Floreffe Prima-Melior fra Brasserie Lefebvré
Floreffe Prima-Melior
Navn Floreffe Prima-Melior
Bryggeri Brasserie Lefebvré
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
Prima Melior var en specialaftapning der eksklusivt blev brygget til abbeden og hans gæster.

En mørk øl med en høj alkoholprocent, og er forstærket ved en kraftig krydderitilsætning af anis og koriander. Når gæringen og processen der gør øllet klart er færdig, tilføjes der portioner af gær og brygsukker til brug for eftergæringen på flasken.

Øllen er baseret på brygtraditionerne fra Floreffe klostret. Prima Melior er perfekt til modne hårde oste, måske udvalgt fra Floreffe sortimentet af oste, eller ved tilberedelse af haresteg.

Som alle de andre øl i Floreffe serien, er den klassificeret som belgisk klosterøl.

Serveres afkølet mellem 4°C and 7°C.


Anmeldt af Wallenstein
7. august 2015 21:12 af Wallenstein
Floreffe seriens flagskib har flot lyst brunt skum og krydret maltduft. Smagen er fyldig med lette toner af ja stjerneanis - et moment som jeg også sporer i Floreffe Dubbel, karamel, mørk frugt, en anelse lakrids og lidt brændte maltnoter. Den føles rund og varm i munden og gør med sin bløde karbonisering et særdeles tiltalende indtryk. Anistonerne vil nok føles lidt underligt for begynderen, men da jeg nåede bunden af den første flaske for nogle år siden, havde jeg vænnet mig til smagen, og da jeg prøvede igen et års tid senere blev jeg forfalden. Nu er det en af de belgiere som jeg altid køber, når jeg har muligheden. Den skal endelige ikke drikkes fra køleskabet, så virker den uafbalanceret og bliver bestemt heller ikke dårligere af at ligge et par år.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
10. april 2015 22:09 af KilkennY
Nydes til The Masters (TV), mens pigerne snorker i farmor og farfars seng.
Jeg elsker denne øl, som virkelig af en dem jeg holder mest af og ofte vender tilbage til.
Hvorfor? Tjah, læs bare de øvrige anmeldelser
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
24. juli 2014 23:45 af KilkennY
Jeg elsker denne øl, som nu nydes efter en pragtfuld aften på Blue Water Arena, hvor EfB spillede sig videre i Europa League.
Øllet er helt mørkt/sort og skummet er tæt, cremet, fed og står i en meget flot rustik gullig farve. Duften er helt vidunderlig, og jeg kan sidde i timevis med snuden i denne øl og bare nyde den flotte sammensætning af mørk malt, moden blomme, lakrids og frisk citrusfrugt. Smagen er lige så vidunderlig som duften, hvilket giver en farlig cocktail når man tager de 8% i betragtning . Den rummer igen den mørke malt i form af lidt rist og chokolade. Den har desuden masser af lakrids (måske stjerne anis), frugt, gær, blomme, rosin og nød. Eftersmagen er lang og frisk og øllet er herlig fed uden megen prikken fra kulsyren. Fantastisk.
Floreffe, denne blå Prima Mellior, som er en af mine absolutte yndlingsøl. Det er en af de tunge, men som sjovt nok virker både let og frisk.

 • Stemningsbilleder (2)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
7. december 2011 21:42 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 8%.
Floreffe-serien med klosterøl har Cardinal hatt et par av tidligere, nå slår de til med den sterkeste i serien, Prima Melior - spesialimportert for deg. Floreffe-ølene (og flere andre ølserier) brygges hos Brasserie Lefebvre i Quenast, Belgia.
Meget mørk brun farge på ølet, digert beige skum.
Sterk krydret aroma, spesielt sterke toner av anis (samt noe koriander), også toner av karamellmalt og brunt kandisukker.
Smaken har toner av brunt kandisukker, brun malt og krydderier, dominant anis igjen. Ikke for søt. Meget moderat humle.
Hvor godt du liker Prima Melior vil sikkert avhenge av din toleranse for anis (min er meget liten) - men jeg konstaterer at mange amerikanske og europeiske ølkjennere er kjempefornøyde!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Habanero
15. november 2008 18:35 af habanero
Bottled. Pours dark brown with a finely textured fluffy tan head about an inch in height. Excellent lacing. Nose of dark fruit and burned malt. Full bodied with subtile flavors from the spices. The spices don't overpower this beer but add subtle nuances instead. Slighty citric bitterness and date like flavour. Nicely n´balanced. A very enjoyable brew.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
26. oktober 2008 11:09 af Gamlegrå
Dato udløb 02-07 .
Dvs tappet 02-05 , så den r næsten 4 år gammel / ung denne.
Duften r tungere end end den friske vi ozze smagte ( min datter og jeg )- anisens skarphed er blevet til en mere sveske / blomme agtig sødme & tyngde . Vinøs og m et flot skumlag står den i glasset . Efter lidt tid kan også en smule solbær - hedvin duftes.
Har en tungere og fyldigere smag end fra "ny" , mere moden banan & rosiner -blommer i madeira m.m
- hænger længe og sødt i munden . Glæder mig til næste flaske - har 23 stk endnu fra samme årg. stående
. Smagt til nakkesteg fra frilandsøf m hele svineriet .
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
5. november 2006 11:31 af Gamlegrå
Denne flaske r m udløb 03 - den lækre duft af mild anis og korinader stiger op fra et imponerende skum - duften r en smule tungere end fra den nye som står v siden af - vi r ikk i tvivl hvilken r ældst dog - men ikke den store forskel - smagen r dog sødere - tungere - knap så megen skarphed fra Korinaderen - en herlig øl - gemte flere sammen m bla Limfjords - Gambrinus - Scaldis - Royal Stout m.fl i min skunk her sidst på efteråret hvor de kan stå i 3 -5 år før et gensyn
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Janchik
5. august 2006 13:06 af Janchik
Da jeg så at man kunne købe denne øl ii 75 cl flaske Rusland for godt og vel billige penge bestemte jeg mig altså for at prøve den igen, og denne gang tændte jeg af. Jeg havde gemt den under dagen til sent om aftenen hvor der er noget køligere, så det ikke virkede så forkert at drikke den. Nu er det tit at belgiske øl smager anderledes i de store flasker, og det er måske det der spillede ind, men denne gang gik den som nævnt rent ind hos mig. Øllens udseende er som altid mørkebrun, med et stort stabilt skum. I duften var den krydret, mørk frugt og noter af kandis. Øllen er fyldig, blød, vinøs, cremet og varmende. Smagen er et kapitetel for sig selv, med mørk frugt, krydret, kandis, banan, rosin, anis og en parfumeret, lækker balanceret sødme og med en lang eftersmag. MUMS og min forståelse for denne øl er øget betydelig - mindst tredoblet
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
1. juni 2006 12:07 af Janchik
Först lyder et stort tak til Maria for denne öl.

