IPA fra Amager Bryghus
IPA
Navn IPA
Bryggeri Amager Bryghus
Første bryg 2008
Øl type English IPA
Alkoholprocent 7%


Anmeldt af Sigmund
14. august 2012 22:34 af Sigmund
Amager IPA har Cardinal Pub & Bar i Stavanger nå på fat, som de første i Norge. Og som vanlig når det gjelder de brave københavnere i Amager Bryghus, overlater vi først ordet til bryggerne selv:
«Glem alt det der med at India Pale Ale er en engelsk øltype, der skulle være robust nok til at kunne tåle den lange sørejse fra England til Indien. Vores udgave af en IPA er helt og aldeles inspireret af de nyfortolkninger, som man især finder på den amerikanske vestkyst. En solid maltbase kombineret med humlerne Simcoe, Amarillo og Cascade og så lige tørhumlet også for at sikre, at humlen brænder ordentligt igennem. Det er frugtigt og friskt, det er bittert som ind i helvede og det er stærkt nok til at give dig en lille bimmelim på, hvis du drikker et par flasker eller tre. Sådan laver vi en rigtig IPA på amarkansk maner. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at du vil nyde Amager IPA, for det er sgu’ godt øl. Skål!»
Dyp rav til brun farge på ølet, svakt disig. Kremig off-white skum.
HERLIG humlearoma, fruktige toner (sitrus, tropiske frukter), også toner av gran og furu.
Smaken er en veritabel humleeksplosjon gjennom det hele, med en massiv bitterhet i den lange ettersmaken. Der er også en tilstrekkelig ryggrad av malt. En time etter at jeg tok siste slurk, «tygger» jeg fortsatt humle. Nok et funn for «humlehodene»!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af kask
18. maj 2010 23:30 af kask
Rustrød farve. Skummet er stort og tæt.
Duften er kraftig med noter af citrus, melon og fyrnåle. I smagen er der noter af lakrids, citrus, fyrnåle, grape og lidt papaya.
Den er meget cremet, fyldig og kompleks. Bitterheden er kraftig og vedhængende uden at det bliver astringent.
Det er en dejlig Amerikansk IPA, lige efter bogen.
Karakter: 9 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
13. juli 2009 09:36 af Maria
Amager Bryghus, IPA, 6, 7%
Det er en smuk, diset/uklar rød ravfarvet øl med et stort, cremet skum. Duften har masser af frugt, citrus, gran og den er meget indbydende. Smagen har en let karamelsødme, der omfavner den flot balancerede frugtige smag med noter af citrus (rød grapefrugt), gran, mango og anden frugt, og den har en frisk og tør bitterhed – en dejlig IPA.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375