Barbãr Blonde fra Brasserie Lefebvré
Barbãr Blonde
Navn Barbãr Blonde
Bryggeri Brasserie Lefebvré
Første bryg
Øl type Belgian Golden Strong Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Da den er skabt på baggrund af nedarvet viden hos en familiebrygger, vil Barbar glæde dig med sin maltsmag og fine duft af honning. Den er brygget på vand hentet fra vor artesiske brønd, der er beliggende på bryggeriets grund i Quenast, eller lille by syd for Bruxelles. Området er kendt for kvaliteten og variationen i sine øl.

Barbar er skabt på en hemmelig og harmonisk blanding af bygmalt, humle og honning, som er nøje udvalgt af vor brygmester. De traditionelle brygmetoder, som sammen med vor unikke gærstamme og den sekundære gæring på flasken, giver Barbar den ægte smag af en meget speciel ale.

Serveres kølig. (5°C).


Anmeldt af André
21. juli 2007 21:16 af kask
Gylden øl med moderat skum.
Man fornemmer tydeligt at det er en blonde. Den store klat honning der er tilsat giver øllet stor fylde og efterlader gardiner på sidderne af glasset. Smagen er domineret af krydret noter fra honningen, så jeg gætter på at man har brugt en mørk honning som feks. lyng elller timianhonning.
Det er en ganske velsmagende øl, men det er en øl hvis smag jeg hurtig bliver færdig med, jeg kunne godt tænke mig at brygget var mere humlet eller man feks. havde tilsat en spandfuld lyng, porse eller lignende, så man fik en bredere smagspalette.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
23. januar 2007 23:09 af Sigmund
Flaske, på The Rover, Göteborg. Dette ølet inneholder 2,5% honning.
Gylden farge, lett disig.
Behagelig men ikke veldig sterk blomsteraktig aroma, noe honning men den er ikke dominant.
Smaken er søtlig, men der er ikke så mye som foregår der, utenom honningen da. Alkoholen er dog godt skjult.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
10. september 2006 19:19 af Ivan
fødselsdagsgave, fra min ølglade fætter.
ikke så markant skum, dejlig sommeragtig,honningpræget duft og flot gylden farve.
Smagen er dejlig blød, lettere sød igen honning agtig i smagen med
en dejlig halvbitter finale der suplerer honning smagen suværent !
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Nu skal vi eddermandme headbange!
1. juni 2006 02:55 af Janchik
En dejlig belgier synes jeg. Frisk duft med honning, appelsin & krydderier. Mundfølelsen er blød, med behagelig sødme, appelsin, krydderier og en dejlig smag af honning. En lidt fræk citrus bitterhed træder frem mod slutningen og denne øl er faktisk efter mit hoved Tusind tak til Maria for denne øl You rule
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
8. maj 2006 08:41 af Gamlegrå
En vidunderlig duft r første indtryk - og ikke mindst hvis r t Honning generelt - smagen m tydlig Honning , m både sødmen & styrken i den r flot ramt - synes dog d r synd hvis den r for kold , får mere ud af smagen m.m ved lidt højere grader , men dejlig på terrassen efter en lang Søndag

Men foretrækker dog stadig Winter Bok ( Vinter udgaven af samme øl )
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
11. marts 2006 16:32 af Mary
Efter en dag med forårsrengøring, hvor jeg har lært, hvorfor man ikke skal vaske vinduer i frostvejr, kan man vel godt tillade sig at nyde en enkelt øl. Valget faldt på denne Barbar Blonde med honning, som jeg har fået af Maria.
Øllet er klart og gyldent, og skummet ligger fyldigt og hvidt ovenpå. Duften er humlet, blomstret og let krydret/sød, som honning. Mmm... Det lover godt!
Smagen er som en typisk blonde, og det er ikke lige min favorit, da jeg synes, de tit bliver for sprittede og pilsner-agtige til min smag.
Sprittetheden trænger da også igennem i denne blonde, og det varmer og brænder i halsen. Det er vidst en øl, man skal passe på med. Udover alkoholen kan jeg smage en blomstret bitterhed, der langsomt udvikler sig. I starten syntes jeg, malten trængte meget igennem, men efterhånden som øllen tager stuetemperaturen til sig, kommer humlen og en dejlig krydret fornemmelse frem. I eftersmagen kan jeg fornemme honningen, men mest som en krydret bitterhed, som i en god, kraftig lynghonning eller krydderhonning.
Alt i alt er det faktisk en behagelig og spændende honningøl. 1000 tak til Maria, fordi hun tænkte lidt på Peter Plys og mig
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. juli 2005 22:21 af Maria
Der er flot skum, som efterlader smuk blonde, på denne varmt gyldne øl. Duften er sødlig med noter af frugt. Smagen er sød, men ikke "klæbrig", som man kunne frygte af en honning øl. Jo lunere den bliver, jo tydeligere træder honningsmagen i karakter. Der er fin bitterhed/syrlighed i finalen, som giver et friskt modspil til sødmen, og finalen er lang.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
9. marts 2005 13:05 af Rune
Barbar Blonde er en ale brygget med honning. 8%
Øllen er flot strågylden; skummet falder dog forholdsvis hurtigt. Øllen er krystal klar. Næsen er parfumeret og sødlig, og man kan fornemme honningen i baggrunden. Dejlig og indbydende. Strukturen af øllen er dejlig. Smagen er flot ´blond-agtig´. Den er parfumeret og frugtig. Honningen mærkes på en rar måde; den efterlader en behagelig belægningen i munden, som når man har drukket te med honning. Der er iøvrigt 2,5% honning i denne bryg (der står ikke om der er tale om vægt- eller volumen-procent).
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875