Gouden Carolus Triple fra Brouwerij Het Anker
Gouden Carolus Triple
Navn Gouden Carolus Triple
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg
Øl type Belgian Tripel
Alkoholprocent 9%

Beskrivelse
Gouden Carolus Triple, er den anden farve i 'de store belgiske øls' trikolore.

Desuagtet moderne brygteknologi, brygges denne øl stadig i henhold til gamle traditioner. Den forener, både nu som i fortiden, de bedste produkter på vor jord: kraftig byg og fin humle.

Den forædlede karakter, med en ren og kraftig smag, vil fortrylle dig. Den er modnet liggende i vor kældre og på flasker, og garanteres brygget kun på lyse malte. Det er traditionelt overgæret og er 100% ren. Gouden Carolus Triple har en enestående farve og en kraftig smag grundet det velbalancerede brug af humle.

For at servere Gouden Carolus Triple korrekt, skal den skænkes langsomt i en bevægelse for at efterlade gæren i flasken. Denne øl bør serveres afkølet, men ikke kold. Anbefalet temperatur er 10°C.

En verdensklasse Triple

I 2002 vandt denne øl Guldmedalje ved World Beer Cup, San Diego, USA i kategorien 'Triple'.


Anmeldt af André
18. oktober 2011 13:58 af kask
Farven er gul. Skummet er meget stort og tæt.
Duften rummer en let note af fersken og koriander. I smagen er der noter af fersken, honning, appelsin, koriande og sukker.
Karboneringen er meget høj. Kroppen er fyldig. Alkoholen mærkes tydeligt. Øllet er stort set uden bitterhed.
Nu er tripler ikke min farvoritøl, så karakteren er derfor ikke så høj. Det er uden tvivl godt håndværk, men den når ikke op på niveau med
Dulle Teve fra De Dolle Brouwers eller Tsjeeses fra De Struise.
Karakter: 6 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
4. oktober 2011 19:19 af Sigmund
75 cl "champagne-korket" flaske, fra Vinmonopolet. Alk. er 9,0%.
Meget lys gul farge på ølet, digert hvitt skum.
Sterk fruktig, gjærpreget og krydret (nellik o.a.) aroma.
Smaken er krydret, med noe frukt og hvitt kandisukker, men sødmen blir nesten for meget. Likevel et godt øl, men det er diskutabelt om det er verd den høye prisen i Norge.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
31. juli 2011 11:52 af Gamlegrå
Superbest Hornbæk
Stort blødt & holdbar skum over en diset matguld farve - sødemfyldt duft af eks æbler - honning - appelsin og mere sikkert. Efter lidt tid skummet modvilligt lægger sig ned , kan man smage dens dybe og fyldige smag , hvor bla gær & honning & appelsin er i forreste rækker
  • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
28. juli 2011 19:35 af Wallenstein
Fin kraftig diset mørkgylden triple med et højt og cremet flødefarvet skum og en god citrus maltduft. Smagsindtrykkene i den meget frugtige øl svinger fra appelsin og honning til lys karamel og især melonsødme. Den hører afgjort til de frugtige fyldige tripler, hvoriblandt jeg fx henregner Westmalle og Achel. For mig høre den til Belgiens bedste tripler med sin citrus dominerede ret blide krydrede humling. Med sin fylde og kraft desuden i fin tråd med Het Ankers andre øl. Det smagte eksemplar virker meget rundt og poleret - efter min vurdering fordi jeg havde gemt den et stykke over sidste salgsdag. For øvrigt vandt den WBAs titel som verdens bedste i typen 2012.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. november 2005 19:38 af Maria
Dette trippel er gylden og diset, og den har et fantastisk flot og holdbart skum.
Duften er sødlig med noter af frugt og malt. Smagen er sød med noter af kandis, frugt - specielt lime.
Den er endnu lidt ubalanceret og for præget af alkoholen, men lagring vil givetvis hjælpe.
Det er dog en frisk og alt i alt god trippel!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
13. august 2005 11:55 af Mr_Bungle
På etiketten kan man læse, at denne øl har vundet World Beer Cup 2002, og det er der en god grund til. Jeg hældte den op i Carolus d´or-glasset, og selvom jeg hældte ganske forsigt, så bredte skumdannelsen sig lynhurtigt og dejligt tæt - præcist som de bedste belgiske tripler, normalt arter sig. Duften var frisk sødlig og parfumeret og så skete det... Den første tår. Det var som at få et helt krydderi i munden blandet med frugt, særligt citrus. En stor, stor smag, der virkelig sætter sig igennem i hele registret og hvis nærmeste lighed, jeg vist kun har mødt i Triple Karmeliet, inden for genren. Øllen er til forskel fra denne dog mere cremet og fyldig. Het Anker må bruge nogle ganske bestemte krydderier i deres øl, for jeg synes at kunne smage Gouden Carolus-fornemmelsen tydeligt i hver eneste øl fra serien i netop den krydrede eftersmag, der kommer frem, når den milde humlebitterheden er aftaget.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,125