St. Bernardus Abt 12 fra Brouwerij St. Bernard
St. Bernardus Abt 12
Navn St. Bernardus Abt 12
Bryggeri Brouwerij St. Bernard
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 10,5%

Beskrivelse
Det absolutte flagskib indenfor St. Bernardus øllene. Det er øllen med den højeste alkoholprocent.

En mørk elfenbensfarvet overgæret øl. Bryggeriets mesterværk.

Takket været den bløde og betingelsesløse ægte duft, er den letdrikkelig. Abt har en meget frugtagtig smag.


Anmeldt af Wallenstein
1. december 2016 20:48 af Wallenstein
Nummer 3 på ratebeers quadrubelliste kan nu fås til 22 kr. i FAKTA. Et formidabelt køb som er et festfyrværkeri af mørke malte, kandis, brun karamel og mærk tørret frugt plus gær masser af lækker belgisk ølgær. Fylde og varme som en hedvin og en øloplevelse af de store, som ingen entusiast bør snyde sig selv for. En klassebelgier som kun overgås af supertrappisterne Rochefort 10 og Westvleteren 12.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
5. november 2008 12:36 af Gamlegrå
En fra skabet datoudløb 01.07
Herligt skummende og brusende bryg , som er mørkt og lokkende at se på - tunge dufte af dadler - rosin - rom - maltbolcher - tør humle . Virkelig en tung og vinøs duft- ligesom den tykke kan lide det en blæsende aften
Da der smages kommer først et snert % ind og brænder let , derefter rundes det af m mørke bær - rom - rugbrød - svesker & igen lige en snert af de gode %. Her er tale om toppen efter min smag - nydt sammen m lidt godt nougat
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
30. juni 2008 23:31 af Sigmund
33 cl flaske med kapsel. Jeg hadde problemer med å få den meget harde kapselen av (ingen skikkelig flaskeåpner for hånden), og 1/4 av ølet ble drevet ut av kullsyren får jeg lykkedes med åpningen. Drakk ølet ved ca. 14 grader C.
Ølet var skittenbrunt med "ubåter", høyt lysebrunt skum.
Aromaen var maltet søt med svisker, fikener, dadler, sjokolade og sedertre.
Smaken var igjen maltet søt med svisker, fikener, dadler og sjokolade. Ingen merkbar bitterhet.
Et komplekst øl, men litt for søtt til å være helt "perfekt" e.m.m.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
29. juni 2008 23:54 af kask
Sortbrun farve. som forventet er skummet højt og tæt, men carboneringen er lidt lavere end ved andre belgier.
Duften rummer noter af svesker, rosin, karamel og lakrids.
I smagen går disse noter igen, derudover er der også en note af grønne æbler, samt en let grabeagtig bitterhed. Specielt lakridsnoten synes jeg er rigtig dejlig.
Mundfølelsen er fed og fyldig. Alkoholen mærkes tydeligt, men på en behagelig måde, ligesom med portvin.
Den har en god kompleksitet, og trods de mange procenter er den ganske letdrikkelig.
Mht. typen så er den vel egentlig ikke en dubbel, men en Dark Strong Ale, eller som der står på flasken, en abt.
Bedømt ud fra den gamle 13 skala, får den 10 med en pil op ad.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
21. december 2006 23:24 af KilkennY
At dette er Bryggeriets mesterværk undre mig ikke. Den er vildt god, og det, der undrer mig mest, er, at jeg ikke har fået fingrene i den før nu.
Farven er flot rødbrun, som en god dubbel nu bør være. Duften er helt vidunderlig frisk og lækker, hvor man fornemmer både bær og nødder. Smagen er en lille smule syrlig og samtidig frisk, og jeg fornemmer på intet tidspunkt de 10 %, selvom øllet er koldt.
I eftersmagen dukker der lidt maltsødme op, hvilket er med til at gøre denne øl yderst kompleks.
St. Bernardus Abt 12 er Ypperlig og kan varmt anbefales til alle.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Brian
25. september 2006 17:49 af TheDog
Kraftkarl kunne den hedde på dansk. Den vil meget gerne markere sig og skumme, når den skænkes op. Meget flot og duftende skum. Smag af frugt (dadler?) og på trods af sin kraftige alc.% er den let at nyde. Dog har den en mættende effekt, som andre kraftige kloster ales. I kategori med Chimay bleu, Rochefort og Westveltern. Faktisk var det indtil 1993 dette bryggeri, der stod for brygning af westvltern, da de nærmest er naboer, og westvletern er trappistbryggeri.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 02:01 af Janchik
En god og fin øl synes jeg og ja - ren ud sagt tæskelækker! Farven er mørk rødbrun, og øllen hældes op med et stort skum. Duften er fuld af rugbrød, rosiner, kandis, parfume. Smagen består af malt, kandis, rugbrød, rosin, varmende alkohol, krydderier.................man drømmer. Selvom den er svinegod er der dog et lille stykke op til de ægte trappister vil jeg så lige indskyde.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
19. juli 2005 23:50 af Mr_Bungle
De første par gange jeg smagte denne øl var jeg voldsomt overvældet. I går da jeg prøvede den igen, syntes jeg dog, at mine tidligere reaktioner var lidt for voldsomme. Der er tale om en af de store mørke og tunge belgiske øl, der forsøger at gå trappisterne Chimay Bleu, Westvleteren 12 og Rochefort 10 i bedene, men den når ikke samme mesterlige standard; dertil er den simpelthen ikke kompleks nok.Skummet er fint og duften krydret med lidt præg af alkohol (det tror pokker med de procenter). Smagen er hen ad krydret rom og mørkt brød uden på nogen måde at have hverken udpræget sødme eller bitterhed. Den er tung, men samtidig blød, og det er så absolut værd at hælde et glas op og nyde det over lang tid, for den er faktisk svag i starten i forhold til, når den har stået og 'trukket' et stukket tid. En fremragende øl, men ikke på niveau med de bedste af de store belgiere.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Hansen
24. juni 2005 12:27 af Hansen
Først et råd: St. Bernardus 12 er en fantastisk øl, men hæld den skummende op i et glas et par timer før du vil drikke den. Så er gæren gået af og alle de fine brødaromaer dukker op.
Noget af det bedste øl der findes, utroligt kraftigt og mørkt, ideelt til en hygge-smage-øl, sidst på aftenen. Den har styrke til at overgå det meste.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
15. marts 2005 12:28 af Maria
Dette er en øl, der åbnes med respekt og som de øvrige fra St. Bernardus hældes forsigtigt op. Skummet er særdeles flot, silkeblødt og efterlader lang tid efter en fin blondehinde. Duften rummer noter af modne frugter, portvin og rom. Mundfølelsen er fuldfed. Det er en øl som absolut ikke må serveres for kold, og den vinder blot ved at stå en rum tid inden den drikkes. Første indtryk er sødt, men selvom sødmen siden blandes med de andre indtryk, er den stadig tilstede, men ikke på en generende måde. Smagen rummer noter af blomme, rosin, banan, karamel og der er lidt ristet malt og en meget svag syrlighed i den lange finale. Alkoholen går kun særdeles svagt igennem, hvilket er noget af en præstation med 10%.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,21875