La Chouffe fra Brasserie d´Achouffe
Navn La Chouffe
Bryggeri Brasserie d´Achouffe
Første bryg 1982
Øl type Belgian Blond Ale
Alkoholprocent 8%

Beskrivelse
En gylden ale, stærk, krydret, lettere humle, og med en udviklende smag.. En naturlig øl, der er sekundært gæres på flasken, er ufiltreret, upasteuriseret og uden tilsætningsstoffer.

Opbevar flasken liggende et køligt sted, beskyttet fra lys. Gærresterne kan enten drikkes eller undlades alt efter smag og behag.


Denne øl hedder også:
   Big Chouffe fra Brasserie d´AchouffeAnmeldt af Wallenstein
2. januar 2016 10:04 af Wallenstein
En virkelig dejlig blonde med en fristende gylden farve og et smukt hvidt skum og en nuanceret aromatisk let citruspræget humling. Malten er fyldig med karamel, lys frugt og især ferskentoner, der hænger fint og længe i smagsløgene. Hertil kommer en god belgisk gærfedme, der giver en god fylde og krop - især når man lade øllet temperere. Jeg er normalt mest til de mørke belgiere og købte derfor kun en blond til fordel for 3 af bryggeriets mørke Mc Chouffe her ved brandudsalget efter jul, øv. Den lille nisse skal man ikke lade sig narre af. Den er bryggeriets maskot og logo, en lille vætte, der intet har med julen at gøre.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af 2meterSmølf
1. december 2007 12:34 af 2meterSmølf
I Holland var jeg heldig at smage denne øl fra fad ved 2 forskellige lejligheder. Det er en øl der smager meget godt. Smagen syntes jeg er lidt svær at beskrive bagefter. Jeg blev lidt skuffet over at høre hvor mange procenter der var i øllen. Jeg syntes den smager af for lidt i forhold til sine procenter og pris. Jeg vil lige understrege at jeg syntes det er en rigtig glimrende øl men bare ikke "god nok". Anbefaling: Drik denne "nisse" øl for sjovs skyld.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
3. oktober 2007 11:15 af Sigmund
RBESG 2006 i Göteborg, Grand Tasting. 1,5 liter flaske med etiketten "Big Chouffe - Achouffe Christmas Ale 2005". Alk. 8%. Jeg formoder dette er det samme ølet?
Disig gylden farge, lavt skum.
Moderat krydret / pepperaktig aroma.
Moderat krydret smak, for søt for meg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af granly
27. september 2007 11:28 af granly
Fik denne øl i fødselsdagsgave af min Nederlandske kollega.

Jeg har før smagt N´ice Chouffe, så jeg glædede mig til denn her Blonde. Jeg blev dog heller ikke skuffet. En smagfuld fyldig ale, der godt kan tåle at være lidt varmere end lige fra køleskabet.

Det her bryggeri kan bare lave godt øl med mange procenter uden at det bliver for tungt :o)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
9. juni 2006 17:51 af Gamlegrå
En herlig str - 1,5 L - alene d må trække op i anmeldelsen blev vi enige om - først r den lidt vandet i duften , men kort efter kommer der Appelsin - sukat - lidt koriander , er vores fælles bud

Smagen starter ozze let vattet som duften , men når den lige har stået lidt i glasset , vinder den terræn igen - dejlig Julet smag , lød et af budene på - kandis - appelsin - ikke sidste gang vi smager den - har 2 -3 stk endnu i skabet
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
13. september 2005 13:29 af Maria
Det er en 75 cl. flaske og indholdet er smukt gyldent med et stort, flot skum og masser af gærflager, som naturligvis kan undgås ved forsigtigt opskænkning. Duften er præget af sødlige, men lette/lyse frugter, koriander og gær. Smagen har de samme nuancer, og der er også et let citruspræg (mandarin), dog ikke så markant som i de fleste andre blonder. Der er en anelse harpiks i finalen. En virkelig spændende blonde, der er mere kompleks end de fleste andre.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
21. juli 2005 11:52 af Mary
La Chouffe er en lækker og læskende øl med en sød, humlet og frugtig duft. Farven er diset gul, lidt over i det gyldne, og den har et svagt skum. Kulsyreindholdet er kraftigt, og smagen er humlet og let bitter, hen ad appelsin-skræl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625