St. Feuillien Cuvée de Noel fra Brasserie St. Feuillien
St. Feuillien Cuvée de Noel
Navn St. Feuillien Cuvée de Noel
Bryggeri Brasserie St. Feuillien
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 9%

Beskrivelse
St. Feuillien Cuvee de Noël er specielt brygget i slutningen af året. Det er en festlig ale fuld af smag med et dybt, varmt, kobberagtig skær.

Cuvée de Noël er modnet adskillige måneder i vore kældre og eftergærer på flaske, hvilket giver den en delikat aroma, fyldig og tiltalende krop samt et naturligt og cremet skum som resulterer i en prægtig spædende kontrast.

St. Feuillien Cuvée de Noël bør serveres i pokalformede glas imellem 8-12°.


Anmeldt af wallenstein
21. december 2010 21:30 af Wallenstein
Som så mange andre har sagt før mig en virkelig juleklassiker. For mit vedkommende er jeg dog kommet til at holde lidt mere af andre belgiere fx Bush Noël og Abbaye des Rocs juleøl. Dette gensmag skete med en flaske, jeg har lagret 3 år i skabet. Det genvakte gnisten for denne øl for mig. Væk var den lidt skarpe humling, som jeg ellers var ved at være kørt lidt træt af. Til gengæld trængte den runde kandissmag nu primært igennem – så meget at julestemningen straks indfandt sig! En mere blid øl men stadig med en kraftig mundfylde og julekrydret duft. Smagen er som tidligere ekstremt julet: mørk karamelmalt, som allerede fremhævet - kandis og en god gærsmag plus et herligt drys af julebuffeten: nelliker, bitter orangeskal, tørrede figner, rosiner etc. Der er for mig ingen tvivl om at øllet vinder særdeles godt ved lagring, idet smagen bliver mere vinøs og afrundet. Jeg har ligesom Gammelgrå stadig en flaske af den nævnte årgang. Jeg tror faktisk den er et år ældre end hans, men lad høre angående dine erfaringer næste jul. Jeg vurderer selv, at den ikke den bliver bedre end nu, så den sidste flaske skal forsøde mit samvær med de af familien, som jeg ved kan værdsætte den en af juledagene her i år.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Calender via mobil.g2b.dk
3. december 2010 22:37 af Calender
Ahhh, årets højdepunkt. Denne fantastiske juleøl er min absolutte yndlings. Den kan klart anbefales.
Sødlig smag, med et flot skum.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
29. januar 2010 17:54 af Masn
Ja, tiden måtte jo komme hvor jeg skulle få min mening om denne øl indskrevet.
Og når nu Ment0 disker op med en semi-vintage er begrundelsen der jo.
St. Feuillien Juleøl må siges at have en nærmest kultagtig status i omgangskredsen, den forstod at udnytte den åbning der kom omkring øl, og i særdeleshed omkring anden juleøl, end de tunge "folk bliver hurtigere bøvlet"-juleøl, vi var kendt med dengang.
Og dermed fik den en større markedsandel end jeg tror selv bryggeriet har troet på.
Det er en fin fin juleøl, velafbalanceret, og med en flot frugtagtig smag - noget rosin.
Den skjuler sine procenter godt og giver en god glød i både kinder og indvendigt, på en kold vinterdag.
St. Feuillien Cuvée de Noel følges af mange gode minder, og vil altid være at finde i vennekredsen. Især hos Bob, der har gjort det til sit varemærke, at købe dem 3 uger efter jul, til billigere priser, og så g(l)emme dem for et par år.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
11. november 2009 19:40 af Gamlegrå
Dato udløb 0506
Spændt om den havde haft godt af være lagret - kunne de den anden dag da jeg rystede den stille at der var en del bundfald
Duften er meget præget af hedvin - syltede blommer - en lidt sveske agtig duft ozz - den startede lidt skarp , men efter lidt iltnig enden den blød og fyldig - sammen gør sig i smagen , dene r først lidt syrlig og skarp , men efter lidt tid i glasset bliver den vinøs og hedvins agtig - har en mere fra år stående , og den får sgu et år mere min. i skabet.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af André
30. januar 2008 22:34 af kask
Farven er mørkebrun, skummet stort og cremet.
Den fyldige smag rummer noter af rosin, valdnød og portvin, alkoholen fornemmes tydeligt, men giver blot en behagelig varme. Denne udgave er fra 2006, så det har sikkert været med til at give den en portvinsagtig karakter.
Det er en meget karakterfuld og velbalanceret juleøl.
Efter at have indtaget Cuvée de Noel, smagte jeg efterfølgende en Williemoes Jul 2007, det er godt nok en anden type, men den når slet ikke op i nærheden af Cuvée de Noel.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
9. juni 2007 12:04 af 2meterSmølf
Her midt om sommeren er St. Feuillien Cuvée de Noel øllen ikke lige en jeg ville sætte mig ned og drikke men jeg faldt lige over den på hjemmesiden og kom i tanke om at jeg med stor glæde og fornøjelse havde drukket den flere gange i december måned. Dette er i min familie efterhånden ved at være fast inventar i juletiden. Det er en rigtig god øl at sidde og nyde to mennesker mens man sidder ved pejsen og hygger sig. Anbefaling: Prøv den en aften hvor det er koldt udenfor men varmt indenfor.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Finn
26. oktober 2006 23:21 af Finn
Kunne ikke lade vær med at putte denne i kurven da jeg var i Kvickly, da det er en af mine gamle top juleøls-favoritter. Det er stadig en fyldig, krydret, velduftende og skøn beligier, men jeg må jo erkende at den er rykket lidt ned på min indre øl-hitliste - dog endnu kke uden for top-10!

