Gouden Carolus Ambrio fra Brouwerij Het Anker
Gouden Carolus Ambrio
Navn Gouden Carolus Ambrio
Bryggeri Brouwerij Het Anker
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Gouden Carolus Ambrio, er den tredje farve i 'de store belgiske øls' trikolore. Ambrio er en 'gylden' farvet øl, brygget med 'brio'.

I gamle dage, havde hver by i Belgien sit egen øl der var specielt for området. Ambrio har sine rødder i den traditionelle øl fra Mechelen, kendt som 'Mechelschen Bruynen' eller 'Mechelen Bruin'.

Vort bryggerier er det eneste der stadig brygger denne type øl. Opskriften stammer fra det 14nde århundrede. Den nuværende udgave er en lille smule mere tung og indeholder lidt mere humle. Balancen mellem de forskellige typer af malte, den fine humle og typiske smag af krydderier, skaber en perfekt harmoni mellem den kraftige smag af brown øl og den friskheden ved blonde øl.

Denne friske aromatiske og kraftig lysbrune drik kan servers kold.


Anmeldt af Sigmund
11. juni 2007 22:42 af Sigmund
33 cl flaske, en vennlighet av Cardinal pub, Stavanger. Fås også i Norge på Vinmonopolet. Alkoholstyrken er 8%. Den eldre versjonen på 6,5% har opphørt.

Bryggeriet Het Anker i Mechelen i Belgia er kjent for å lage gode øl - ikke minst de forskjellige variantene av Gouden Carolus. Fra før har Cardinal juleølet i denne serien.
Ambrio har rødlig ravfarge, med et enormt off-white skum som varer i det uendelige.
Moderat krydderpreget aroma.
Smaken har et sterkt nærvær av malt og krydder, med noe karamell og moderat humle. Alkoholen er godt skjult.
Et smakfullt øl som anbefales!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
11. april 2007 17:39 af kask
Farven er mørkebrun med et rødligt skær. Det er en lavt carboneret øl med et beskedent skum. Smagen er portvinsagtig med en fremtrædende note af valnødder, humlebitterheden er yderst svag. Som type minder den mig om en engelsk Old ale af den bedre slags.
Den flaske jeg smagte var på 8%.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
21. september 2005 17:12 af Maria
Det er en flot mahognirød øl med et stort, solidt skum og en fin blonde. Duften er både humlet og kandispræget. Smagen er tydeligt præget af aromahumle med citruspræg og tørhed. Samtidigt er der en vis sødme, der balanceres humlens præg på en dejlig måde. Finalen er en lidt speciel blanding af tørhed, ristet malt, grape og bitterhed.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:34 af Mr_Bungle
Det her er en fremragende øl, og jeg har en fornemmelse af min beskrivelse vil udvikle sig efterhånden, som jeg får smagt den flere gange, for jeg skal helt sikkert prøve den igen! Den har et flot skum, og når man nysgerrigt lader næsen indsnuse duften, står der en meget tydelig duft af valnød op af glasset. Smagen er på samme måde nødde-agtig, let parfumeret og med en dejlig cremet mundfornemmelse - samtidig har øllen en fint afstemt bitterhed.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375