Rochefort 10 fra Rochefort
Rochefort 10
Navn Rochefort 10
Bryggeri Rochefort
Første bryg
Øl type Belgian Dark Strong Ale
Alkoholprocent 11,3%


Anmeldt af EgernGammelmoster via mobil.g2b.dk
6. september 2013 20:32 af EgernGammelmoster
Super øl. Noget af det bedste der nogensinde er lavet. Farven er meget mørk brun til sort, og den har en kraftig råhvid til lys brunlig skum som dog ret hurtig falder.Den er meget kraftig i smagen, som er lidt hen ad chokolade og lakrids og også lidt driftig. Da den er lidt sødlig i smagen, er den efter min mening ikke så god til mad, med supergod til hygge i garagen.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
11. februar 2013 23:52 af KilkennY
Tredje anmeldelse på 8 år af dette mesterværk. Og det er næsten for lidt. :0)
For hvilket fantastisk bryg:
Farven er klar og mørkebrun og skummet danner en vedvarende pæn blonde på øllet. Duften er vinøs, frugtig, har god gær og masser af moden blomme. Smagen er lækker. Den er sød, moden, balanceret med masser af sirup, kandis, karamel, moden blomme, lakrids etc.
Afslutningen er lang, fuldfed og måske mest imponerende af alt. Så er de 11,3 % ikke at ane på noget tidspunkt.
Karakter: 9/10 med en pil op.

Nb: Janchik skriver om oral orgasme. Tjah... Det er ikke helt skævt. :0)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
29. januar 2011 08:02 af Wallenstein
Til VM-semifinalen gælder det om at stille stærkeste hold. Mens flertallet nok liner op med en stribe medspillere af typen Grøn Tuborg. Vælger jeg kun at stille med en enkelt makker på sofabordet, - den absolut bedste kvalitet frem for kvantitet. Efter lidt vaklen mellem to tilfalder rollen Rochefort 10 i skarp konkurrence med Westvleteren 12. I modsætning til mange elsker jeg ølgæren og ryster gerne slatten i flasken for at få det hele over i glasset. Foruden denne herlige gærsmag er der i denne trappist masser af ristet malt, mørk kandis samt en del karameltoner og tørret frugt bestående af figner, dadler, rosiner og svesker som i en perfekt belgisk juleøl. Mundfølelsen er vinøs varmende og utrolig fyldig - fulfed som en medanmelder skriver er perfekt udtrykt. Alt er til den sødlige side men fint afbalanceret med en kraftig krydret let skarp humling. Rochefort 10 er et brag af en øl - på samme tid forfinet i sine smagsindtryk og præget af en ultimativ maskulin kraft. Denne flaske er helt afgjort til en guldmedalje i verdenseliten.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
6. november 2010 04:14 af KilkennY
5 år siden sidste anmeldelse af denne øl.
Jeg stadig helt paf over hvor godt øllet er. Farven er sort med et brunt skær og skummet er råhvidt tenderende til lyse brunt. Duften er frisk og af chokolade og ristede malte. Smagen er dejlig malt- og karamelsød, samtidig med god belgisk gær. Eftersmag og mundfølelse er bitter og fuldfed... Lækkert!

Rochefort 10 fra Rochefort er måske ikke den bedste øl i verden, men det er tæt på. ;o)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af André
8. maj 2009 16:01 af kask
Købt i Rochefort til omkring 10,00kr