Den vilde begejstring ville ikke rigtig indfinde sig med dette års aftapning, og jeg tilskriver det de mange andre fremragende belgiere jeg har smagt inden for de seneste måneder. Den virker lidt tammere end jeg husker den.

Det skal dog ikke afholde andre fra at investere i denne juleøl, som stadig tilhører de bedste i genren!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
6. september 2006 19:37 af Gamlegrå
D bedste v regnvejr & blæst r man må smage de gamle & let stærkere øl bagest i skabet

En herlig duft af modne frugter - sødme - svesker - flot fast skum - skøn sødlig smag , m en undertone af modent frugt & lidt % ( stået siden 04 ) - virkelig en skøn Belgier ( mere )
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Allan
19. februar 2006 14:17 af Allan
Sådan en regnvåd kold februar aften foran kaminen, får man helt varmen tilbage og minderne om den svundne juletid. Den smager som englene synger, sød og frugtagtig . En øl der skal nydes gerne deles med gode venner. Den har en kraftig skum afgivelse så pas på med at fyre den af..............
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
26. december 2005 20:45 af Mr_Bungle
Der lægger sig et flot skum på ny-klassikeren fra St. Feullien, Cuvée de Nöel. Jeg har smagt på den hvert år siden 2002 (første år uden på nogen måde at have interesse i special-øl), så det er et kært gensyn at drikke den her 1. juledag, 2005. Duften er meget krydret og frisk , og man er helt og aldeles klar på at dykke dybt i bægret fra første slurk. Og tager man først én tør, ja så følger den næste hurtigt efter! Starten er præget af megen sødme, ja man fornemmer næsten sukker eller honning på tungen. Mod slutningen forsvinder sødmen til fordel for en krydret og let bitter smag, der virkelig rammer plet. En rigtig dejlig juleøl som ovenikøbet kan fås til billige penge hvert år, so far....
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
28. februar 2005 20:30 af Maria
Flot skum, flot farve og indbydende duft. Mundfølelsen er næsten fuldfed. Første smagsindtryk er overvejende sødt og fyldigt. Dernæst melder der sig en dejlig blanding af sødme, krydderier og bitterhed. Der er noter af frugt, f.eks. rosin og blomme og et meget svagt indtryk af appelsin m.fl. Det er en utroligt dejlig juleøl! Men du skal passe på, for den er en "ulv i fåreklæder", idet du ikke mærker dens stærke alkoholprocent - før det måske er for sent
 • Anmeldelsen

Anmeldt af P
30. januar 2005 14:48 af Pman
Før eller siden skal man vel give sin mening om dette bryg til kende ... Br. St. Feuillien laver simpelthen et genialt julebryg. Ja såmænd ville jeg gerne drikke den året rundt ... tror også den vil gøre sig godt til en ordentlig omgang grill på en sommeraften, i picnic-kurven bag i kanoen, til påskemiddagen osv.! Når man popper denne, får man hurtigt en fornemmelse af at det er en øl med masser af smag og aroma. Duften er herlig, dog med en mærkbar spritethed, som heldigvis ikke rigtig går igen i smagen. Og smagen - ja den er dæluntelyneme stor. Dette bryg forandrer sig faktisk så meget med temperaturen, at man som et hyggeligt eksperiment kan tage den store flaske og så bare smage sig gennem den tår for tår over f.eks. en time, hvor øllen så går fra kold til stuetemp. Så får man alle nuancer med. Og der er mange, det sørger bl.a. kryderierne for. Jeg vil til hver en tid anbefale dette bryg ...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Skuffet KTW og kone
17. december 2004 16:59 af KTW
Denne øl ligner en blanding af opvaskevand og slidt motorolie.
Skummer utroligt meget, men er ikke ventetiden værd.

Måske hvis ikke alkohol procenten var så høj, kunne man smage selve indholdet, og ikke kun de 9%?
Etiketten lover ellers en øl som angiveligt skulle have slået flere danske øl i test.
(Måske de har forbyttet glassene i den blindtest?)

Kan ikke anbefales.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gammelmoster
16. november 2004 19:21 af EgernGammelmoster
Pragtfuld "rund" smag, sødlig, måske en lille smule honningsmag. En rigtig juleøl, -
der mangler kun risengrød med smørklat i, - så er den fuldendt, og så skummer
den flot (og blød) som nisseskæg ved juletid. Bare det snart er jul, så vi må få
flere af dem!!! En meget fyldig øl. Kan anbefales, absolut.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
30. oktober 2004 19:52 af KilkennY
Dette herlige julebryg fås efterhånden i alle butikker, der sælger øl, og det klapper vi meget højt i hænderne over. Det er et julebryg af de bedre, men man skal ikke lade sig snyde af ordet "Noël", for den kan drikkes året rundt. Den flaske vi netop har åbnet, er da også et levn fra sidste jul. Den lange g(l)emsel kan de her gode, belgiske ales også sagtens tåle uden problemer.
Dette magnifikke bryg har en helt vidunderlig mørk, rød-brun farve med et cremet café latte-farvet skum, som desværre ikke er helt så vedvarende, som man kunne ønske sig.
Duften er kraftigt præget af ristet malt med en lille snert af sprittethed. Smagen er sødlig og meget fyldig, og den lægger sig læskende på hele tungen, så alle smagsløgene kommer på arbejde. Den let bitre eftersmag er en dejlig kontrast til sødmen i øllet.
Cuvée de Noël er en meget kraftig ale, der passer fortrinligt til det danske klima, med de mørke, regnvåde og blæsende aftner. En virkelig god nydelses-øl, der med garanti er et hit at servere for gode venner eller den specielle udkårne til et uendeligt antal lejligheder. Den er en af vore mange yndlings-øl, specielt med pris og tilgængelighed taget i betragtning.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,3125