het Kapittel Prior
Bryggeri Brouwerij van Eecke
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 9%

Beskrivelse
Denne mørke øl er blevet brygget under hensyntagen til bryggeriets oldgamle brygtradition. Det er en smagfuld øl, med en letter bittersød smag.


Anmeldt af wallenstein
25. februar 2013 19:43 af Wallenstein
Svagt beige skum, der hurtigt fuser ud og masser af gærsvæv i den brune øl. Med næsen i glasses spores syrlige brændte malttoner, der i smagen folder sig ud i bittersyrlige toner af gær, mørk karamel, svesker og anden mørk frugt, mens humlen lægger en krydret baggrund med en anelse skarp bitterhed i eftersmagen. Her er god maltfylde og mange fine nuancer uden at alkoholstyrken trænger voldsomt igennem. Min flaske var over et år efter sidste salgsdag, men det har kun bidraget til rundheden efter min sidste bekendtskab med en flaske af yngre dato. Rigtig god øl i midten af den belgiske superliga.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
6. oktober 2008 12:23 af Sigmund
33 cl flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
.... Og med dette ølet begynner et nytt kapittel i Cardinals Ølbok ...
Vel, "kapittel" kan også bety det geistlige hierarkiet innen et kloster (eller i tilknytning til en katolsk katedral, i Stavanger hadde vi i middelalderen "domkapitlet"). De belgiske Kapittel-ølene brygges av Brouwerij van Eecke i Watou, men dette bryggeriet har, i motsetning til trappist-bryggeriene, ikke tilknytning til noe kloster. Det er selve øltypen "klosterøl" som er opphavet til Kapittel-navnet, og foruten en Kapittel Blond og en Dubbel følger navnene klosterhierarkiet: Pater, Prior og Abt (Abbed). Prioren var altså mellomleddet mellom de vanlige munkene og abbeden, og måtte selvfølgelig ha et øl som var sterkere enn det hans underordnede fikk, men ikke fullt så sterkt som abbedens. Med 9% vil vi påstå at Kapittel Watou Prior er sterkt nok for hvem som helst ...
Vakkert mahognifarget øl uten disighet, med et fint beige skum.
Maltpreget aroma og smak med toner av brunt sukker, tørkede mørke frukter og karamell, hint av krydder.
Ettersmaken er krydret med en moderat humlebitterhet.
Om det ikke er noen "trappist", er dette like fullt et meget godt øl!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,0625