Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel fra Mikkeller
Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
Navn Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2008
Øl type Oatmeal Stout
Alkoholprocent 10,9%

Beskrivelse
Denne imperial oatmeal stout er brygget med den vietnamesiske kaffesort Ca Pe Chon, som er en af verdens dyreste kaffe-sorter. Ca Pe Chon kaffen er lavet af afførin¬gen fra væseldyr. De sydøstasiatiske dyr spiser kun de bedste og mest modne kaffe¬bønner. Enzymer i deres fordøjelsessystem hjælper til at nedbryde bønnerne. Herefter indsamles afføringen som indeholder de hele bønner og bruges til væselkaffen. Kaffen har en kraftig smag og en endnu kraftigere aroma. Nogle mener endda, at kaffen øger sexlysten!

Ingredienser :
Vand, malt, humle, gær og vietnamesisk ca phe chon kaffe.


Anmeldt af renekolding76
18. august 2010 13:04 af renekolding76
En af de øl, jeg har hørt meget om og virkelig gerne har villet smage. Det skal jo ikke være en hemmelighed, at jeg er vild med de mørke øl.
Jeg blev bestemt ikke skuffet da denne perle fandt vej tul glasset.
En virkelig lækker næsten kulsort øl, med et smukt og cremet brunt skum.
Aromaen skuffer bestemt heller ikke, dyb og tung med noter af kaffe, malt, lakrids og en anelse gær fortæller at jeg rolig kan glæde mig til smagen.
Og hvilken smag. sød og lækker som forventet, med noter af kaffe, lakrids, malt og chokolade, med en lækker let bitter eftersmag til at runde den af.
Virkelig lækker balance og harmoni i alle nuancer. Blev næsten helt trist da jeg nåede bunden.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gamlegrå
7. marts 2010 10:56 af Gamlegrå
DØE Thisted
Spændt som bare..........kulsort farve og et nougatbrunt skum som er stort og cremet
Kraftig og anmassende bitterhed og brændthed er første indtryk i duften , derefter mere nuancer i form af eks kakao - mørk chokolade - lakridsrod
Dens smag er ikk så voldsom som først antaget - men ok vi har ozz nået et pænt kvantum nu - kakao - bacon - chokolade - brændt malt o.lign er de mest dominerende
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
29. juni 2009 00:33 af Sigmund
Med sin Beer Geek Breakfast (som Cardinal Pub & Bar i Stavanger også har) satte det danske fantombryggeriet Mikkeller en ny standard for imperial stouts med kaffetilsetning, designet for virkelige øl- og kaffefanatikere. Men det ville jo nesten være overraskende om denne stadig grensesprengende bryggeren, Mikkel Borg Bjergsø, hadde slått seg til ro med det. Han gikk selvfølgelig videre med Beer Geek Brunch, hvor en av variantene, Weasel, er brygget med tilsetning av verdens dyreste kaffe (til nærmere kr 10000 pr. kg). Denne kaffen fra Sørøst-Asia, som på vietnamesisk er kjent som Ca Phe Chon, utmerker seg ved at bønnene har passert gjennom fordøyelsessystemet på vesler (små mårdyr, noe à la mink og røyskatt). Disse dyrene rusler rundt på kaffeplantasjene, hvor de utelukkende spiser de aller modneste og beste kaffebærene. De ytre lagene av bæret blir næring for dyret, men selve kaffebønnen kommer hel ut igjen - likevel med en endret smakskarakter etter møtet med enzymer i veselens mage og tarm. Så blir bønnene grundig vasket - ja, slapp av: de BLIR vasket, og deretter brent/røstet til denne superkaffen.
Det er nesten synd at all fokus på Beer Geek Brunch Weasel knyttes til superkaffen, for kaffen er tross alt bare en av ingrediensene i dette kanonølet. Her er der bl.a. et innslag av havremalt, og rikelig med humle.
Kullsvart farge på ølet, med et digert sjokoladebrunt skum.
Herlig aroma av mørkrøstet malt, kaffe og sjokolade, hint av mørke frukter.
Intens smak av kaffe (jeg kan likevel ikke si om superkaffen er verd den vanvittige kiloprisen, sammenlignet med annen god kaffe). Her er også en massiv maltsødme, og en solid bitterhet fra humle og kraftig røstet malt, som varer ut gjennom den laaaange ettersmaken.
Kort sagt: Dette er ikke et øl for pyser!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
5. februar 2009 18:54 af Maria
Mikkeller, Beer Geek Brunch Weasel, 8, 10,9%
Med denne øl fejrer jeg at jeg nu runder nr. 500 af de “sorte”.
Og sort, det er den, kulsort og skummet er helt mørkebrunt, cremet og holdbart – smukt!
Duften er præget af ristet malt, kaffe, chokolade, lakrids og havre – den er utroligt harmonisk og utroligt inviterende.
Mundfølelsen er fed og dejlig.
Smagen, jamen, hold da op – er jeg kommet i himlen? Den har en let sødme fra den bløde, runde og helt perfekte mængde af havre, og den har en dejlig tilstedeværende og dog afdæmpet og flot balanceret bitterhed. Der er noter af kaffe, mørk, lækker chokolade, lakrids og finalen er tør. Den er som Beer Geek Breakfast så utrolig ren, stærk og dog flot afbalanceret i sine noter.
Den er ubeskrivelig dejlig, harmonisk og uimodståeligt dejlig – behøver jeg at sige at den går rent ind hos mig, nej vel....
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125