Westmalle Dubbel fra Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Westmalle Dubbel
Navn Westmalle Dubbel
Bryggeri Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Første bryg 1926
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Westmalle Dubbel er en mørk, rødbrun Trappistøl der undergår en sekundær gæring i flasken (7,0% ABV). Det cremefarvede skum dufter af specialmalte og efterlader en dejlig blonde på glasset. Smagen er kraftig og kompleks, med smag af krydderurter og frugt, og med friskbitter finale. Der er en balanceret kvalitetsøl med en blød mundfølelse og en lang, tør eftersmag.

Siden 1856, har munkene brygget en mørkere Trappistøl udover deres frokostøl. I 1926 tilpassede de opskriften og begyndte at brygge en noget stærkere øl. Dette er grundlaget for den nuværende Dubbel.

33 cl. Flaskerne sælges enkeltvis, i 6-paks eller i kasser af 24 flasker. Men Westmalle Dubbel er også den eneste mørke Trappistøl der er tilgængelig i 30 og 50 liters tønder. Der er en del af sortimentet på omkring 300 nøje udvalgte Horeca værtshuse. Da denne levende øl udvikler sig anderledes på fad, har Dubbel fra fad en anden, nærmere mere sød smag end en Dubbel fra flaske.


Genanmeldt af KilkennY
12. februar 2017 20:22 af KilkennY
Herlig klasssiker som aldrig går af mode.
Kombinationen af ristet malt, sødme, gær, frugt og humle er ganske enkelt i top. Dette gælder både i duft og smag. Der ud over er det en øl hvor man kan finde nødder, sirup, alkohol, port, frugt etc., så længe man bare leder og sørger for ikke at nyde øllet for koldt.
Herlig øl som jeg efterhånden har nydt til både kanin, due, fisk, bøf og muslinger. Så den går stort set til alt
Og Brian aka Ment0 har stadig ikke fået den anmeldt 😜
 • Anmeldelsen

Anmeldt af EgernGammelmoster
25. juli 2014 17:41 af EgernGammelmoster
Efter en dejlig sejr til EfB over FC Kairat Almaty skulle det fejres med en Westmalle Dubbel.
Skummet var virkeligt flot, cremet og indbydende. Øllet har en mørk brun farve, det smager meget af chokolade og lidt af lakrids.
Skøn øl, der meget kan anbefales. Smager selvfølgelig bedst efter en Esbjerg sejr i fodbold
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
10. august 2010 10:51 af KilkennY
Indkøbet af denne Westmalle Dubbel samt tilhørende Triple stod Brian for, efter at jeg havde kommenteret på vores manglende anmeldelser. Nu bliver det spændende at se om han også for anmeldt disse to bryg fra Brouwerij der Trappisten van Westmalle.
Øllet er rødbrunt og skummet stort og hvidt. Duften er trappist-gær, alkohol og chokolade, mens smagen for tillagt nuancer af sukker, malt og frugt.
Mundfølelsen er ret fed og eftersmagen lang og dejlig.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
5. november 2008 12:32 af Gamlegrå
En fra skabet dato udløb 05.08
Flot mørkt bryg m et godt skum , som lidt efter lader en tung maltet duft trænge op + lidt sirup + modne appelsiner & svesker. Duften hænger længe i næsen . Smagen r dyb og "direkte!" - brændt malt , svesker - lidt rom og har en passende længde

Ikke den bedste Trappist , men en behagelig nydeøl
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
22. december 2006 21:45 af Sigmund
(33 cl flaske). Enormt varig skum, uklar brun farge. Deilig aroma av eik, lær og krydder. Velbalansert krydret smak, lett bitter avslutning. Ettersmaken kunne gjerne ha vart litt lenger, men dette er likevel et ordentlig vellaget øl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
26. august 2006 11:01 af Ivan
Så havde jeg endelig fået en trappist inde for døren og havde store forventninger til denne Dubbel, men blev desværre ikke indfriet.
virkelig meget kulsyre i øllen, ret mørk øl, eftergæret på flasken, ikke så kraftig i smagen som forventet, og ikke den mest spændende trappist jeg har mødt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:27 af Janchik
Min ynglingsdubbel Herlig kandis duft, frugt, parfumeret og let alkohol. Flot rødbrun farve, med fint skum. Lækker smag med kandis, frugt, malt, let chokolade og dejlig vinøsitet. Den klart bedste dubbel (ihvertfald indtil jeg selv brygger en sådan!!!!!!!!!).
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:15 af Mr_Bungle
Ah!!! Fra første gang jeg smagte Westmalle Dubbel, har den altid haft en særlig plads i mit hjerte. I aften skænkede jeg den som vanligt i det flotte Westmalleglas med udskæringerne, der gør det til en lille gral, som det er en ekstra nydelse at drikke øllen af. Allerede lyden, når man hælder... Man kan simpelthen høre, at det er i orden. Lyden i ophældningen siger ofte meget om en øls natur - her kan man høre, hvordan kulsyren dannes naturligt og ikke er tilsat. Skummet har jeg før oplevet som ret tykt og stabilt, men i dag forsvandt det relativt hurtigt - måske, der har været lidt problemer, da jeg rengjorde glasset. Duften er som udgangspunkt meget maltet i tonen og let sød. Smagen følger efter, men her er der et framragende sammenspil mellem let sødlig malt og en let bitter humlet finish, som virkelig er harmonisk. Mundfølelsen er fremragende, om end ikke helt på niveau med La Trappe Dubbel og Westvletern 8, som jeg ynder at sammenligne med. Men de små kulsyrebobler er der og kilder lidt i ganen - og det pirrer jo samgsløgene, så man næsten ikke kan vente på den næste tår. En fremragende øl, som på en god dag kan få næsten maksimal topkarakter i min bog.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af granly
4. april 2005 20:10 af granly
Denne øl kan jeg aldrig blive træt af. Jeg "opdagede" den da jeg var i Holland og begyndte at kigge nærmere på de andre øl (udover Heinken og Grolsch). Den er fyldig og rund, og har et skum der kan blive stående i en evighed i det graverede krystalglas. Denne øl er virkelig god til en bedre middag, eller som en hyggeøl sidst på aftenen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af P
2. april 2005 11:36 af Pman
Det første man ser er skummet som er cremet og holder sig forevigt. Dernæst rammes man af duften som er meget fyldig og nærmest lidt sød i det. Når man smager på øllet får man en oplevelse som strækker sig over flere sip, da man ikke kan få det hele med i først omgang. Først virker den sød, men efter lidt tid træder alle de mange andre indtryk frem. Jeg må erkende at dette er en af - hvis ikke den bedste - dubbel jeg til dato har smagt. Simpelthen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
23. februar 2005 15:18 af Maria
Dette var den første belgier, jeg faldt for. Jeg havde ellers opgivet håbet, men denne fik mig til at prøve andre og flere, så den vil altid have en speciel plads i mit hjerte. Den har et flot, cremet skum, og mørk brun med et rødt skær. Duften er indbydende og præget af ristet malt og mørk frugt. Mundfølelsen er dejlig og ret fed, og øllet trækker gardiner på glasset.
Første smagsindtryk er let sødligt - honningagtigt med noter af mørk frugt, ristet malt og et strejf af nødder. Mens de dejlige dråber langsomt glider af tungen, lister en citrusnote ind, og den er med i hele den lange finale. Det er et rigtigt godt sted at starte, når man bevæger sig ind i trappisternes verden!
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,2382813