Rochefort 8 fra Rochefort
Rochefort 8
Navn Rochefort 8
Bryggeri Rochefort
Første bryg 1960
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 9,2%


Denne øl hedder også:
   Rochefort 8 Christmas Edition 2007 fra RochefortGenanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
10. april 2015 20:51 af KilkennY
Flot mørk ravfarvet øl med en tynd skumtop. Duften er kraftfuld og moden af blomme, ristede mørke malte og alkohol. Smagen er lige som duften kraftfuld og moden, men noget mere nuanceret. Den rummer igen mørke malte, alkohol og moden blomme, men her udover finder jeg lakrids, bourbon vanilla, nødder, frugt (æble, pærer) og masser af sødme i form af karamel og sirup.
Eftersmagen er lang og medium bitter, mens kroppen er fyldig og mundfølelsen fuldfed.
Dejlig øl denne klassiker nummer 8.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af wallenstein
16. august 2014 21:07 af Wallenstein
Heldigvis har jeg fået anskaffet det rigtige fede alter-pokalglas, for det fortjener denne fornemme belgier. Skummet er beige, velduftende og lidt flygtigt, om end en tyndt lag forbliver på overfladen i glasset. Smagen er velafbalanceret og fyldig med masser af maltnuancer og en god passende blød aromatisk præget humling. Jeg sporer lækre nuancer af kaffe, velsmagende gær, lakrids og moden tørret mørk frugt i form af figen og udblødte svesker suppleret af en silkeblød flødeagtig fornemmelse på tungen. Helhedsindtrykket er sødligt, og jeg fornemmer i hvert fald i dette unge eksemplar en god fyldig lang eftersmag af gær og saftig lakrids. En fornem øl i en smuk treenighed, hvor jeg som de fleste sætter mest pris på den blå 1o'er.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af EgernGammelmoster via mobil.g2b.dk
2. august 2013 22:24 af EgernGammelmoster
Trappistes rochefort nr.8 er en kraftig og meget velsmagende øl. Lidt sødlig i smagen. Den har et flot og kraftigt hvidt skum, der dog falder ret hurtig. En dejlig øl at sidde og nyde en lun tropeaften.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
30. januar 2013 22:53 af KilkennY
Rochefort trappistes 8 nydes til alt det spanske jeg kan, måske lige på nær ordet cerveza, nemlig "El Clasico de la Copa del Rey".
Flot mørk orange trappist med stort skummende hvidt skum. Duften er frugtig, en anelse parfumeret, sød og har til sidst et snert af vingummi og anis. Smagen er af mørk og ristet malt, lidt lakrids, moden og tropisk frugt, nødder og altsammen afsluttes med en flot afstemt bitterhed.
Alkohol procenterne på 9+ er ikke at ane, hvilket vel er en flot præstation i dig selv.
Klasse bryg, denne nummer 8, og jeg kan næsten ikke vente med at gensmage nummer 10.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
12. august 2009 20:20 af Ment0
Anmeldelsesbold Ment0 vs. Masn
Landskamp kræver godt øl – Trappistes Rochefort 8 burde levere varen.

Det er jo en "nyde øl" så i må have tålmodighed – øllet kommer fra køleskabet og skal lige blive lidt varmere.

Det er vel enligt helligbrøde at drikke Trappistes Rochefort af Caffe latte glas - men jeg ligger desværre ikke inde med Trappistes- eller Chimay glas. Dertil kommer at jeg drikker øllen, den samme dag som den er indkøbt, så den er ikke mere end 4-6 måneder gammel. Jeg ved fra tidligere at den sagtens kan stilles bagerst i skabet.

33 centiliter er alt hvad der skal til. Det er jo utroligt hvordan de er i stand til at producere en sådan velbehag af øl. Det er en næsten fløde og cremet fornemmelse der møder en ved indsnusning samt indtag. Jeg forsøger at overbevise mig om at det bare er vand, humle og gær – men den mundfylde dette øl besidder vil videre.

Her ved halvleg er øllet blevet lidt varmere og det har fået lidt mere karakter. Duften er speciel, fyldt med appelsin samt nød og chokolade. Smagen er endnu mere kompliceret, her fremtræder en stor sødme, men ikke så blommeagtig som andre procent øl.

Kampen sluttede 1-2 (til Chile!!) og øllet er blevet endnu mere stuetemperatur. Den nye temperatur frembringer diverse alkoholagtige smagsnuancer, men stadig ikke blomme. Der er mere bid i øllet, måske lidt nye noter af lakrids, lynghonning samt lime. Men det generelle duft- og smagsindtryk er blomsterbutik.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af André
15. oktober 2007 12:26 af kask
Farven er mørkebrun, holdt op mod lampen er der ikke meget lys der slipper igennem, skummet er tæt, cremet og langtidsholdbart.
Det er en sød og parfumeret dubbel, der rummer noter af koriander, appelsinskald, rosin, dadler og lidt lakrids. Bitterheden der er grapeagtig, er ret markandt for typen. Eftersmagen er lang og tør. Alkoholen mærkes tydeligt, men kun som en behagelig varme.

