Gouden Carolus Classic fra Brouwerij Het Anker
Gouden Carolus Classic
Navn Gouden Carolus Classic
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8,5%

Beskrivelse
Gouden Carolus Classic, er den første farve i 'de store belgiske øls' trikolore, og er grundlaget for serien.

I en gammel optegnelse fra Mechelen, har vi læst at denne kejserens øl, opkaldt med henvisning til Kejser Charles gyldne mønter, hovedsageligt blev drukket af rævejægere da 'den tændte både rytter og hest med en sådan en lyst til at galopere, så jagten altid blev gennemført i den bedste atmosfære.'

Het Anker bryggeri stadig denne øl 'Kejserens øl', som er garanteret overgæret og flaskelagret i henhold til gamle metoder. Gouden Carolus kan lagres i ubegrænset tid (den blev endda bedre med alderen) og vil charmere sig med sin varme kobberfarve og den kraftige bouquet. Bør serveres ved 8-10°C.

Nyd Gouden Carolus Classic i en ledig stund. Ægte kendere drikker den i små nip for at opnå den fulde nydelse.


Anmeldt af KilkennY
3. juli 2011 19:04 af KilkennY
Denne Gouden Carolus Classic blev nydt til en gang tremands krydswhist i aftes.
Farven er flot mørk mahogni med et rødt klart skær. Skummet er tæt, cremer, holdbart og en anelse gulligt i farven. Duften er sød, kornet og har en god blanding af både humle og gær. Smagen er ganske enkelt fantastisk. Den sød af både korn, modne blommer og modne bær. Humlen til sidst giver en god bitterhed og et citrus præg til både duften og smagen.
Alt i alt er dette en meget velsmagende øl, hvor man ikke skal lade navnet Classic snyde en til at tro at den "simpel" som de Classic's vi kender fra danske bryggerier. ;0)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
6. august 2009 17:46 af kask
Farven er mørkebrun med en rødlig glød. Skummet er ret beskedent.
Duften rummer noter af svesker, kakao og farin. I smagen er der noter af brændt malt, lakrids, svesker og grønne æbler.
Det er en dejlig kraftig øl, som minder om en mellemting mellem Rochefort 8 0g 10. Dog har denne classic en lidt hårdere brændthed, hvilket næsten giver den en stoutagtig karakter.
Alkoholen er fremtrædende uden at det dog bliver for meget. Tænk sig, at en øl der delvist er lavet på majssirup kan smage så godt. Majssirup kan vel være lige så godt som farin, jeg kan bare ikke lade være med at forbinde det med billige konsumøl.
Karakter: 9 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
30. marts 2008 22:08 af Sigmund
33 cl flaske, i baren de Klomp, Nice, Frankrike.
Dyp rubinrød farge, høyt skum.
Maltet søt aroma, toner av karamell.
Maltet søt smak, toner av melasse og søt vin.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
21. september 2005 17:13 af Maria
Denne øl er mørkebrun og har et stort, flot skum. Duften er præget af sødme, malt, blomme og figen. Smagen er sød, men går ikke over stregen. Den har noter af farin, rosin, blomme og citrus lige før finalen, hvorefter der er pause og så kommer den igen i den tørre finale.
En rigtigt dejlig nydeøl!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
28. august 2005 19:47 af Mr_Bungle
Fremragende bryg! I Gouden Carolus-glasset viser øllen sin fantastiske dybrøde mahogni-farve med et flot tæt skum. Duften er svær at helt at definere, men den ligger i en maltet sødlig retning. Smagen er til gengæld yderst raffineret med en overvejende sødme, der har en mild kontrastfuld bitterhed. Der kan spores rosiner og dadler foruden en række andre frugtrige træk. Jeg er helt væk over trioen af normale Gouden Carolus-øl og ser meget frem til at tage hul på en lagret ´Kejser´, en Carolus d´or, når jeg ikke længere har tålmodighed til at lade kælderen udvikle dens fulde potentiale. Derudover skal jeg for enhver pris have fat i Het Ankers Gouden julebryg om et par måneder. Oveni i disse lovende fremtidsudsigter har jeg stillet et par Classic i kælderen for at se, hvordan også de udvikler sig. Alt sammen noget jeg ser frem til med stor spænding, for der er på alle måder tale om en fremragende øl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1601563