Sortbrun farve. Skummet er stort og cremet.
Duften rummer noter af rosiner og sirup. Smagen byder på noter af rosiner, dadler, sirup og karamel. Carboneringen er forholdsvis lav. At det er 10´eren som holder 11.3% er man ikke i tvivl om, første indtryk var at procenterne gav et sherryagtigt præg, men alkoholen bliver hurtig så fremtrædende at det giver associationer til cognac, eller det der er kraftigere.
Jeg foretrækker klart øl hvor alkoholen er bedre pakket ind.
Bortset fra det, er det den samme gode blanding som bryggeriets 8´er.
Den får 5 ud af ti
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Mr_Bungle
26. september 2007 17:52 af Mr_Bungle
Gensmagt i forbindelse med en trappistaften, hvor alle de mørke varianter stod på programmet. 10'eren har altid stået for mig som den bedste af trappisterne... Men nu er jeg af en anden holdning. Den er stadig rigtig god, men den bliver bare lidt for meget i længden, fordi den mangler bitterhed. Den kan også godt have lidt tendens til at give halsbrand hos svagere halse, fandt vi ud af på denne fantastiske aften i de lydløse munkes selskab.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
22. december 2006 21:36 af Sigmund
(33 cl flaske). Får i glasset et enormt og tykt lysebrunt skum, ølet er uklart, meget mørk brun farge. Himmelsk kompleks aroma: eik, portvin, tørket frukt og krydder. Full score! Smaken er kompleks, krydret og eiket - toffee sødme er meget vel balansert med humlen. Varmende munnfølelse, ellers er den høye alkoholstyrken godt skjult. Ettersmak som varer leeenge. Jeg kan ikke finne en eneste "feil" ved dette ølet. Innebærer det at ethvert "perfekt" øl må være like sterkt som Rochefort 10? Såvisst ikke - men i den sterke divisjonen, er dette ølet i den definitive ledelsen, selv etter at jeg har smakt Westvleteren 12. Men prisen i Norge er ekstrem: NOK 80 for en liten flaske - på Vinmonopolet!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:24 af Janchik
Super oral orgasme det her og pludslig forstår man hvorfor øl er bedre end kvinder hehehehehe

Farven er mørk mørk brun, med super intens duft af chokolade, figner, let brændte nuancer, alkohol. Lækkert stort skum som er ret stabilt, styrken taget i betragtning især.Mundfølelser er lækker fed og olieret, med en ren smagseksplosion som giver et kick uden mange sidestykker: Chokolade, mørk frugt, kandis, let ristede nuancer, let lakrids og dejlig vinøs og brænder let på vej ned gennem halsen. Udover dette er den naturligvis varmende uden at være sprittet (alkohollen).
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
10. august 2005 23:54 af KilkennY
Første indskydelse: Jeg skammer mig som en knægt, der lige er blevet taget i at stjæle slik i den lokale kiosk. Der er slet ingen tvivl om, at Marianne gerne ville have været med til at anmelde denne øl, men da hun er kravlet til køjs, kan jeg ikke nænne at vække hende, og desuden er jeg ret overbevist om, at jeg sagtens kan drikke den selv. ;o)
Duft og smag er en himmelsk oplevelse, som bør og skal opleves i egen mund.
Beskrivelse bagfra: Der er bitterhed i finalen, mundfølelsen er fyldig, mens kroppen er fed og dejlig. I smagen finder jeg lakrids, chokolade, samt noget krydderurt som jeg ikke kan definere, og i duftens anes en smule alkohol, og en sødme jeg desværre ikke helt kan tydeliggøre.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
10. august 2005 16:38 af Maria
Jeg har længe, længe, længe gået og taget mod til mig for at drikke denne lovpriste øl, som af øl entusiaster verden over kåres som en af verdens bedste øl. Men nu måtte det ske, og den blev delt med en, som "fortjente" også at opleve den for første gang....
Det var Viktor, som var den indirekte årsag til at min drøm om en ølkælder blev en realitet: http://www.metzger.nu/discus/messages/34891/34891.html?1122582107 - og som jeg har lokket i uføre m.h.t. at smage andre øl end den traditionelle danske pilsner. Og han ka´ li´ det ka´ han
Flasken det måtte gå ud over var på dette tidspunkt knap 8 mdr.
Det er en lettere livlig flaske, men jeg når let at fange de første sjældne dråber i vore glas. Det gør at det meste af bundfaldet kommer med - men det har nu sjældent ødelagt en god øl!
Duften breder sig i lokalet - og vi kigger med ærefrygt på vore glas. Vi nipper den første mundfuld - og vi bliver begge HELT stille....
Det første der falder mig ind, er en linie fra sangen "Den allersidste dans" af Kay Norman Andersen / Børge Müller, der lyder sådan: Jeg har aldrig følt himlen så nær som nu... - og store ord som "Helstøbt" føles små....
Duften bugner af efterårets tunge, modne frugter, hvilket går igen i den fantastiske smag, hvor der er myriader af nuancer. Det er svært at skille dem ad, men jeg fornemmer portvin, karamel, let lakrids.... Det føles umuligt at "dissekere" denne øl, der kort sagt er den mest helstøbte øl, jeg nogensinde har smagt. Jeg glæder mig til at lagre en lille "flok" af dem - og jeg ser også frem til at smage min første Westvletern...
Det er en øl, der tager lang tid at drikke, for den er så fyldig og mættende, selvom vi delte de 33 cl. tog det os over en time... En fantastisk oplevelse, jeg har svært ved at få armene ned igen!!!