Dejligt med en dubbel der smager af så meget. Det er absolut en af de bedste jeg har smagt.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
5. februar 2007 17:52 af Ivan
Rødbrun grumset farve, semi cremet skum.
klassisk trappist øl(nok en af de kendeste)
dejlig krydret frugtig sødme, der breder sig i
kroppen på bedste sitrende måde !
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
30. december 2006 00:09 af Sigmund
(33 cl flaske). Dette superbe trappist-ale helles i glasset med et enormt tykt skum, fargen er uklar mørk brun. Det har en herlig aroma av eik, lær, tørkede frukter og et hint av sigartobakk. Smaken er maltet og krydret med en varmende munnfølelse, ellers er alkoholen godt skjult. Farlig lettdrikkelig for sin styrke! Moderat bitterhet, avrundet ettersmak. Dette ølet hører i sannhet hjemme i "Ølenes Premier League"!
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Maria
27. november 2006 10:45 af Maria
Genanmeldelse ultimo november 06 - denne flaske er 24½ måned gammel. Duften har stadig en snert af alkohol, men har tabt roserne (og det parfumerede) og i stedet finder jeg frugt (æble bl.a.), karamel, kandis, ristet malt. Smagen har mørke frugter, bl.a. blomme, ristet malt, karamel, nødder, sødme som finder godt modspil i lidt citrus. Helt hen i slutningen kommer der et strejf af lakrids eller bitter chokolade.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
29. april 2006 00:23 af Janchik
Læg liiiige mærke til hvilket glas jeg drak denne af hvad!!! En helt udmærket øl, men jeg vil dog mene at både 6'eren og 10'eren er klart bedre end denne. Vinøs duft, med lidt for sprittet præg, og banan. Smag af brændt malt, alkohol (for meget), banan, kandis. Fyldig og blød. Godkendt men ikke pengene værd i forhold til prisen. Men byder man mig en så..........
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
12. februar 2006 22:27 af Masn
Tillad mig at slå dette fast een gang for alle!
Rochefort 8 er en øl i absolut verdensklasse, og samtidig også en af de allerførste belgiske øl, jeg blev præsenteret for. At jeg så startede med den ypperste top, har jeg sidenhen opdaget.
Dengang gav jeg 29 kr. for den, og nu kan jeg købe den i Brugsen for en tyver, det er hvad jeg kalder en positiv udvikling.
Denne udgave, der har stået gemt i mit "stødlager", langt fra gæster og andre besøgendes kendskab, i små to år, er en fornøjelse at nyde i ro og mag.
Blød som stille sommerregn og med sin karakteristiske tunge duft af modne frugter, gør at jeg ikke kan undgå at blive godt blød i kroppen og nærmest salig.
At der går lang tid imellem jeg nyder denne øl, gør kun gensynets glæde det større!

Dette er min øl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:28 af Mr_Bungle
I det smukke Rochefort-glas lægger skummet sig relativt hurtigt og efterlader en mørkebrun levende overflade, hvor man i modlys kan følge kulsyre-boblerne stige til vejrs. Duften er til forskel fra 6´eren og 10´eren præget af en parfumeret tone, men har samtidig den samme sødlige maltede fornemmelse, der går igennem alle tre Rochefort-varianter. Smagen følger duften til dørs og er i hvert fald i ung form udpræget parfumeret, men på en yderst behagelig måde! Det er en fremragende øl, men den mangler lidt i fylde i forhold til 10´eren.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
3. april 2005 10:38 af Maria
Skummet er stort, cremet, holdbart og flot. Farven er helt mørkebrun. Duften er frisk og jeg synes den dufter af roser, ristet malt og lidt alkohol. Mundfølelsen er præget af masser af små, ihærdigt prikkende bobler og megen fylde. Roserne går igen i smagen, og der er rige noter af malt, blomme, rosin, pære, nødder, lidt kanel og harpiks samt alkohol. Finalen er præget af alkohol og let bitterhed. Helhedsindtrykket er lidt "parfumeret" - men det er en absolut særdeles spændende øl, der uden tvivl vil blive en endnu mere positiv oplevelse ved lagring. Denne øl er nemlig kun en ren "baby", der kun har været på flaske i godt fire måneder.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Allan
25. marts 2005 18:59 af Allan
Endnu en dejlig Belgier med en duft af frugt og humle, den har gæret i flasken hvilket også efterlader sig en del bundfald som ikke nødvændigvis behøves hældes op. Denne kraftige øl smager utrolig godt, er ikke sprittet tros dens alkoholprocent og har ingen skarp/bitter eftersmag.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
19. marts 2005 16:59 af KilkennY
Hjemme hos os udtales denne øl på 2 forskellige måder. Den kvindelige måde er naturligvis den helt rigtige, nemlig [Roachford] (ligesom sangeren). Den mandlige måde er den kedelige og almindelige [Rosjforr], som alle andre også udtaler den. Men dette klosterbryggeri er hverken almindeligt eller kedeligt, og derfor er den førstnævnte måde også den mest rigtige
I duften fornemmes alkoholen og en frugt-blomst-agtig, belgisk duft. Den smager, som den dufter, hvilket vil sige sødt og sensommerblomst-krydret. Smagen kan dog virke en smule parfumeret i længden.
Der er ingen tvivl om, at dette er en kraftig øl i både duft, smag og alkoholprocent, men eftersmagen er der stort set ikke, hvilket vi synes er en skam. Derfor er og bliver dette heller ikke en af vores favoritøl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Henrik Johansen
28. oktober 2004 02:45 af Gamlegrå
Simpelthen i kongeklassen begge to (Rochefort 8 & 10) smagt på ferien i dette herlige gæstfrie land - sammen m hårde oste - kiks - godt selskab
 • Anmeldelsen

Anmeldt af NK/ The Beer Masters
5. juni 2004 11:22 af NKThe Beer Masters
En øl for alle tilhængere af dunkel og mørk øl. Smager helt fantastisk godt, og er i sig selv et helt måltid. Øllet har en dejlig sødelig smag, og samtidig giver de 9,2% øllet så meget fylde (uden at virke sprittet), at denne øl er en af de bedste i dette felt. Har et dejligt fast skum. Kan klart anbefales.
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,28125