Grottenbier fra Brouwerij St. Bernard
Grottenbier
Navn Grottenbier
Bryggeri Brouwerij St. Bernard
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Vor sidste tilføjelse til sortimentet 'Grottenbier' er skabt af brygmester Pierre Celis. Det er en aromatisk mørk øl med et alkoholindhold på 6,5% ABV.

I mergelgravene i Kanne (Belgien) og Valkenburg (Holland), dybt under jorden, kan du smage Grottenbier ved en konstant temperatur på 11° C.

Ligesom med Champagne, er flaskerne placeret i en champagnereol, som resultere i yderligere gæring.

Denne overgærede øl, der gennemløber en sekundær gæring i flasken, er blevet udråbt til en af nutidens 10 bedste øl af ølguruen Michael Jackson.


Anmeldt af KilkennY
28. september 2008 00:30 af KilkennY
Skal man gå i mod alt øl-snobberi, så er det vel det vi gør her. 75 cl. fantastisk belgisk øl voldhældt i to ½ liters Flensburger ølglas med hank.
Øllet er brunt, plumret og uimponeret af glasset hvori det er blevet skænket. Duften er krydret og smagen er sød.
Grottenbier er en god øl som sagtens kan anbefales.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Calender
29. september 2007 10:05 af Calender
Grottenbier er som der rigtigt er sagt en belgisk øl, og lagret i nogle kalkstensminer i det sydlige Holland. Nærmere betegnet Valkenburg. Jeg har besøgt byen, men ikke faldet over netop DEN mine
Det var med spænding jeg derfor åbnede denne øl. Og jeg blev ikke skuffet. Den er mørk og fyldig, med et pift af sødme over sig. En anbefalelsesværdig øl... hvis ikke det var for prisen i Coop!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
9. juni 2007 15:36 af 2meterSmølf
Dette er en fin øl der vil få middel karakter af mig. Det mest specielle ved denne øl var at alle tre 75 cl. flasker havde en vældig kraft der blev udløst ved at få proppen til at flyve langt. Desværre kom en fra selvskabet en smule galt afsted da han åbnede den. Heldigvis var han og os andre i stand til at nyde øllen som byder på mange forskellige smags oplevelser. Anbefaling: Der findes bedre øl men hvis du kan komme til det bør du prøve at smage den.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
25. februar 2007 20:19 af Sigmund
75 cl flaske, korket i "champagne" stil. "Best før" dato 23.03.2001! - brygget av De Smedt. Konsumert i 2005.
Uklar brun farge, høyt og varig lysebrunt skum.
Eksellent vinøs aroma, eik, røde bær, lær.
Behagelig eiket smak med en fin syrlighet, vinøs karakter. Toner av krydder, velbalansert humle.
Et meget bra "grotteøl"!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
22. februar 2007 13:49 af Ivan
smuk ravfarve, semicremet klæbrigt skum.
drufter af fersken og citrus, smager af sommer
og leder tankerne hen imod syrener.
fin øl jeg vil sætte pris på en varm sommerdag
hvor ganen skal stimuleres, men pt synes jeg
den let bliver lidt kedelig i længden.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
19. maj 2006 19:38 af Maria
Jeg har læst at denne øl udvikler sig i positiv retning ved lagring i 3-4 år, og efter at have smagt en yngre udgave, er jeg klar til at prøve lagring af den!
Det er en mahognifarvet øl med et flot skum og en god blonde. Duften er præget af karamel, frugt og aromahumle. Smagen har let sødme, karamel, frugt med vægt på citrus og der er et godt humlebid i finalen.
Det er en charmerende øl, som jeg glæder mig til at lagre...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Cykelmyggen
25. februar 2006 00:35 af Finn
En OK belgier der holder et højt og flot skum længe. Både duft og mundfølelse ligger sig tæt op af de kendte trappistøl, specielt selvfølgelig fra St. Bernard. Krydringen er præget af forskellige modne frugter med et minimalt stejf af chokolade. Der er en speciel smag over denne øl, som sikkert kommer af lagringen i mergelgraven? Det er en absolut fin øl, men jeg forstår dog ikke helt at Michael Jackson har den på sin top-10 over verdens bedste øl? Personligt foretrækker jeg f.eks. Prior 8 og Abt 12 fra samme bryggeri - og så ikke et ord om f. eks. Westvleteren, Rochefort og Floerffe, som er "way beyond"!!
PS. Som Kask bemærker var der også totalt smæk i proppen på mit eksemplar - cool
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jean
19. december 2005 17:36 af Jean78
Grottenbier er en belgisk ale, der er lageret i flasken i gamle kalkgrotter på grænsen mellem Belgien og Holland.

Den her en gylden mørk farve og et pænt hvidt skum. Den er letters sød. Jeg er meget glad for den her øl. Jeg mener at kunne smage, at den er lageret på en anderledes måde - det giver den et præg af vin, der gør, at den skiller sig ud fra alle andre øl.

Bestemt en øl, der er værd at prøve.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
25. oktober 2005 16:31 af Gamlegrå
en hæderlig øl , med et ok skum & duft , m lidt for lidt sødme i duften i forhold t % , et par stk & mere ville som d også r skrevet pynte gevaldigt på denne - Etikken r dog spændende , og d r ingen dårlig øl , men der r dog andre som skal smages før den igen
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ania og Kim
12. oktober 2005 09:43 af granly
Vi er ikke helt enige med nedenstående anmeldelser. Vi synes faktisk det er en fremragende øl. Bare fordi den minder om andre gode øl, betyder det ikke, at den forsvinder i mængden.

Det er en god belgisk ale, med frugtnoter og en antydning af mørk malt. Man fornemmer en let sødme, der kun sætter prikken over i´et. Det var godt jeg fik 2 flasker og ikke kun en!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
7. oktober 2005 11:44 af Mr_Bungle
Øllen lægger sig meget tæt op ad andre brune varianter fra Belgien - måske særligt Leffes, som den ikke når op på siden af. Den er krydret mørk, med antydninger af chokolade af hårdt ristet malt. Dog er grotte-konceptet vist den eneste grund til, man husker brygget i længere tid.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
11. juli 2005 00:47 af kask
Grottenbier er så vidt jeg kan forstå på ettiketten en belgisk øl som lagres i en grotte i Holland.
Der står enda at den er aromatiseret, altså tilsat krydderier.
Jeg havde erhvervet mig en flaske på 75cl. og ligesom jeg fjernede ståltråden fløj proppen af og bankede op i loftet, heldigvis blev indholdet i flasken.
Farven er mørkebrun og der er et højtskum som holder længe.
Smagen er meget traditionel for Belgiske klosterøl, der er smagsnuancer fra gæren, modne frugter (sikkert også koriander), moderat bitterhed, og en kraftig sødme, som er lige på grænsen til at blive for meget, havde denne grotteøl været et par procenter stærkere ville det måske være mere passende.
Grottenbier er en velsmagende øl som samtidig ikke skiller sig ud fra mængden.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,25