Jeg må desvärre sige at jeg ikke tilslutter mig koret af beundrere af denne öl. Jovist, den er god, men ikke en der får mig til at hoppe rundt og danske belgisk kan-kan!

Duften er udpräget maltet og krydret, med noter af kandis. Öllen er fed, söd, med smag af malt, kandis, kanel, og en lidt pepperet smag (koriander vil jeg tro). Alkohollen skinner for meget i gennem synes jeg og bliver lidt for anmasende. Nu kan det ske at det er fordi jeg er en utålmodig dreng der ikke havde drukket öl länge (at jeg burde havde ladet den stå lidt til), men jeg synes at öllen er et udmärket forsög på at lave en rigtig god öl, men som desvärre mangler det sidste for at komme helt op i topklassen. Men det skal jo så også siges at lige nu for tiden, er det en offentlig hemmelighed at jeg har mest lyst til (ordentlige) kvalitets pilsnere, og mere bitre öl i almindlighed
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
8. januar 2006 13:24 af Mr_Bungle
Skummet er overvældende på dette belgiske pragteksemplar, hvis duft emmer af sød frugt (rosiner, dadler) og samtidig er 'dyb' maltet i grundtone. Mundfølelsen er fed og fyldig, og smagen er enormt kompleks med en for mig (men dog ikke for min 'smags-ledsagerske' på denne aften) umiskendelig karakter af marcipan i fint sammenspil med de frugtrige noter og en faktisk ganske insisterende bitterhed i efterspillet, når man tager den udprægede maltede fornemmelse i øllen i betragtning. Jeg synes, det er en af de helt store belgiske øl, og den fortjener stor opmærksomhed.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
27. september 2005 19:31 af Gamlegrå
Har lige smagt denne vidunderlige flaske , efter den har hygget sig i mit ølrum i ca 1 år ........Kan anbefales stærkt , hvis den r god første gang , så r d den rene smagsorgasme denne gang , sødere - tungere - længere smag uhmm....... har sat en håndfuld længere ind i rummet ......helt bagerst
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
4. august 2005 22:22 af Maria
Ganske vist er dette ikke min anmeldelse nr. 600 totalt, for jeg har samlet et lille ”buffer-lager” af anmeldelser
Men det min anmeldelse nr. 600 her på Guide To Beers, og jeg synes det er en øl, der er værdig til at stå på den plads!
Der er et stort, flot og meget holdbart skum, der efterlader en tyk og fed blonde på denne mørkebrune, nærmest sorte øl... Duften er kompleks og rummer tillokkende noter af frugt - tung, moden frugt. Smagen smelter simpelthen bare sammen med tungen i en fuldendt symbiose! Som om den altid har boet der, men nu vender hjem efter et langt udenlandsophold. Det er genkendelsens glæde, som når man møder et vildtfremmed menneske, og føler at man altid har kendt hinanden...
Nåh, OK, ned på jorden igen, for hvad smager den så af
Der er let sødme, masser af tung, moden frugt (især rosin og blomme) og en anelse malt samt chokolade, karamel og en klædelig bitter/syrlighed i finalen.
Det lyder måske "tungt", men sådan er indtrykket slet ikke... Det er fyldigt, meget fyldigt, komplekst, utroligt harmonisk og fuldbårent.
Ja, hvad kan jeg sige - den går rent ind hos mig, og jeg nyder at "vende tilbage" hver gang jeg smager den...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
21. marts 2005 18:27 af Gamlegrå
kan kun tilslutte mig den store flok af beundrende dommere , som lod den vinde Belgian Beerweek , foran bla Chimay Bleu - en fantastisk eftersmag m masser af råfrugt - bilder mig ind at der er blommer - solbær - nødder i bla - et flot skum m den lidt mørkere gær dryppende ned i ( Gær SKAL med i øllet.) - og en flot flot farve - har fortjent et større publikum
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
4. juli 2004 00:52 af KilkennY
Denne blå Floreffe er absolut genial. Den har masser af fylde og har en kraftig smag af blomme, måske med et lille snert af lakrids. Duften er ligeledes blommeagtig, men den yder ikke retfærdighed til den enestående smagsoplevelse, som venter en forude... Dette er en øl, som er enhver trappistelsker værdig.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,296875