Efter senere gensmagninger - bl.a. sammenholdt med Westvletern 12 - synes jeg stadig utroligt godt om den. Men hvis jeg skal klandre den for noget, så er den lige sød nok. Derfor vil jeg sige at Rochefort 10 og Westvletern 12 begge er utroligt gode øl, men afhængigt af mit humør, vil Westvletern 12 de fleste gange være favoritten...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 23:38 af Mr_Bungle
Så er vi oppe i de helt store sværvægtere. Rochefort 10 er en øl, man nyder over en time som minimum; hver tår er simpelthen så markant og fyldt med smagsindtryk, at man bliver hensat til grublerier - i tavshed naturligvis, da øllen fordrer en behørig respekt for trappist-munkene. Duften lover egentlig ikke det helt store - den er mild med antydninger af karamel. Smagen derimod giver en eksplosion i munden, der virkelig er af religiøs karakter. Chokolade, karamel og andre søde, men samtidig let krydrede smagsnuancer tager helt pusten fra humlebitterheden, der næsten er fraværende. Det er en øl blandt giganterne, og jeg tror aldrig, man kommer sig helt over, HVOR fantastisk, den egentlig er. Eneste minus er, at øllen måske er en tand for sød i længden, men det er et meget lille minus.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af henrik
17. marts 2005 04:13 af Gamlegrå
eneste minus .......vanedannende - skal prøves af enhver m hang til Belgiske Abbey Ale & Trappist - fåes næppe bedre - Har været hos Westvletrn & smage 12èrne & har dem hjemme - Men Rochefort kan nemt danse med den . Og så til prisen......... halv pris af W .en pragtfuld & varmende øl - lad den gerne stå i glasset 20 - 30 min før smagningen da den vinder meget ved en let iltning - lig eks andre % tunge Belgiske Ale
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
9. marts 2005 13:00 af Rune
En flot, mørk, rødbrun øl med en blivende skumring. Næsen er kraftig - stærk, sødme m. alkohol, gær og malt. Der er en frugtig og nærmest karamelagtig karakter; desuden krydderier. Næsen er berusende! I munden er øllen blød og dejligt opskummende. Eftersmagen er meget kraftig og lang. Øllen nærmest brænder i halsen - det er jo også en kraftkarl på intet mindre end 11.3 vol% ethanol! Men alkoholen nærmest bærer smagen ind; sådan opfattede jeg det i hvert tilfælde. Der er en svagt brændt tone, gær, chokolade, bitterhed og krydderier. Øllen er varmende og yderst potent. Klart anbefalelsesværdig - og med al sandsynlighed rigtig god til eksempelvis julebordet.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kaj-Erik
9. februar 2005 12:44 af kaj_erik
Hvis man ikke kan finde Westvletern 12 er dette en glimragende erstatning og så er prisen jo væsentlig lavere. Smagen og fylden er meget lig Westvletern 12, dog "brænder" Rochefort 10 en anelse på vej ned gennem halsen.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,25