Westmalle Tripel fra Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Westmalle Tripel
Navn Westmalle Tripel
Bryggeri Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Første bryg 1956
Øl type Belgian Tripel
Alkoholprocent 9,5%

Beskrivelse
Westmalle Tripel er en klar, gulgylden Trappistøl, som undergår en sekundær gæring i flasken. (9,5% ABV). Det er en kompleks øl med en frugtagtig aroma og en dejlig nuanceret humleduft. Det har en blød og cremet mundfølelse, med et bittert strejf i den frugtagtige aroma. En exceptionel øl, med en stor grad af finesse og elegance. Og med en vidunderlig lang eftersmag.

Westmalle Tripel kaldes rent faktisk 'alle trappistøls moder'. Denne type øl blev brygget første gang i Westmalle klostret i 1934, da den nye bryghal blev taget i brug. Den nuværende opskrift er mere eller mindre uændret siden 1956, hvilket er mere end 50 år.

Denne øl serveres normalt i 33 cl. Flasker, hvilket præcist svarer til det tilhørende pokalglas. Flasken sælges enkeltvis, i håndterbare 6-paks og i kasser med 24 flasker. Og selvfølgelig sælges denne øl på alle førende Horeca værtshuse.

Tripel kan også købes i 75 cl. Flasker. Det er bemærkelsesværdigt at øllen modnes anderledes i disse store flasker. Den frugtagtige aroma er på sin vis blødere og mere moden, og øl får et let strejf af vanille.


Anmeldt af Ment0
10. august 2010 09:49 af Ment0
Westmalle Tripel blev genkøbt da KilkennY mente det var for dårligt, at ingen fra G2B Crew havde anmeldt den.
Uklar lysegul væske med et meget hurtigt forsvindende skum. Øllet har en kraftig aroma der indeholder citrus, krydderier og sødme. Som med andre gode højprocent øl, opdager man først de 9,5% alkohol, når flasken er tom.
Normalt så er mængden af tripel som jeg finder i topklasse begrænset til Tripel Karmeliet samt Tripel Karmeliet og fik jeg nævnt Tripel Karmeliet?!?!
Men jeg er klar til at udvide topklassen til også at inkludere Westmalle Tripel.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
10. august 2010 08:03 af KilkennY
Westmalle Tripel fra Brouwerij der Trappisten van Westmalle.
Øllen er indkøbt af Ment0 og er nydt lørdag aften, efter at dette års Dejbjerg Cup var blevet afviklet til Masn’ fordel endnu engang. Tak til Ment0, for øllet altså. :o)
Normalt er jeg mere til Dubbel end Triple, men når det kommer til Westmalle er det nu engang omvendt. Denne Triple er nemlig ganske enkelt fantastisk.
Farven er flot korngul med et hvidt skum og ligner en pilsner for det utrænede øje. Dette bedrageriske indtryk splintres dog i tusind stykker, så snart næsen kommer til øllet, og gær, malt, koriander, peber, citrus og ikke mindst alkohol fylder hvert et ledigt hjørne af næsen. Lækkert! Smagen gør alt som duften lover, hvilket er rigeligt til at holde en til øllet indtil glasset er tomt.
Så de store overraskelser er ikke nødvendige her. Det er ganske enkelt bare godt øl…

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af Gamlegrå
21. juli 2010 19:21 af Gamlegrå
Dato udløb 21.4.04
Købt hos Barley wine i Kbh kan jeg huske - åbnet med en tydelig kulsyre lyd - temmelig grumset & orange/brunlig farve - en del bundfald . Dyb vinøs og herlig duft af honning - gær - rom - % styrke , men i en fantastisk balance
Den smager mest af gær - derefter et snert hedvin / Barley Wine over feltet - sødmefyldt efter smag som ender mildt bittert og holder længe i munden. Eneste fejl er jeg ikk har mere end denne ene.....................
Derfor drikker Jeppe.....
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
27. april 2008 13:30 af Sigmund
Flaske, smakt første gang i Holland, alk. var 9,5%.
Dette er et øl som "kicks ass" (for å bruke et lite subtilt amerikansk uttrykk), og det faktum at jeg hadde den første etter en Duvel forsterket bare inntrykket ...
Smak i massevis, et storartet og mektig øl, men gjæren er kanskje litt for dominant?
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
10. februar 2008 17:48 af kask
Farven er gylden gul. Skummet er stort og meget tæt og cremet.
Den sødmefulde smag rummer noter af grape, appelsin og honning. Alkoholen er godt skjult.
Det er en fyldig og meget harmonisk tripel. Jeg synes godt om den, men mesterværk vil jeg ikke kalde den, dertil mangler der noget mere kompleksitet.
Nu har jeg kun smagt den lille udgave, så det forholder sig måske anderledes med 75cl udgaven, som eftersigende skulle være mere kompleks og bla. rumme en note af vanillie.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:29 af Janchik
Fra min ynglingsdubbel til - ikke min ynglingstrippel, men meget tæt på. Gylden diset farve, med krydret aroma med hentydning til koriander/paradisfrø, gær, stærk parfumeret duft. Stort flot skum som altid med belgiere Øllen er tør, med fin bitterhed, smag af gær, parfumeret, krydret, appelsin og fin frugtighed. Et gennemført mesterværk
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
30. januar 2006 14:19 af Mr_Bungle
29.01.2006. Øllen lægger sig med tæt skum i det smukke ornamenterede glas fra Westmalle og afgiver en liflig duft af citrus, nyslået hø, appelsin, belgisk ’tripel-karaker’, krydderi og lidt gær. Smagen rummer samme fornemmelse med lidt vanille underneden og en frisk bitterhed i efterspillet. Det er en fremragende kraftig tripel, som skal nydes i begrænsede mængder og med tid til at fordybe sig i alle nuancerne.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
22. oktober 2005 17:39 af Gamlegrå
drikkes i Okt måned 05 - m udløb april 05 - en tung duft af krydderier / citrus (& lidt gæret duft synes jeg ) den r ca 10 grader - har stået i glasset ca 15 min . en lang eftersmag m en let men dog tydelig alkohol smag træder frem - men ikke på en ubehagelig måde - har smagt westmalle flere gange , men første gang efter en mindre lagring , og som m andre gode øl , bliver denne også bedre . Men den r bedre fra fad på det lokale Hotel Wite Lilje , og d præger nok denne anmeldelse at der r lidt ferienostalgi over det - men en Tripel af de bedre. Vi skal have et par stk t stegt ål m.m iaften , og tror den vil gå godt t det
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
1. maj 2005 14:22 af Maria
Flasken drikkes april 05 - har udløb oktober 06. Skum og blonde er flot på denne trippel, som hældes op i mit nye Westmalle glas! Farven er strågul og diset. Duften er præget af koriander. Smagen er sød og har noter af koriander, krydderier, frugt, bl.a. citrus. Alkoholen skinner lige akkurat igennem, uden at det er ubehageligt, men jeg kunne forestille mig, at denne øl ville vinde ved endnu længere lagring, hvilket skal prøves. Finalen er lang og alle smagsindtryk følger med hele vejen. Jeg synes godt om denne trippel, en af de absolut bedre af dem, jeg endnu har smagt!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1875