Early Bird fra Bryggeriet S.C. Fuglsang
Early Bird
Navn Early Bird
Bryggeri Bryggeriet S.C. Fuglsang
Første bryg 2009
Øl type American Pale Ale
Alkoholprocent 5,5%

Beskrivelse
Bag den forårsgule etiket gemmer der sig en mørk ravgylden øl med flot skum. Med sin friske, fyldige smag og forholdsvis lidt alkohol er Early Bird en gedigen frokostøl, som spiller fint sammen med groft rugbrød, pølser og sild.
For at skabe den afrundede, frugtagtige smagsoplevelse, har brygmesteren fremskaffet amerikansk Cascade og Simcoe humle, der giver øllet en afbalanceret bitterhed og et strejf af appelsin, mandarin og citron. Early Bird er et amerikansk udtryk for en, der står tidligt op og får mere glæde af dagen. Og Fuglsangs forårsbryg hører med til at starte den lyse årstid i Sønderjylland


Genanmeldt af KilkennY
23. april 2014 21:33 af KilkennY
Early Bird fra Fuglsang nydes til CL semifinalen mellem Real Madrid og Bayern München.
Farven er flot og klar i en mørk orange farve. Duften er helt vidunderlig humlet med masser af blomst og citrus. Smagen er igen præget af citrushumlen, men er denne gang bygget oven på en dejlig sød og karamelbaseret bund. Eftersmagen er lang og sød, kroppen er fyldig og det hele afsluttes med en god og harmonisk bitterhed.

Tak til Brumme for at have efterladt denne i mit køleskab.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
21. juli 2010 21:12 af KilkennY
Den er pænt mørk denne bronzefarvede Early Bird (Amerikansk forårsbryg) fra Bryggeriet Fuglsang, og skummet står ganske flot.
Duften er efter min mening fantastisk og jeg er specielt vild med humletypen de har valgt, som jeg formoder, er amerikansk. Smagen er karamelsødlig, citrus og pænt bitter... Lækkert!
I munden føles øllet næsten fuldfed, hvilket kun næsten får mig til at danse af glæde. :o) (Læs kommentar til nedenstående anmeldelse).

Hvor om alting er, så er dette et dejligt bryg, der fortjener store roser... "Godt gået" af Fuglsang bliver konklusionen herfra.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan Laursen
12. september 2009 00:00 af JanLaursen
En til prisen rigtig god - og folkelig - øl. Vel-humlet (om end på den konservative måde, der nu engang passer til Fuglsang), Frisk, grape, mild karamel. Når man som jeg er vokset op med Fuglsang, så giver dette ølen en ekstra kvalitet. Men under alle omstændigheder en, der sætter gang i danseskoene og lover sommer selv om regnen vælter ned.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. juni 2009 10:58 af Maria
Fuglsang, Early Bird, 6, 5,5%
Farven er mørk rav og skummet er cremet. Duften er frisk og aromatisk frugtig med megen frugt, bl.a. fersken. Smagen har en let sødme og er ligeså aromatisk frugtig som duften, igen med forskellig frugt, især fersken, men også tør citrus, malt og karamel. Finalen har en dejlig, citruspræget (mest grapefrugt) bitterhed.
En kæmpe overraskelse, en kanonøl til prisen, den ville jeg gerne have haft flere af.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af sarek
8. maj 2009 23:18 af sarek
Flot øl med masser af aromahumle i duften og smag. Klart den bedste øl fra Fuglsang. Især fordi bryggeriet her prøve at lave deres eget øl. I modsætning til NighttingAle der var et forsøg på at ramme en Ale no. 16. (Ikke at andre ikke forsøgte, men Fuglsang var bare lidt for sent ude). P.t. min kandidat til årets ølnyhed.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
8. maj 2009 15:51 af kask
Kastanjebrun farve. Skummet er stort, men ikke særligt holdbart. Duften er kraftig med noter fersken, fyrnåle og citrus. Ud over noterne fersken, fyrnåle og citrus, byder smagen også på noter af karamel og en anelse lakrids. Simcoe humlen fornægter sig ikke. Selv om den humlemæssigt ikke går Mikkeller eller Beer Here i bedene, så er der alligevel puttet en hel del af denne dejlige slyngplante i brygget.
Det er med andre ord en rigtig god øl til prisen.
Point: 5 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
22. april 2009 22:41 af Ment0
Smagt på gågaden i Kolding i påsken 2009 ved en ølstand med gratis øl --> godt koncept! Dette er efter min mening, uden tvivl, den bedste og mest velsmagende øl som er produceret på Fuglsang. Rød & classic i udseende og ikke den voldsomste duft, men smagen og bitterheden er helt i top. Man bliver mødt af en appelsin sød, citron frisk, bitter samt lidt lakridsagtig humlesammensætning. Jeg er imponeret.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
25. marts 2009 07:12 af Gamlegrå
Fået at en ven fra Koldby Mc
Helt ny øl , skulle være den første fra denne brygmester
Karamelfarvet bryg m et godt og holdbart skum - lækker bitter humle duft ( måske Amarillo ? ) - citrus duft som ender nærmest grape agtigt , under den rene sommer duft , kan en blødere karamel / malt duft anes
Smagen r fyldig og humlet på samme tid , igen citruspræget som det dominerende - lægger en dejlig hinde i munden - men samtidig ikke overdrevet , og lader en mild karamel bund understøtte - smagt på en flot solskinsdag i klubben , men uanset dette er det en dejlig sommerøl
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1728516